19:00 - 8:00 - "Nocna zmiana"
Wersja do druku
Dlaczego zaraz idiote? Nawet jesli sie nie zgadzasz z kims, to postaraj sie zrozumiec tok jego rozumowania, jego doswiadczenia zyciowe, z ktorych ten tok rozumowania wyplywa.
Ja na ten czas rozumiem tok rozumowania mlodego ( nie calego) pokolenia, wiem z czego on wynika i nie oburza mnie to, ze mlodzi glosuja tak, a nie inaczej. Ale w moich postach nie znajdziesz zdziczalego i prymitywnego naigrywania sie z politykow, na ktorych nie glosowalem. A na kilka partii nie glosowalem, co zrozumiale.
To niezbyt rozsadne traktowac swoich przeciwnikow jak idiotow, tym bardziej, ze nimi nie sa, to ludzie wyksztalceni i calkiem rozsadni/madrzy.
Tylko, ze Tobie z nimi nie po drodze. No coz trudno.
czesc.Ch.
Nie podawalem nazwiska ani sytuacji. Ale nie zaprzeczysz, ze kilku politykow nie powinnobylo sie nawet przymierzac do startowania do sejmu, bo sie nie nadaja na politykow.
Popatrz na dyskusje miedzy mna a Tomaszem Golinskim-bylo ich juz kilka.Cytat:
Nawet jesli sie nie zgadzasz z kims, to postaraj sie zrozumiec tok jego rozumowania, jego doswiadczenia zyciowe, z ktorych ten tok rozumowania wyplywa.
Odpowiem cytujac twoja poprzednia wypowiedz;)Cytat:
Ja na ten czas rozumiem tok rozumowania mlodego ( nie calego) pokolenia, wiem z czego on wynika i nie oburza mnie to, ze mlodzi glosuja tak, a nie inaczej. Ale w moich postach nie znajdziesz zdziczalego i prymitywnego naigrywania sie z politykow, na ktorych nie glosowalem.
Nie, napewno Cie to nie oburza, ani tez nie starasz sie umniejszyc inteligencji ludzi, ktorzy zaglosowali inaczej niz Ty;)Cytat:
Zamieszczone przez chomsky
Hmmm, ani raz nie ublizalem panom np. Olejniczakowi, Pawlakowi, a z nimi sie nie zgadzam. Ich wizja Polski nie do konca mnie przekonuje, a momentami wrecz mnie odpycha. Czyli co w takim razie sie ze mna stalo? Mam schizofrenie i jak patrze na Kaczynskiego, Leppera, Giertycha, Macierewicza to odzywa sie moje 2, bestialskie ja?:mrgreen:Cytat:
To niezbyt rozsadne traktowac swoich przeciwnikow jak idiotow, tym bardziej, ze nimi nie sa, to ludzie wyksztalceni i calkiem rozsadni/madrzy.
Tylko, ze Tobie z nimi nie po drodze. No coz trudno.
czesc.Ch.
BTW: napisales cos o wyksztalceniu.....wiesz o tym, ze jeden z wicepremierow w rzadzie Kaczyńskiego nie ma nawet matury? Zgadnij jeszcze o kogo chodzi;) (Bylo juz w tym watku)
monisiek, :lol: :lol: :lol: spodziewałem sie takiego tekstu. Swiedczy on o tym ze kompletnie nic nie wiesz na temat twórczosci tego autora - powielasz steorytypy i bzdury. Gdybyś zadał sobie trudu i przeczytał kilka jego pozycji to bys sie nie osmieszał. Adres na strone Profesora Nowaka znasz, dyskutujmy merytorycznie, nie interesują mnie wojenki na slogany:wink:
A wracając do artykułu na temat Bartoszewskiego, gdybyś przeczytał to byś wiedział ze Nowak tylko cytuje w nim innych autorów których noga nigdy nie stanęła w RM czy Nszym Dzienniku:wink:
Z rozsądkiem/mądrością to bym polemizował. Jeśli chodzi o formację, które w tych wyborach była druga pod względem osiągniętego wyniku, to właśnie w niech nie odpowiada mi jej kierownictwo, jego stosunek do otaczającej nas rzeczywistości (a właściwie całkowite oderwanie od tej rzeczywistości) oraz stosunek do otoczenia. Do samo można odnieść do ich najbliższych współpracowników.
Jakoś zwykle mi nie po drodze z ludźmi, którzy mnie obrażają i traktują jako potencjalnego przestępcę. Nie licząc oczywiście robienia wody z mózgu (ale to może być wpływ oderwania od rzeczywistości :mrgreen: ).
do meritum dyskusji moja plec nic nie ma, ale milo mi jest jak ktos sie zwraca do mnie w rodzaju zenskim :)
co do pana prof. Nowaka - wiem, ze cieszy sie duza popularnoscia wsrod chicagowskiej polonii. byl ostatnio w Chicago, slyszalam nawet wywiad z nim na 1490am. i jedyne co moge napisac to, ze prof Nowak nie przekonuje mnie swoimi pogladami, tak jak wielu nie przekona prof Bartoszewski.
O uwaga - bo to zaraz seksizmem zalatuje.
Wg Hani G.W. w normalnym swiecie nie mozna powiedziec ze kobieta jest kobieta.
http://www.youtube.com/watch?v=ePq-IMPC_fg
A co do przyziemnych spraw. Stadionu chyba nie bedzie w W-wie, widac ze PO nie chce tak cennych gruntow zmarnowac na jakis stadion.
http://biznes.onet.pl/0,1631733,wiadomosci.html