Czacha, a co ma waga do krecenia filmów?
Wersja do druku
Czacha, a co ma waga do krecenia filmów?
Tu chyba chodzilo o skontrastowanie - amarorzy chca, zeby aparat krecil filmiki i miesicl sie w kieszeni, a Ci co chca czegos wiecej wola ciezszy aparat.Cytat:
Zamieszczone przez Tomasz Golinski
Ale to jest tylko moja interpretacja :)
Zgoda, ale ja chce zeby aparat robil jak najlepsze zdjecia i byl jak najlżejszy. Nie rozumiem w zwiazku z tym polowy dyskusji. Po zabawie sprzetem Muflona przez 2 minuty mialem dosc.
Na kożyść gripa jeszcze przemawia przycisk portretowy, przy pionowym kadrze jest po prostu nie zastąpiony. Pewność chwytu i wygoda, a nie gimnastyka z paluchami :)
Mój grip żyje na body i nie widze najmniejszego powodu żeby go zdejmować.
Pozdrawiam
Tomku, jak nie rozumiesz o czym piszemy, to przeczytaj raz jeszcze.. a jak to nie zda egzaminu to jeszcze raz.. i jeszcze... za ktoryms napewno zalapiesz ;-)
A to czy grip jest potrzebny czy nie, to kwestia indywidualna, o czym powtarzam od zawsze.
Niestety, z lektury nic nie wynika. Widocznie jestem głupi. Wciąż nie rozumiem, jaka ma być zaleta posiadania ciężkiego aparatu. Rozumiem ergonomie, drugi przycisk, baterie itd. ale ciężar tylko dla ciężaru?
Dajcie spokój :) Ta dyskusja naprawdę nie ma sensu - każdemu według potrzeb. Komuś 300D bez gripa leży w ręce idealnie, a ktoś inny 1Ds będzie dociążał ołowiem :wink: żeby mu bardziej pasowało, albo balansowało 600-tkę. I niech tak zostanie :)Cytat:
Zamieszczone przez Tomasz Golinski
Dobre!Cytat:
Zamieszczone przez muflon
A jeszce nie ktorzy beda urywac wbudowana lampe i LCD, zeby 300-tka byla lzejsza. Tez to uszanujmy :D
A swoją drogą, tak sobie myślę, że gdyby jakas firma zrobiła aparat z matrycą APS Canona, niewymiennym obiektywem - ot, powiedzmy ekwiwalent 28-135 IS, bez możliwości podpięcia gripa, z "podglądem na LCD" itp. - za rozsądną cenę, to mógłby być naprawdę przebój.Cytat:
Zamieszczone przez eternus
A wedlug Ciebie ta rozsadna cena, to ile?Cytat:
Zamieszczone przez muflon