Odp: Sprzedawca z Allegro "Gandini " proszę o opinie
Cytat:
Zamieszczone przez
Cichy
Rozwiń sobie ten skrót i odpowiedz sam na to pytanie :)
Wiem co oznacza ten skrót. Jestem ciekaw co wystawia taki sprzedawca
Cytat:
Zamieszczone przez
Tom77
Od Gandiniego dostałbym paragon z fotohaus a nie FotoGandini ?
Mój post dotyczył dwóch szanowanych na CB Tipów, od których dostałem wspomniane przeze mnie rachunki.
To było lata temu.
Nie wiem jakimi dowodami sprzedaży dysponuje Gandini. Być może fakturami VAT lub paragonami z kasy fiskalnej i cała dyskusja jest bezprzedmiotowa.
Cytat:
Zamieszczone przez
marfot
Mój post dotyczył dwóch szanowanych na CB Tipów, od których dostałem wspomniane przeze mnie rachunki.
To było lata temu.
Nie wiem jakimi dowodami sprzedaży dysponuje Gandini. Być może fakturami VAT lub paragonami z kasy fiskalnej i cała dyskusja jest bezprzedmiotowa.
Tyle tysięcy komentarzy na 1 koncie, byłoby głupotą działać nielegalnie. Wystarczy kilka donosów na brak paragonu i problemy murowane.
Zebrać 5tys pozytywów za sprzęt foto to nie lada wyzwanie.
A sprawa rozbija się o jednego niezadowolonego z obsługi.
Cytat:
Zamieszczone przez
Cichy
Naprawdę nie umiecie odróżnić oferty sklepowej od oferty "tipa" ?
Ale to nie jest istotna różnica z punktu widzenia tego, o co chodzi w tej dyskusji. A chodziło o to, czy taki Gandini ma obowiązek honorowania zwrotów w ciągu iluś tam dni. Gdyby skończyło się na sądzie, to podejrzewam, że jakość i stopień urzędowości i powagi kwitów i pieczątek nie miałby żadnego znaczenia, ważne by było, czy sprzedający sporadycznie sprzedaje własny sprzęt w ramach swojego hobby, czy też trudni się handlem w większych ilościach w sposób ciągły, w celu zarobienia pieniędzy. I takie warunki taki tip by spełniał, w związku z czym, powinien podlegać obowiązkom takim jak każdy sklep. Ja natomiast sprzedając cokolwiek na ebay jasno deklaruję, że nie przyjmę absolutnie żadnych zwrotów.
W sumie wystarczy sprawdzić w Internecie, ze FotoGandini to legalnie działająca firma od 2008 roku. W dodatku same pozytywne opinie.
Witam potwierdzam bezproblemowe zakupy u "Gandini " (Canon EF 70-200 mm f/2.8L IS II USM ,Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS II USM),obiektywy przyszły oryginalnie zapakowane(jak prosto z fabryki). Z paragonem zakupu(bo chciałem paragon)oczywiście zakup poza Allegro.
Cytat:
Zamieszczone przez
misiek70
Z paragonem zakupu(bo chciałem paragon)oczywiście zakup poza Allegro.
Czyli scenariusz, który opisał miszak się zgadza:
Cytat:
Zamieszczone przez
miszak
Wystawia bez opcji KUP TERAZ w korzystnej ofercie ale przed zakończeniem odwołuje aukcje i oferuje zakup poza Allegro
Jaki był ten paragon, z kasy fiskalnej czy pisany ręcznie? Jak było z ceną, była taka jak na allegro, korzystniejsza, czy mniej korzystna?