W Katowicach ważyli, ale przeszła nadwaga. CRJ900 ma większe pawlacze od 737 albo A310 - tymi latam najczęściej.
Wersja do druku
W Katowicach ważyli, ale przeszła nadwaga. CRJ900 ma większe pawlacze od 737 albo A310 - tymi latam najczęściej.
Zostanie zawezwany najprawdopodobniej pan z obsl. naziemnej i bagaz powedruje do luku.
Widzialem ostatnio jak wynosili kilka walizek "bo sie nie miescily".
Swoja droga to zadziwiajace jakie wielkie walizki przechodza czasem jako podreczny :D
Tez sie zastanawialem nad 2620.
Zastanawiam sie tylko czy wlasnie wejdzie na wysokosc.
Zalecany wymiar przekracza "tylko" o 1.9 cm. Ale to tylko teoria. Zawezmę się i jak kupię 2620 to jako podręczny wezmę! Zobaczymy co będzie. Gdyby coś to wydrukuję sobie dyrektywę Komisji Europejskiej, a jak bedą krzyczeć to " I don't speak english! I need a lawyer!!!" ;)
Mam małe pytanko do posiadaczy skrzynek Peli, interesuje mnie model 1500, musze sobie przeliczyc, czy wszystko mi wlizie do niego, tylko mam pytanie - co jest lepsze (bezpieczniejsze dla sprzetu), gabka i wykrojone miejsca na sprzet, czy przegrodki?
Niby przegrodki wygodniejsze, moge sobie wpakowac wszystko jak chce i ile chce, ale czy sprzet nie bedzie bardziej narazony na wstrzasy i uderzenia, np. w przypadku jesli skrzynia spadnie, czy cos w ten desen?
Chce tam schowac dwa duze body, trzy zoomy, w tym dwa sporawe, trzy-cztery stalki, bez zadnych wielkich teleobiektywow, no i lampe. Do tego *******y pokroju ladowarek, etc.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
No i tak sobie mysle, bo stac by mnie na Peli 1500 z przegrodkami, albo 1550 z gabka, wiec w sumie w drugiej jest wiecej miejsca na upchanie smiecia, tylko ktore bedzie bezpieczniejsze dla sprzetu?
I a propos gabek - wycina je sie samemu, daje jakis wzor do kogos, czy jak? ;)
Gąbka będzie bezpieczniejsza, bo dokładnie otula sprzęt.
Mój znajomy robił we Wrocku skrzynkę pod kamerę, to mu wycieli pod wymiar.
Jeżeli chodzi o wkład gąbkowy PELI to sam robisz sobie aranżację. Bardzo fajna sprawa, bo blok wkładu składa się z bardzo wielu kostek 1x1 cm lekko ze sobą połączonych. Po prostu wyrywasz je do zadowalającego Cię kształtu. Oczywiście gąbka jest o wiele bezpieczniejsza od przegródek.
To spoko. A jak myślicie, do skrzyni Peli 1500 udałoby mi się upchać 5D+grip, 1Ds, 17-40, 24-70, 70-200/4, 50l, 24l, pelenga w pokrowcu i ew. 135?
W ogole, jak szerokie powinny byc scianki oddzielajace sprzet od siebie, 2-3cm, wiecej, mniej?
Teoretycznie im więcej gąbki między sprzętem tym lepiej, ale spokojnie te 2-3 cm wystarczą. Jak będziesz formował wnętrze, to lepiej żeby obiektyw był ściśnięty niż miał jakiś luz.
Ja, jak robiłem sobie wkłady to najpierw rozrysowałem wszystko na kartce o wymiarach wew. walizki. Polegało to na ustawieniu sprzętu na tej kartce i obrysowaniu go ołówkiem ;) Szablon gotowy...jeżeli chodzi o odstępy między szkłami to między niektórymi mam tylko 1 cm gąbki i wystarcza. Warunek jest taki, że sprzęt musi być ciasno wciśnięty do walizki. Nie może mieć możliwości jakiegokolwiek ruchu.
A jak rozwiazac sprawe z oslonami - 24-70 z zalozona odwrotnie jest szeroka, podobnie jak 70-200/4. Zrobic "komore" na obiektyw z bagnetem na dole, ktory by to trzymal jakos, czy w poprzek polozyc to 70-200 z zalozona normalnie oslona?