-
U mnie po wgraniu UND PL i zmianie kilku ustawien zaczelo migac oko (red-eye reduction) a tazke zniknal wskaznik Av+/-. Spanikowalem i wgralem oryginalny soft - nic nie pomoglo a funcja red-eye nie dala sie wlaczyc, jakby aparat sygnalizowal ze ta lampka sie zepsula. Dopiero tutaj przeczytalm jak zlikwidowac "migajace oko" (czyli ustawic wszystkie dodatkowe funkcje na domyslne) lecz niestety po kolejnym wgraniu UND Pl nie moza bylo przestawiac tych funckji. Dopiero gdy wgralem "oryginalny" UND moglem pozmnieniac dodatkowe funkcje i wszystko wrocilo do normy wskaznik sie pojawil i oko nie miga.
-
Witam.
Właśnie zapodałem shakowany sofcik PL. Na wyświetlaczu pokazuje: Opr (chiron) 1.1.1.
Jako że przeszukałem forum i nie znalazłem kompleksowego wyjaśnienia pozwoliłem sobie zapytać.
Pojawiła się w menu nowa pozycja Funkjce indywidualne (C.Fn) i tutaj mam kilka wątpliwości:
Dotyczą one kwestii czy działają te funkcje oraz do czego służą.
Po kolei:
04 Przycisk migawki/Pamięć -> czy działa i do czego służy?
0:Nast i blok AF/AE
1:Nast i blok AE/AF
2:Nast i blok AF/Bez blok AE
3:Nast AE/AF / bez blok
07 Rejestracja pkt.AF -> czy działa i do czego służy?
09 Sewencja WB/Autom.kasowanie -> czy działa i do czego służy?
0:0,-,+/Wl
1:0,-,+/Wyl
2:-,0,+/Wl
3:-,0,+/Wyl
10 Podświetlenie punktu AF -> czy działa?
11 Pozycja menu (przyc. Menu) -> czy działa i do czego służy?
13 Funkcja przyc. ASSIST -> czy działa i do czego służy?
14 Autom redukcja blysku dzienn -> czy działa i do czego służy?
15 Synchronizacja migawki -> czy działa?
16 Bezp ust w trybach AV/TV
Czy działają tryby autofocusa :AI, SE,OS ? Bo AF nie chce śledzić tzn śledzi ale nie robi pik pik i nie można wyzwolić migawki.
Dziękuję za poświęcony czas.
-
Polecam lekture instrukcji 10D, masz tam wszystkie odpowiedzi.
Link do instrukcji http://www.auto-gaz.com/instrukcje/10D/
pozdrawiam Jacek
-
Dziekuję, rozjasniło mi to sytuacje, ale tylko w kwestii do czego służy. Nie wiem natomiast czy działa.
-
-
Czy istnieje jedna wersja WasiaPL, czy może są jakieś starsze i nowsze?
-
Dzisiaj z 300d znajomego pojawił się mały problem ... wgrywałem juz 2 razy hacka, zawsze tak samo (format karty, soft na karte... no standard). Dzisiaj próbowałem wrzucić mu hacka i ... trabant po prostu olewał to, że na karcie jest plik z softem, startował normalnie itd.
Jak to ugryźć?
-
Otworzyć i zamknąć gniazdo CF?
-
Próbowałem, zamiana kart, restart, inna bateria ... nic go nie ruszało.
Wlasnie dlatego znajomy poprosil mnie o upgrade, bo jemu sie nie udawało - a wiedzial ze 2 trabanty juz kiedys upgrade'owalem. Ale z takim czymś spotkałem się po raz pierwszy.
-
A jakakolwiek inna wersja hacka?