Ostrość może być porównywalna, ale GO w żadnym szkle nie będzie taka sama na 2,8 i 4. To niemożliwe.
Wersja do druku
Ostrość może być porównywalna, ale GO w żadnym szkle nie będzie taka sama na 2,8 i 4. To niemożliwe.
Coś ociężały dziś jestem. Respect.
Gratulacje, Himi. Doczekałeś się wreszcie :)
Dzięki, miła ,,niespodzianka'' od Pocztexu:)
No to gratuluje szczęścia... ja jestem włąsnie po spędzonych dwóch dniach (popołudniach) z 24-70 + 40D... i znowu to samo... coprawda body nie moje iszkło ale jednak pstrykałem.... zdjęcia w ruchu róznica jest w porównaniu z 24-105 na korzyść 24-70 oczywiście... ale już akcja w plenarze to jakas pomyłka... krajobrazik i zero ostrosci... inaczej chol#rnie miękko... ale to az nie naturalnie, zero detali. Mam tez nie odparte wrazenie że 24-70 działał sporo wolniej nież 24-105 :/...
Kurde ja to nie mam szczęscia do szkieł... :/... w sumie 4 szt 24-70 i dalej efekty nie do przyjecia.
Jeszcze chwila i pomysle ze 24-70 yo będzie dla mnie jak "Eleanor" z 60-sekund ;-) = jednorożcem.
Daj jakąś próbkę tej nieostrości aż jestem ciekaw. U mnie ostro jak cza.
krzysiek29, a co z Twoją sprawą? Znalazł się ten obiektyw?
Pozdrawiam
himi
jak się chce to próbkę nieostrości można zrobić na każdym sprzęcie
niektórzy mają problemy z próbką ostrości :)
dziwne, że mój 24-70 niewybierany jest OK
a z wypowiedzi niektórych wynika, że miałem większe szanse trafić zły niż dobry
Mnie zżera ciekawość jaką nieostrość może (przy założeniu zachowania wszelkich reguł fotografii) wygenerować 24-70. Ja też nie wybierałem szkła i mam ostrą sztukę.