Odp: [ Pezet85 ] nauka portretu
57 - za mało lewej strony (kadr nie ma czym oddychać po lewej a tam patrzy modelka). Generalnie Ok i fajnie, ale ustawienie modelki nie końca mnie przekonuje z uwagi na to, że wzrok od razu kierowany jest w miejsce niekoniecznie właściwe. Reszta OK!
58 - tu już wszystko gra i poza bardzo ładna. Jedyne co - to starałbym się uważać na to, aby równiej doświetlić ramiona. Czyli kontra światłem z lampy/blendy od lewej strony. Lewą rękę zbliżyłbym bardzie do tułowia. Generalnie bardzo ładnie!
Dzięki za konkretne uwagi, walczyłem z blenda ale nie było 3 osoby która by wspomogła [emoji4].
Napewno wrzucę jeszcze jakieś zdjęcia z tej sesji które wg mojej opinii nadają się do pokazania.
Mam jeszcze pytanie dotyczące zdjęcia 58, czy też uważacie jak inni że te cienie na twarzy nie pasują? Tego typu uwagi dostałem na jednej z grup na FB.
Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
Cytat:
Zamieszczone przez
Pezet85
Dzięki za konkretne uwagi, walczyłem z blenda ale nie było 3 osoby która by wspomogła [emoji4].
Napewno wrzucę jeszcze jakieś zdjęcia z tej sesji które wg mojej opinii nadają się do pokazania.
Mam jeszcze pytanie dotyczące zdjęcia 58, czy też uważacie jak inni że te cienie na twarzy nie pasują? Tego typu uwagi dostałem na jednej z grup na FB.
Co do cieni na 58 oczy są dobrze doświetlone, reszta się broni. Ale pisałem też wcześniej , że warto byłoby rozjaśnić cienie ;) Kwestia gustu oglądającego ;)
2 załącznik(ów)
Gratulacje :) A teraz cofnij się do pierwszej strony tego wątku i sam oceń progres.
Cytat:
Zamieszczone przez
Przemek_PC
Gratulacje :) A teraz cofnij się do pierwszej strony tego wątku i sam oceń progres.
Dzięki [emoji846]...fakt pierwsze zdjęcia odbiegają znacznie od tych ostatnich. Ale największą satysfakcję sprawia to że jest dużo większa świadomość tego co się chce osiągnąć.
Dzieki konstruktywnej krytyce są rzeczy na które wcześniej bym nawet nie zwrócił uwagi.
W 59 czepiłbym się tylko czerwonej pozostałości po prawym kolczyku i tego czegoś również w kolorze czerwonym nad biustem.
Cytat:
Zamieszczone przez
Przemek_PC
W 59 czepiłbym się tylko czerwonej pozostałości po prawym kolczyku i tego czegoś również w kolorze czerwonym nad biustem.
Masz na myśli część czerwonej sukienki[emoji4], w sumie zastanawiałem się czy tego nie przyciąć.
Następnym razem będę usuwał żeby nie rozpraszało i nie przyciągało uwagi[emoji846].
Czepiacie się detali, a ciasnego kadrowania przed sama twarzą nie widzicie?
Cytat:
Zamieszczone przez
Pezet85
Dzięki [emoji846]...fakt pierwsze zdjęcia odbiegają znacznie od tych ostatnich. Ale największą satysfakcję sprawia to że jest dużo większa świadomość tego co się chce osiągnąć.
Dzieki konstruktywnej krytyce są rzeczy na które wcześniej bym nawet nie zwrócił uwagi.
Powiem ci, że poprzednia strona bardziej przypadła mi do gustu ...