Odp: Rezygnuję z Canona... tylko na co? Przesiadka na bezlustrkowca ...
No jasne - "moja racja jest najmojsza". Ot parę cm różnicy, ale to oczywiście Ty masz rację jak zwykle...
Cytat:
Zamieszczone przez
Eberloth
No jasne - "moja racja jest najmojsza". Ot parę cm różnicy, ale to oczywiście Ty masz rację jak zwykle...
ROTFL
Tia... Przecież to wyłącznie "parę cm różnicy" w obu zestawach. Cała reszta zupełnie nieistotna.
Cytat:
Zamieszczone przez
candar
ROTFL
Tia... Przecież to wyłącznie "parę cm różnicy" w obu zestawach. Cała reszta zupełnie nieistotna.
Uwierz, że więcej użytkowników tego forum tarza się się po podłodze czytając twoje wpisy, nie moje. Pisząc o cm miałem na myśli ergonomię. A skoro już w obu omawianych zestawach ją tracimy, to wolę mieć przykręcone jedno szkło o wielu ogniskowych ze światłem 1.8, niż mało użytecznego poza portretem słoja.
Koniec karmienia troli na dziś.
Cytat:
Zamieszczone przez
Eberloth
Uwierz, że więcej użytkowników tego forum tarza się się po podłodze czytając twoje wpisy, nie moje. Pisząc o cm miałem na myśli ergonomię. A skoro już w obu omawianych zestawach ją tracimy, to wolę mieć przykręcone jedno szkło o wielu ogniskowych ze światłem 1.8, niż mało użytecznego poza portretem słoja.
Mając w systemie M Canona świetne i jasne szkło EF-M 32 f/1.4 STM w życiu bym nie wybrał gargantuicznej Sigmy Art 18-35 f/1.8. Za cenę tej sigmy można zakupić dwa Canony EF-M 22 mm f/2.0 STM + EF-M 32 f/1.4 STM. Ale oczywiście Twoja racja musi być najtwojsza. Nie lubię zoomów bo to zawsze kompromis użyteczności vs jakości optycznej.
Cytat:
Zamieszczone przez
Eberloth
Tu się zgadzam.
HOWGH
Cytat:
Zamieszczone przez
Eberloth
candar jest niereformowalny, przecież to wiadomo od dawna...
Re: Odp: Rezygnuję z Canona... tylko na co? Przesiadka na bezlustrkowca ...
Cytat:
Zamieszczone przez
p0m
candar jest niereformowalny, przecież to wiadomo od dawna...
p0m standardowo musi obsikać każdy wątek nie pisząc nic sensownego, snując wyłącznie smętne wycieczki osobiste. Zabrakło jedynie "różowych tygrysów" i autostrady, aby promieniał pełnią szczęścia. Zapewne szybko to nadrobi, tak więc nic straconego...
Odp: Re: Odp: Rezygnuję z Canona... tylko na co? Przesiadka na bezlustrkowca ...
Cytat:
Zamieszczone przez
candar
p0m standardowo musi obsikać każdy wątek nie pisząc nic sensownego, snując wyłącznie smętne wycieczki osobiste. Zabrakło jedynie "różowych tygrysów" i autostrady, aby promieniał pełnią szczęścia. Zapewne szybko to nadrobi, tak więc nic straconego...
Za to ten post to merytoryczny majstersztyk.
Re: Rezygnuję z Canona... tylko na co? Przesiadka na bezlustrkowca ...
to ja zamykam watek. na ochloniecie, na 2 dni.
nie robie sobie zanadto nadziei ze to rozwiaze problem osobistych wycieczek, ani zludzen ze chetni nie znajda latwo innego watku w tym celu. no ale dajmy sobie szanse
-- REMANENT, 18-19 czerwca 2019 --