Odp: Canon 80D - teraz już naprawdę oficjalnie
Cytat:
Zamieszczone przez
PiKa
Jakie tryce?
Ma slabe matryce.... Nic nie widac, tylko szumy :p Po co w ogole kupowac to-to... :p
Cytat:
Zamieszczone przez
solti
Na ich stronie tego nie ma...
Crazy Deal: Canon EOS 80D Body w/Pixma Pro-100 Bundle $849
Już widzę te dzikie tłumy kupujące 80D za granicą. Jak na razie cena tego modelu w np. cyfrowe.pl to 4900 zł.
Wygląda na to, że stare Canony są za stare by je kupić (czy warto w roku 2016 kupić ...), a nowe są zbyt nowe i co gorsza gorsze od starych. :lol:
Cytat:
Zamieszczone przez
Daniel_Daniel
Wygląda na to, że stare Canony są za stare by je kupić (czy warto w roku 2016 kupić ...), a nowe są zbyt nowe i co gorsza gorsze od starych. :lol:
Moja 50d staje się jeszcze bardziej kultowa - w nowej wszystko gorsze i jeszcze kultowy magnez zastąpili jakąś włoknina mineralną ;)
Ogladalem zdjęcia i testy i jak dla mnie 80d jest po prostu lepsza od poprzedników. Chyba coś jednak ze mną nie tak.
Cytat:
Zamieszczone przez
Fotopstryczek
Jest test na optycznych,
- rozdzielczość obrazu porównywalna do starej 18MPx matrycy (a nawet gorsza od 700D),
- celność AF w porównaniu do 70D to jakaś katastrofa,
- DRy nadal w tyle za konkurencją,
patrząc na poziom czerni widać, że matryce programował mistrz Canon CMOS Technologies
W tej cenie to są jakieś jaja :lol:
A tak poza słynnym na cały świat i osobliwym portalem "optyczne .pl" czy ktoś jeszcze narzeka na poziom czerni w matrycach Canona? Bo dla mnie to co oni tam wymyślają na ten temat już od dawna to jakieś bzdury.
A np. Jeżeli chodzi o rozdzielczość np. thedigitalpicture ma odmienne zdanie.
Cytat:
Zamieszczone przez
pan.kolega
A tak poza słynnym na cały świat i osobliwym portalem "optyczne .pl" czy ktoś jeszcze narzeka na poziom czerni w matrycach Canona? Bo dla mnie to co oni tam wymyślają na ten temat już od dawna to jakieś bzdury.
A np. Jeżeli chodzi o rozdzielczość np. thedigitalpicture ma odmienne zdanie.
Bo optyczne to wyrocznia. Tak napisali, tak jest !!! :lol:
Optyczne optycznymi ale chyba trzeba być ślepym aby nie zauważyć potężnej zmiany w matrycy w 80d (widać to w cieniach gdzie bez problemu jest lepiej niż w 5d mk3). Dla mnie możliwość wyciągania cieni bez koszmarnych szumów to potężny plus. Wiadomo, że konkurencja ma lepsze matryce i lepszy af w porównywalnych puszkach ale jak komuś to przeszkadza to musi zmienić system.
Tak, dlatego miło byloby gdyby Canon włożył "poprawione" matryce do 6dmk2 :D
Zakupiłem wraz z Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM testy trwają