Z przyjemnością tu zaglądam, tak trzymać. :)
Wersja do druku
Z przyjemnością tu zaglądam, tak trzymać. :)
Od mojego ostatniego komentarza wszystkie fajne.
często zaglądam, podziwiam i czasami jakieś zdjęcie zatrzymuje mnie na dłużej.Tak jest z nr 34.jakby jakiś duży aligator płynął w moją stronę, tak odbieram tę formację skalną na środku przesmyku.
pozdrawiam
Dzięki
Wczoraj wybrałem się nad Ocean żeby poczuć (przeżyć) swój pierwszy sztorm. Kiedy udało mi się otworzyć drzwi od auta i wyjść, na początku nie mogłem złapać oddechu. Statyw Manfrotto 055 z z głowicą kulową, a więc nie lekki zestaw, po prostu odleciał na pare metrów. Warunki atmosferyczne również dla sprzętu foto bardzo trudne, tym bardziej że zapomniałem z samochodu zabrać an niego ubranka przeciwdeszczowego.
36
Nie masz takich zdjęć nieco więcej, świetnie to wygląda.
Patrząc na Twoje zdjęcia można popaść w kompleksy!
Zdjęcie jest bardzo dobre, ale brakuje tylko jednego elementu, tj. skali porównawczej, która uświadomiłaby wielkość fali, skały itp.
Nie mogłeś tam kogoś postawić? :mrgreen:
Dzięki
Coś takiego ztego miejsca jeszcze
37
Tu masz 100% tego zdjęcia. Jak sie przyjżysz to zobaczysz po lewej stronie mewe srebrzystą, jeśli to da Ci jakiś punkt odnieszienia.
http://imageshack.com/a/img904/2792/FZt5vs.jpg
Udało mi się wdrapać wieczorem na klif żeby stanąć na jego krawędzi i zrobić coś szerokim kątem. Niestety żeby osłonić soczewkę 17-40 musiałem założyć polara więc i ISO poszło na 4000.
Dokładnie stałem tutaj, a skała która jest na zdjęciy to ta na mapie na dole.
https://www.google.ie/maps/place/52%...!3m1!1s0x0:0x0
Ale po paru minutach palce miałem już tak zmarznięte że nie wyczuwałem spustu migawki i zaczęło mi się kręcić w głowie więc nie chciałem już bardziej przeginać.
Tak wyglądają widoki z tego miejsca. To ta sama skała u góry po lewej stronie na którą nachodzi wielka fala
38
39 I coś z większą ilością dołu.
Groźnie to wygląda, ale dlatego pięknie.
Jeśli chodzi o oddanie mocy sztormu to faktycznie dłuższa ogniskowa robi swoje. 36 to mój faworyt.
Szeroki kąt - oddanie klimatu okolicy. Z dwóch szerokich wybieram kadr poziomy.
ps. Mewa wyjaśnia sytuację ;)
Wczoraj po pracy wypad w stare miejsce, ale tym razem przeszedem pastwiskami na klifach, żeby potestować nowe filtry (Little stopper i twarda połówka LEE). Udało mi się nawet spotkać liczną grupe wrończyków. Zdjęcia z tego samego miejsca na wschód, południe i zachód.
40 Wschodnia strona
41. Południowa
42. Zachodnia
spoko galeria, dobrze się ogląda Twoje foty. 2 i 17 to moi faworyci.
Przeoczyłem ostatni set. Jak zwykle dobre prace. Najbardziej mi się podoba 41.
Ciekawe miejsca pokazujesz. Zdjęcie nr 41 wydaje mi się najbardziej ciepłe, spokojne,ujmujące .
Cały czas się zastanawiam, czy pion czy poziom lepszy. Chyba oba dobre - każdy pokazuje trochę inaczej. Jeśli chodzi o klimat to wygrywa nocne (o 0,003s :) )
43 To - moim zdaniem przyjemnie się ogląda o 0,001 s :). Ale widoczki masz bardzo ładne, zwłaszcza 42.
Ostatnie, "nocne" wg mnie lepiej pokazuje charakterystykę tego zakątka.Podoba się :mrgreen:
zdecydowanie 44. jak dla mnie w 43 horyzont zbyt blisko środka kadru.
fajne pejzaże!
Doskonałe kadry.
Obok mnie znajduje się jeden z portali do świata umarłych (prawdopodobnie) tzw. Brownshill Dolmen, przy którym nawet piramidy są młode. Ten tutaj znajdujący się na polu, datowany jest na około 4900 do 5500 lat p.n.e. Dodatkowo kamień dachowy jest największym w Europie 5x6x2m i waga około103-120 ton (zależnie od źródła). Jest tak wielki że jak go pierwszy raz zobaczyłem i wyobraziłem sobie jak go ludzie tam wciągneli staropolskim zwyczajem na usta cisnęły mi się słowa "Ja pier..."
45
46
To nie kosmici. Diabeł był zły na mieszkańców pobliskiej wioski i nocą niósł kamień, żeby rzucić na nich. Ale przyszedł świt, zapiał kur i diabeł musiał rzucić kamień gdzie stał i uciekać do piekła.
Podoba się!
45, 46 fajne
47 to HDR którego nie lubię
Moim zdaniem trójka najlepsza.