Odp: gdzie najlepiej kupić canon 6d ?
Wiadomo jak wygląda sprawa z importem sprzętu z HK do PL.
A czy ktoś się orientuje jak wygląda sprawa z zakupem i importem sprzętu z HK ale do anglii? Jak wyglądają sprawy z opłatami w ich przypadku?
Pytam,bo mam paru znajomych i tak mi chodzi temat po głowie i nie daje spać.
Panowie - brał ktoś w końcu Canona 6d w obecnej promocji Canona, czyli z tabletem i pakietem Adobe? Czy procedura przyznawania prezentów jest skomplikowana, długa, jak u was to poszło?
Rozważam właśnie dość mocno przejście z Canona 5D MkII na 6D z tym, że waham się okropnie bo mam 5DMkII "wychuchane" z przebiegiem ok 7 tys. Co prawda psrtykam wyłącznie hobbystycznie, ale jednak nowszy korpus kusi. Z tego co liczę to w tej promocji sam korpus wychodzi coś ok 5 tys. zł a to dodatkowy argument. I trzeba się zdecydować w tym tygodniu bo promocja kończy się 31 lipca.
Cytat:
Zamieszczone przez
simarik
Panowie - brał ktoś w końcu Canona 6d w obecnej promocji Canona, czyli z tabletem i pakietem Adobe? Czy procedura przyznawania prezentów jest skomplikowana, długa, jak u was to poszło?
Rozważam właśnie dość mocno przejście z Canona 5D MkII na 6D z tym, że waham się okropnie bo mam 5DMkII "wychuchane" z przebiegiem ok 7 tys. Co prawda psrtykam wyłącznie hobbystycznie, ale jednak nowszy korpus kusi. Z tego co liczę to w tej promocji sam korpus wychodzi coś ok 5 tys. zł a to dodatkowy argument. I trzeba się zdecydować w tym tygodniu bo promocja kończy się 31 lipca.
tak kupiłem teraz (w cyfrowe.pl bo mam tam rabat),
czekam na tablet,
jest duzo łatwiejsza niż przy zwrotach gotówki,
gdzie masz body 6D objęte promocja za 5K? (chyba ze już rozliczasz kase z prezentów):mrgreen:
Tak - miałem na myśli wartość body po odjęciu już wartości prezentów (stąd to 5K za samo body).
Właśnie zakładam konto w cyfrowe.pl i chyba spróbuję zdążyć załapać się na promocje z tym Canonem.
(Rozumiem,że trzeba mieć fakturę wystawioną na zakup - czy wystarczy sam paragon).
Cytat:
Zamieszczone przez
simarik
Tak - miałem na myśli wartość body po odjęciu już wartości prezentów (stąd to 5K za samo body).
Właśnie zakładam konto w cyfrowe.pl i chyba spróbuję zdążyć załapać się na promocje z tym Canonem.
(Rozumiem,że trzeba mieć fakturę wystawioną na zakup - czy wystarczy sam paragon).
ja brałem z f-rą, ale paragon wystarczy ( w regulaminie o ile sie nie myle zwykle jest stwierdzenie "dowód zakupu")
tez zmienałem z 5dII i po 2 imprezach stwierdzam że było warto:lol:
Dzięki tombas za informację - szczególnie tą o słuszności przesiadki z 5DMkII na 6D. Utwierdziłeś mnie w moim przekonaniu.
Nie lepiej kupic jakies szklo?
W przypadku zakupu z HK zaplacisz clo i w najgorszym przypadku kupisz za te same pieniadze puszke bez gwarancji :).
Po prostu chcę wymienić samo body jak najniższym kosztem. Myślałem także nad valuebasket i zakupie u nich, ale obecna promocja Canona powoduje, że można mieć body z Polskiej dystrybucji za cenę tego z HK (oczywiście po odliczeniu wartości gratisów).
Można ale nie znaczy, że na pewno tak będzie. W regulaminie coś o tym pisze. Siostra czeka już 1.5 miesiąca na prezent i na razie cisza. Konsultant jej powiedział, że mają duże zamieszanie ponieważ Canon wprowadził w jednym czasie dużo różnych promocji.
Cytat:
Zamieszczone przez
horak
Można ale nie znaczy, że na pewno tak będzie. W regulaminie coś o tym pisze. Siostra czeka już 1.5 miesiąca na prezent i na razie cisza. Konsultant jej powiedział, że mają duże zamieszanie ponieważ Canon wprowadził w jednym czasie dużo różnych promocji.
jeszcze nigdy nie było tak, zebym nie dostał zwrotu kasy lub prezentu z promocji (a brałem udział juz w wielu akcjach)faktycznie dostałem maila ze maja niewielki poślizg, ale to co piszesz to zbytni pesymizm, a może jak nie mają tabletów to beda dawac kaske:mrgreen:
Zawsze maja poslizg (a kasa lezy i zarabia na siebie).
Koledzy jak to jest mozliwe ze za pomoca programu EOSMSG wyszlo mi ze shotcount wynosi 1860 natomiast na karcie ktora mam od nowosci z 6d mam ostatnie zdjecie ? kupilem przyznam szczerze w saturnie nieswiadomy jakie jaja potrafia tam byc i teraz sprawdzam czy u mnie wszystko ok . teoretycznie aprat byl zbindowany i pudelko nigdy nie otwierane bo bardzo o to dopytywalem
Wracając do kwestii zakupu zakładamy, że sklepy/seriwsy, które uczestniczą w Canon Cashback są w jakiś sprawdzane i raczej pewne. Czy się mylę?