W tej całej dyskusji brać/czekać wyraźnie widać różnice w osobowości/charakterze uczestników.
I tyle.
jp
Wersja do druku
Nie bardzo jest na co czekać. Raczej poszukać możliwie tanio i dobrze :)
Zamówione.
Dzisiaj odbiór w cy...e.pl - za taka kasę to trzeba pomacać.
Dziękuje za odzew.
brał ktoś na raty?
Dla niektórych się dopiero zaczyna, ja akurat najwięcej zdjęć robię zimą 8-). Jesień to chyba najbardziej kolorowa pora roku u nas więc nie obawiałbym się braku tematów.
Też tak mi się do dzisiaj wydawało ;).
No to właśnie jest po Premierze......:lol:.
Stoję dokładnie przed takim samym dylematem. W zasadzie też jestem zdecydowany na zakup, w tym samym sklepie, i tak się zastanawiam nad formą zakupu - niby masz rację, że za taką cenę trzeba pomacać, ale z drugiej strony zastanawiam się czy nie lepiej zamówić z odbiorem w domu? Wtedy na spokojnie można w domu wszystko przetestować delikatnie i gdyby coś było nie tak, przysługuję nam 10 dni na zwrot bez podania przyczyny.
Ja od tygodnia jestem szczesliwym nabywca. Od paru miesiecy chcialem to body zakupic tak by moje 50D przeszlo juz na zasluzony odpoczynek. Jednak caly czas jak nie brakowalo gotowki to ceny nie byly optymistyczne. W koncu kupilem czesciowo za gotowke czesciowo na raty. O tyle dobrze ze bez zadnego oprocentowania, ubezpieczenia i innych oszustw. W komplecie jeszcze z pakietem Adobe wiec jestem w pelni zadowolony. A zdjecia :) bajka
Również jestem szczęśliwym posiadaczem Canona 6D, a właściwie nim byłem do momentu kiedy okazało się, że moja matryca ma 25 hot pikseli przy długich czasach naświetlania. Oczywiście oddałem aparat do serwisu w ramach gwarancji, Canon wrócił do mnie po tzw. mapowaniu. Po pierwszym teście okazało się, że nadal są widoczne tym razem w ilości około 8-9 szt. Tym razem są mniejsze, ale na tyle widoczne , że można je dostrzec bez powiększania obrazu przy rozdzielczości ekranu 1920 x 1200 dpi. Dodam, że zdjęcia testowe wykonywałem przy czasach 5 i 30 s. Oczywiście można w aparacie włączyć funkcję "filtra" przy długich czasach naświetlania. Niestety nie jest to dobre rozwiązanie ponieważ, na przykład podczas zdjęć nieba i czasu naświetlania 300 s musimy czekać dodatkowe 300 s tak aby aparat zrobił dodatkowe zdjęcie dla wyeliminowania np. hot pikseli.
W moim poprzednim aparacie 550D były widoczne zaledwie 3 hot piksele.
Czy też w swoich Canonach macie hot piksele? Jeżeli tak to jaką ilość.
A to nie jest tak, że można sobie zrobić jednego "darka" i potem nim ogarnąć postprocesowo odszumianie na kilku zdjęciach?
Wczoraj sprzedałem Nikona D3s , dzisiaj kupilem 6D, ja nie miałem dylematu - jutro robię dwa zlecenia - myślę ze 6D spisze się znakomicie. Generalnie po latach w torbie znowu canon.
Na tym polegają raty, że ktoś pożycza i na tym zarabia. Koszty kredytu są w cenie towaru, który kupiłeś. No, ale najważniejsze że sprzęt cieszy :)pozdr.
--- Kolejny post ---
Niecodzienna zamiana. D3s to topowa puszka. Rozumiem zamianę na 1D-X albo przynajmniej 5dmkIII. Musiał Ci się bardzo spodobać ten nowy 6d:)
5D III juz jest - teraz dostal wsparcie 6D. D3s - swietna puszka, ale czas na coś lżejszego - stąd m.in 6D . Dlatego 1Dx zostal wykreslony z listy zakupow.
Na forum ktos chce sprzedac 5d mk3 za 6400....
Cena bardzo podejrzana , biorąc pod uwagę cenę nowego modelu i modeli używanych na allegro czy ebayu .
Jeśli ma dokumenty , możliwość zakupu bezpośrednio od sprzedającego , wystarczyło by sprawdzić nr seryjny i dowiedzieć się dlaczego tak niska cena , być może aparat niepełnowartościowy ?
Albo "niepełnowartościowy" właściciel ;)
A moze zwyczajnie ktos potrzebuje szybko kasy
Za 6300 już dawno rynek powinien zweryfikować czy to okazja czy nie. Gdyby to było w Waw to już dawno bym obmacał