Przestudiowałam kartkę i myślę że trzeba czegoś więcej niż tylko odpowiedniego ustawienia względem słońca i głębi ostrości, te bloki są kolorowe itd. więc jak to zrobiłeś? Jakiś myk w obróbce ?
Wersja do druku
Przestudiowałam kartkę i myślę że trzeba czegoś więcej niż tylko odpowiedniego ustawienia względem słońca i głębi ostrości, te bloki są kolorowe itd. więc jak to zrobiłeś? Jakiś myk w obróbce ?
Byl chyba schemat wczesniej :)
Witam - w tym przypadku tło było wykorzystane naturalne ( inne rośliny)
Jeżeli dziwią Cię kolory proponuje samemu spróbować .
Jeszcze raz zaznaczam nie wklejam blików.
W PSuju podkręcam krzywe tonalne , kolory na warstwach ostrość to wszystko.
pozdrawiam
--- Kolejny post ---
ZDJĘCIE NR13
Szuflada
ZDJĘCIE 14
Z serii "SZARE OPOWIEŚCI"
super fotografie kurcze klasa, ( ja następne wystawie może za 3 lata ) jak będę już takim amatorem jak ty
i teraz tylko pytanie jaki jest poziom przed amatorem ??
maroxan wiem że z czasem dojdziemy do wprawy, ale jest taki moment kiedy kupujesz aparat robisz fotki ( same piękne ) wszystkim i wszędzie hehhehe
z czsem piszesz się na forum i co? widzisz że nie bardzo da się wystawić na forum to czym zawaliłeś komputer
i tu dopiero się ogarniamy i zaczynamy od nowa krok po kroku :D
ZDJĘCIE 16
jedne z tych ulubionych
15 super, lubię zdjęcia tego typu tory, droga, czy jakaś ścieżka pokazywana z parteru, 16 kolory bardzo ładne
Bajecznie piękne kolory,monochromy super,podoba mi się zwłaszcza drzewo. Może kiedyś też będę umiał zrobić takie foty:)
18) Takie klimaty bardzo lubię, jakby odbić w poziomie mogło być od lewej do prawej, ale to kwestia gustu. Słup energetyczny pozostał do wymazania :)
Coś jakby HDR ? Czy się mylę ? A może tylko dobra obróbka.
fotografia 18. jaki obiektyw ?
Masz swój styl i już:),dołączam do powyższego pytania
HDR - nie stosuje metody nakładania zdjęć o różnej ekspozycji - wydobyłem programowo na zakresach tonalnych pewne miejsca kadrów.
--- Kolejny post ---
zdjęcie wykonałem jakieś dwa lata temu - miałem wtedy tylko obiektywy na m42 to był któryś z nich - ale nie jestem wstanie tego sprawdzić.
teraz używam najczęściej 17-40 mm
Jestem pod wrażeniem ! motywujesz używania m42 ! chyba trzeba zainwestować i się pobawić, powodzenia i czekam na kolejne pracę ;)
ZDJĘCIE 19
TAK ZWANY SAMOPSTRYK
zdjęcie ma jakieś 5 lat - uczyłem się wtedy na autoportretach zabawy na PS_uju.
Pozdrawiam
Wodnik Szuwarek:) Jakich filtrów używasz do landszaftów?
Czy 14 i 16 to Rogalin?
sadysta, bardzo dobry autoportret (pomysł 8-))
Autoportret dobrze jak odzwierciedla "stan" w którym jesteśmy teraz, lub w której trwamy. Stan owy (fotografia)ma ukazać nas takimi jakimi jesteśmy w owej chwili, sytuacji.
Nie - nigdy tam nie byłem
--- Kolejny post ---
Polaryzacyjny - szary pełny - szary połówkowy - wszystko cokin
--- Kolejny post ---
ZDJĘCIE 20
ZDJĘCIE 21
OXIM fotografie bardzo ładne, przemyślane kadry. Bardzo fajnie Ci to wychodzi, gratuluje, kolejnych udanych kadrów.
20, co to za szkło?
21 jakie filtry ?
wcześniej pisałeś o systemie cokin, szukam filtrów do krajobrazów, i mam dylemat czy cokin czy nakręcane ND, może coś doradzisz. Chodzi mi nie o zastosowanie do obiektywu, a o efekty w fotografii
szkło -- nie pamiętam któreś z gwintem m42
filtry -- mi pasuje system cokin - można bardziej swobodnie na nim pracować - korzystając z kilku filtrów które w razie potrzeby przesuwamy po prowadnicy i przysłaniamy odpowiednio dane partie kadru.
Zdjęcie zrobione dawno, nie pamiętam dokładnie jakie zastosowałem filtry - jeden z pewnością - szarą połówkę - obstaje nawet przy dwóch szarych
ZDJĘCIE 22
Z ukrycia i cienia .......
Zdjęcie 3 - co to znaczy "przerobiona na obiektyw lustrzany ( szybko i bez inwazyjnie ) "?
tak na szybko :
nawet znalazłem szybko coś w necie
Jak zaoszczędzić na obiektywie lustrzanym | porady | poradnik | filmik | tutorial - Spryciarze.pl
pozdrawiam
Super, dziękuję :) Spróbuję w wolnej chwili.
20 i 22 genialne.
20 piękne kolory i bokeh (PS nie zastanawiałeś się nad wyprostowaniem pająka do poziomu?)
22 klimat! Nie wiem czy fotoszopowałeś oko bohatera, ale robi robotę :)
Piękne !!!!!!!
Fajne prace, szczególnie pierwsze trzy +ważki. Pomysłowo. Szczerze gratuluję!:)