Na jaką odległość chcesz podejść do jaszczurki lub węża? I jakie powiększenie wtedy chcesz mieć, lub inaczej, jaki obszar chcesz mieć w kadrze?
Wersja do druku
Cóż wygląda na to, że o wyniku batalii o korpus zadecydują Twoje Kwapiszon sample i wiadomość jaką dostanę od jednego z użytkowników forum :) a potem będziemy wybierać szkło :)
Hmmm. Nie biorę odpowiedzialności za moje wypociny. Za chwilę wyciągnę statyw i poszukam stosownego obiektu do zdjęć. Wyprodukuję jpegi niedłubane wołane DPP i nieostrzone.
Jak dla mnie to zbytniej różnicy niema jeśli chodzi o jakość, fakt w 5D zauważalna płytsza GO ale poza tym jest spoko. I tak najpierw muszę sprzedać 40D i potem się pomyśli. Niestety raczej będę musiał z Tamrona zrezygnować na rzecz obiektywu Macro. Jutro jak da radę to przejadę się do MediaMarkt i pomacam 60D i 5D mk3, będę miał jakieś rozeznanie w ergonomii.
Dlatego się wybiorę mimo, że wyjdzie 50KM bo muszę do miejscowości obok jechać. Jeśli 60D będzie przypominać tatowego 400D to ja dziękuję, źle mi się to trzyma po prostu, choć zobaczymy jak z operowaniem kółkiem. Jak narazie za 60D jest uchylny ekran i fakt, że jest nowszy.
Canon EF 100 mm f/2.8 Macro USM (3623648704) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
nie było zainteresowanych ;)
takumar to na pewno świetne szkło, ale w cenie bliskiej flagowego makro obiektywu canona to lekka przesada, jeszcze w tzw. stanie kolekcjonerskim ;) to można się skusić :) 500-600 PLN to rozsądna cena moim zdaniem :)
Może jeszcze ktoś tu zajrzy. Szukałem na necie ale ostatecznej odpowiedzi nie znalazłem a sam zapomniałem. Jak się robiło test matrycy? Dekiel na aparat, max ISO i jaki czas naświetlania? Z tego co pamiętam to chyba 30s ale czy wtedy odszumianie nie wyczyści obrazu? Pamiętam, że 40D bez odszumiania dał kolorowe gwieździste niebo :)
A co ten test ma udowodnić? Że aparat na długich czasach i przy wysokim iso szumi? To jest ogólnie znany fakt, niczego nie trzeba testować...
Źle mnie zrozumiałeś. Chcę sprawdzić czy matryca nie ma hot pixeli.
Wysłane z mojego ZTE V967S przy użyciu Tapatalka
Przy wysokim i ISO i dlugim czasie to wyjdzie Ci dosc sporo hot pixeli.
Tu jest opis jak to srawdzic:
Check Dead-Hot Pixels in Cameras | My Cola