Ja też. Ale pełny rozmiar, do 33v (-:Cytat:
Zamieszczone przez VANT
Jeszcze nie wiem czy dam radę wyjąć aktualną matówkę.
Wersja do druku
Ja też. Ale pełny rozmiar, do 33v (-:Cytat:
Zamieszczone przez VANT
Jeszcze nie wiem czy dam radę wyjąć aktualną matówkę.
No to czekamy na cennik. Do 350D z AF i liniami jest juz "moja", ha! :D
Ja też chciałbym taką do 350D z AF i liniami.
Czekam z niecierpliwością na cennik :)
Zastanawiam się czy montaż jest skomplikowany tzn. czy sprawia jakieś trudności?
Andee, czy wersja standard do 350D za 150 zł to taka z AF i liniami ??Cytat:
Zamieszczone przez Andee
Jeśli tak to wpisuję się z listę zainteresowanych.
Respect, chylę nisko czoła...
Zerknij na 3 pierwsze posty tego topicu masz tam zdjecie matowki i odpowiedz na nurtujace Cie pytanie .Cytat:
Zamieszczone przez Moris
Kaplasak, a może ja w ten sposób chcę wynogocjować u Andee-go wersję "full" która będzie "standardem" za 150 zł dla forumowiczów CB :twisted: Metodą na : nie potrafiącego czytać przygłupa :neutral:Cytat:
Zamieszczone przez kaplasak
Ale mimo wszystko bardzo Ci dziękuję za wskazówkę.:rolleyes:
A, zresztą, na taką do 350 też bym się zapisał.
Ja proponowałbym zrobić listę chętnych, policzyć i wynegocjować cenę.
Proste i skuteczne, wiadomo jak ktoś 1 szt. kupuje to na rabat koleżeński liczy??? A przy 50 szt.? Sprzedawca nie będzie miał wątpliwości sprzedam temu .... za ... to zaraz i inni się będą napraszać. A tak Panowie, zamówienie grupowe które można już formalnie negocjować, bez obaw że sprzedawca będzie miał dylemat, czy nie sprzedaje za tanio bo mógł to komuś innemu za ... sprzedać I ZAROBIĆ, A o to chyba chodziło gdy zaczął robić matówkę.
Tak, jasne,Cytat:
Zamieszczone przez kocotgrz
ale mysle ze tu bardziej istotny jest czas,
bo to manufaktura, a przy 50/150 zleceniach - a dalej tylko dwoch rekach do pracy nad matowka ta 100 osoba dostanie ja za trzy miesiace ;-)
Moze lepiej odwrotnie - zrobic licytacje matowki na allegro - kto da wiecej ten dostanie pierwszy ;-)
Andee - procent dla mnie za pomysl ;-) ;-)
Pozdrawiam,
Parteq
Nie mam jeszcze aparatu, al wątek jest kusząco atrakcyjny :-) A właściwie jego przedmiot :-)
Zastanawiam się, ale pewnie też bym nabył ...
Wszystko pięknie andee...już ci proponowałem wysłanie matówki do 300d na wzór, tylko primo po pierwsze;) nie wiem jak ją wyjąć ( miałeś mi podrzucić instrukcję) a primo po drugie - GDZIE JĄ WYSŁAĆ:), więc nawet gdybym po partyzancku doszedł sam do sposobu wymontowania to ... Ale to tak tylko - mimochodem:) oczywiście wciąż liczę na matówkę z AF i podziałem do 300d
Przepraszam jedak ze nie odpisalem ale jestem ostatnio bardzo zabiegany :(. w dodatku mialem teraz kilkudniowy wyjazd...
Sprawy wygladaja nastepujaco. Narazie dostepne sa matowki bez punktow potwierdzenia AF, powod jest nastepujacy - mam duze problemy z naniesieniem tych punktow, wyobrazcie sobie ten problem: musze naniesc element o srednicy 0.15mm i grubosci 20nm na pole o wymiarach okolo 0.3x0.3mm, czynnosc musi byc powtarzalna i wykonana tak jak ktos okreslil w "warunkach manufaktury". Dodatkowo element musi byc naniesiony trwale.
Sadze ze uporam sie z tym problemem w najblizszym czasie ale narazie bede oferowal tylko matowki bez punktow potwierdzenia ostrosci, natomiast z liniami podzialu... Kiedy uporam sie z tym tematem bedzie mozliwa wymiana matowki tylko za roznice cen pomiedzy modelami matowki.
Oto cennik:
1. Matowka standardowa, mikroraster, klin do dowolnego modelu aparatu - 150zl
2. Matowka typ 2, mikroraster, klin, linie podzialu do dowolnego modelu aparatu - 180zl
3. Matowka typ 3, mikroraster, klin, linie podzialu, punkty AF do dowolnego modelu aparatu - 230zl, narazie niedostepna
To teraz daj znac jak dokonac zamowienia/platnosci na ww matowke.Cytat:
Zamieszczone przez Andee
;-)
Pozdrawiam,
Parteq
Ja tez mam kilka pytan :)
Matowka typu 3 - w jakim czasie bedzie dostepna? (bo jesli w jakims rozsadnym - to chetnie poczekam, a jak nie - to pewnie sie na matowke typy 2 rzuce).
Drugie pytanie (canon 350d), a raczej pytania (moze dla wiekszosci odpowiedzi sa oczywiste)....: w jaki sposob wyjac/wymienic matowke? Jakie jest ryzyko - tzn czy wymieniajac matowke mozna cos uszkodzic, ew. po powrocie na oryginalna - moze cos nie dzialac - nie ostrzyc itp.?
Matowka typ 3 jak sadze bedzie dostepna dopiero za 1-2 miesiecy ale ten okres moze sie przedluzyc z tego powodu ze juz w tej chwili mam duzo zamowien na zwykle matowki. Tak jak pisalem nie bedzie problemu z pozniejsza ich wymiana na wersje AF!
Wymiana matowki jest banalna i nie wplywa na gwarancje aparatu...
Tu jest opis wymiany na przykladzie 20D, jest on analogiczny we wszystkich modelach Canonow:
https://mywebspace.wisc.edu/haodafu/...angeScreen.pdf
Jezeli osoba wymieniajaca nie ma 2 lewych rak i nie uzywa siekiery lub mlotka to ciezko cokolwiek uszkodzic. Po wymianie matowki na standardowa Canona wszystko dziala jak przed wymiana na moja matowke, jest to pewne i wielokrotnie sprawdzone. Matowke moge tez wymienic wlasnorecznie ale wiaze sie to z przeslaniem do mnie aparatu, koszt 35zl.
Zamowienia mozna skladac na email: andee@poczta.onet.pl opisujac typ posiadanego aparatu i rodzaj matowki...
Sugeruje zdecydowanie bo zamowien przybywa i czasy realizacji moga sie wydluzyc choc napewno nie drastycznie.
Andee czy zrobisz test jak działa światłomierz z nową matówką?
Hmm.. mimo wszystko obawa istnieje, ze jak np. cos padnie w puszce a Zytnia zobaczy niestandardowa matowke, to od razu powiedza, ze grzebane i po gwarancji. No chyba, ze wymienic na standard przed oddaniem :)Cytat:
Zamieszczone przez Andee
Ja poczekam na wersję full :-) Aparat i tak kupuje dopiero za kilka miesięcy, więc opóźnienie w produkcji i ewentualne czekanie mi nie straszne :-)
Andee: wyslalem maila z zamowieniem.
Moze ktos oprocz mnie, jest z Poznania i zamawia nowa matowke (czyt. w razie czego pomoze w wymianie za jakiegos browca, bo ja swoim lapkom nie ufam za bardzo) :) ? - jakby co to na priva chyba :) i za jakis czas mozna by sie zgadac.
;)
ja tak samo tylko full mnie interesuje, mysle ze niebedzie to zadlugi okres oczekiwania
Andee:
A jak będzie wyglądać "rysunek" matówek 2 i 3 typu ??
Kiedy można się ich spodziewać ??
Gdzie mieszkasz, może mógłbym podjechać i zobaczyć jak te matówki się sprawdzają ??
Niestety mieszkam daleko od Ciebie ale zapraszam, mieszkam w Busku-Zdroju...
Generalnie bardzo podoba sie mi pomysl z typem nr 3 (jak juz bedzie). Tylko balbym sie chyba z moim szczesciem samemu matowke wymieniac.
Jeszcze mam pytanko.. jak ma się jasnosc tej matówki w porównaniu do orginalnej?
Pozdr
AS
ehhh było.....Cytat:
Zamieszczone przez arturs
Cytat:
Zamieszczone przez Andee
zapytanie ofertowe wyslane
no wlasnie - jakCytat:
Zamieszczone przez scooter
Jezeli chodzi o ich wyglad to sa identyczne ze standardem, jezeli zas chodzi o naniesiona siatke to jest to siatka "zlotego podzialu"...
WAZNA informacja!
Mam duzy problem, niestety nie bede w stanie zrealizowac kolejnych zamowien na matowki z liniami podzialu. Podwykonawca ktory wykonuje te linie narzucil mi od dzisiaj warunki ktorym niemoge podolac, dodatkowo wydluzajac czas realizacji do kilku dni. Mam nadzieje ze sytuacja sie unormuje ale niczego niemoge obiecac.
Aktualnie dostepne sa jedynie matowki w wersji standard - 150zl
Przepraszam wszystkich zawiedzionych :(
...wyczaił zapewne, że może robić to sam i sprzedawać za lepszą kase...Cytat:
Zamieszczone przez Andee
ale tylko gdybam...
Kurde Juz Wiem, Zle Wiesci Dotarly I Do Mnie Jak Wrocilem Do Domu
Wczoraj Zamowilem Wesje 2 Z Opcja Na 3 A Tu Taka Kicha
Ale Nic Biore Wer 1 I Czekam Na Rozwuj Sytuacji
Andee Jest Tak Mily Ze Obiecal Wymiane Na Lepszy Model Jak Cos Bedzie Wiadomo
Moze sie czepiam ale dlaczego kazdy wyraz jest z duzej litery?Cytat:
Zamieszczone przez tadek
tez nie wiem
pisalem wszystko duzymi
A standard + AF bez linii?
jeszcze nie ma bedzie za okolo miesiacCytat:
Zamieszczone przez dentharg
andee pisal wyzej ze narazie nie ma czasu na to bo tam trzeba cos przyklejac bardzo dokladnie
Narazie dostepny jedynie standard, o wszystkich zmianach bede informowal.
a mialo byc tak pieknie :(
czekam andee czekam juz z wersja standardowa na wer z punktami af i moze cos sie da zrobic z liniami
:)
Wg mnie jest pieknie. Przeciez jeszcze kilka tygodni temu nie bylo szansy dostac takiej matowki za normalna cene, a teraz kiedy juz jest to tez jest zle....
no nie nie jest zle
na sama taka standardowa wg andee'go pewnie bym sie nawet nie zdecydowal ale jak weszla opcja 2 z liniami i nawet opcja 3 z liniami i punktami af to bylo cos
ja od razu sie zdecydowalem na wer 3-andee powiedzial ze wysyla wer 2 a jak sie upora z wer 3 to za doplata wymieni wer 2 na 3
no i jak to w zyciu jak bys nie chcial jak bys sie nie staral to zawsze ktos cos wymysli zeby cie udupic , ale licze na szybkie rozwiazanie problemu i znowu bedzie super
Nie chce wnikac dlaczego kolega sie wycofal ze wspolpracy, to jego sprawa. Mnie pozostaje zajac sie swoim...
Dla wszystkich zainteresowanych: pod numerem gadu-gadu: 4488234 jestem dostepny od poniedzialku do piatku w godzinach 7.00 do 22.00, oczywiscie moga byc momenty kiedy mnie niebedzie ale zwykle jestem.
Potraktujmy ten numer gadu jako INFOLINIE, wszystkie osoby chcace zasiegnac informacji lub rozwiac swoje watpliwosci zapraszam do rozmowy, osoby ktore juz zakupily matowki moga zglaszac sie z problemami jezeli takie wystapia. Udzielam tez pomocy technicznej dotyczacej montazu moich matowek, wszelkie problemy mozemy omowic online.
Zapraszam
Mam problemy z kontem BPH oraz internetowym dostepem do niego. Wszystkie osoby ktore nie otrzymaly potwierdzenia wyslania matowki prosze o kontakt na email badz gg. Sadze ze jest ich niewiele. Przepraszam za utrudnienia... Chyba wszystko sie dzis uwzielo...
juz od jutra bedzie lepiej;)
Wszystko wyjasnione :). Dzieki Tadek za slowa otuchy...
Chcialbym poinformowac zainteresowanych ze wszystkie dotychczasowe zamowienia zostaly zrealizowane, mam nadzieje ze poczta je szybko dostarczy.
Pozdrawiam
Wlasnie skonczylem projekt matowki do 300D, przyjmuje wiec zgloszenia. Matowki do 300D beda dostepne od poniedzialku.
Pozdrawiam
Mnie interesuje ta matórka ale z zaznaczonymi punktami AF....
czy jest ona dostępna i ile kosztuje bo pogubiłem się już z tymi wersjami....?
Pozdrawiam
Cytat:
Zamieszczone przez Lutek
wyciete z http://canon-board.info/showpost.php...1&postcount=62Cytat:
Zamieszczone przez Andee
wyciete z http://canon-board.info/showpost.php...1&postcount=65Cytat:
Zamieszczone przez Andee
http://canon-board.info/showpost.php...0&postcount=85Cytat:
Zamieszczone przez Andee
Nie szkoda głowy na to walenie?
:-)
Czytałem to ale z ostatnich postów naszego "Konstruktora" wynikało, że coś się ruszuło.... chyba że żle zrozumiałem....
pozdr
i ja dołańczam się do pytania o matówki AF,
mogą być bez linni złotego podziału ale bez potwierdzenia :-( ?
oczywiście że mogą, ale to tak jak woźić ze sobą 2 komplety opon :-)
jak ktoś ma ochotę i niech wozi a ja i wiele osób pewnie skusiło by się
ale na matówkę z potwierdzeniem AF.
Jeśli będą za jakiś czas, lepiej poczekać, tym bardziej że aparat na gwarancji :-)
wiem nie tracę nic, ale po co grzebać 2x przy wymianie matówki ?
Aktualnie dostepne sa tylko standardowe matowki (klin + mikroraster) do 350D i 300D. Jezeli cos sie zmieni w tym temacie bede informowac na forum...
Nie bardzo rozumiem co z tymi 2 kompletami opon? Mozesz to wytlumaczyc dlaczego matowka bez punktow autofokusa jest jak wozenie ze soba 2 kompletow opon?Cytat:
Tego tez nie rozumiem? Obydwie matowki (z punktami AF i bez) maja taki sam wplyw na gwarancje, oddajac do serwisu i tak czeka Ci wymiana na oryginalna.Cytat: