Jak wykombinujesz, to daj znać;)Cytat:
Zamieszczone przez fredi
Wersja do druku
Jak wykombinujesz, to daj znać;)Cytat:
Zamieszczone przez fredi
Asterix wielkie ukłony. Super ksiązka. Jka bedziesz miał inne to dawaj linka.
nie rob ze mnie max pirata :)
jedyna i ostatnia... no moze jeszcze cos starego zeskanuje - jakis unikat
Asterix dzięki za poświęcenie się w skanowaniu tego "białego kruka"
Wielkie dzięki za książkę!!!
Cytat:
Zamieszczone przez Robson01
ludzie upadli na glowe z ta cena, ksiazka bynajmniej w polowie nie jest taka jak sie spodziewalem. W zasadzie od roku bawie sie w studiu i wiadomosci z niej marginalnie mi sie przydaly. Moze odrobine usystematyzowaly wiedze, ktora sam zdobylem na drodze eksperymentow. Spodziewalem sie jednak czegos bardziej hmm technicznego.
Roger
Pamiętaj, że coś (w tym przypadku książka) jest tyle warte ile ktoś jest gotów za to zapłacić. Dodatkowym bodźcem jest fakt, że ostatnie wydanie tej książki miało miejsce bodajże w 1993 roku i nie planuje się wznowień.Cytat:
Zamieszczone przez Rogeros
Pamietam, pamietam tyle ze ta ksiazka nie jest warta nawet 100zl.Cytat:
Zamieszczone przez Robson01
Ciekaw jestem czego spodziewal sie po niej kupujacy ? W zasadzie
pozycja okreslilbym raczej kierowana jest do amatora fotografi
studyjnej. Juz srednio zaawansowany swiadomy fotograf niewiele
z niej wyniesie.
Roger
ale trzeba Rogeros pamiętać że mimo wszystko jeśli ludzie dają za nią 350 i więcej złotych to widocznie ma w sobie to coś. W innym wypadku 10 lat temu zorientowaliby się że książka jest warta <100 i nikt by teraz jej za te faktycznie absurdalne pieniądze nie kupił.
a ja mam jedno pytanie książka drukuje się dziwnie nie mogę jej posegregować do wydruku HELP ?!?!
A ja niestety nie jestem w stanie tego zassać. Pojawiało już się w wątku pytanie, które ponawiam- miałby ktoś ochotę wrzucić to na jakiś normalny serwer? Chyba, że odbiorę to od Asterixa osobiście :)
ja to moge u siebie wrzucic na "normalny" serwer ale ktos musi mi to na mejla podeslac
przesyłanie ~100mb mailem może być lekko uciążliwe...
no dobra to do soboty takiego ftpa udostepniam
pozniej zamkne ale pliki beda sobie tam lezec
ftp.sikacz.com
login: sikacz-comwidelec@sikacz.com
pass: widelec
dostep do plikow www.sikacz.com/widelec
korzystajcie do woli
BTW, to mogłeś Bonk chyba ściągnąć te pliki do siebie z rapidshare i wrzucić je na własnego ftp'a, czy nie?? bo sie nie znam..
zaraz wrzuce - moze byc wersja 300 mb ? :)
a właśnie! czym one się różnią (bo nie doczytałem)?? ja mam tą circa 100MB więc dobrze czy nie?? 8)Cytat:
Zamieszczone przez Auwo
Jakością, tzn. 100MB jest troche "przekoszona" ale jest ok. 300MB idealna do druku.Cytat:
Zamieszczone przez marcingreen
Na razie wrzucam 100MB, żeby wieki nie trwało i żeby nie potrzebnie nie generowac ruchu na serwie.
Weszlo - tutaj ssać :)
Dziękuję za poruszenie na FTPach....
pejot :) szykuj sie na browarka :) w piatek bede w manchesterze, czyli jakos na poczatku tygodnia moge podskoczyc do Bury
A ja myślałem, że w sobotę do fajnej irlandzkiej knajpki podskoczymy! Tak czy inaczej- jakąś manchesterową fotogalerię współtowarzyszom z CB miłoby było urządzić...
PM panowie, PM....
tosz to wątek astrixa przecież :lol:Cytat:
Zamieszczone przez rysiaczek
OT: no i? pryw wiad nie dotyczace tematu watku = PM i ot tyle:) EOT
OT EOT PM :) hiehie konczac owa zbedna konwersacje :)
musze ASAP sie spakowac bo robie CU dla PL hehe
Dobaczenia w niedziele online :)
OT: kapituluje... wypijcie i za mnie;)
Zdrowie was wszystkch się poleje. To tak na koniec OTu EOTu.
To jak z ta ver. 300 MB? Bedzie na jakims serwerku, czy nie? :wink:
nosz przeciez jest... na rapidzie
Kiedyś szlifowałem temat ponownego wydania książki - jest to jak najbardziej do zrobienia już przy 100 szt zamówienia - nawet myślałem by to zrobić, rozmawiałem z wydawcą - jedno jest pewne - to jest do zrobienia ...
Pozostaje kwestia praw autorskich...Cytat:
Zamieszczone przez DarekSzu
Wydawca pewnie ze sie znajdzie... ale czy (i za ile) obecny posiadacz praw autorskich (autor? poprzedni wydawca?) do tej ksiazki to osobna kwestia.
DarekSzu, jak mniemam rozmawiał z wydawcą ostatniego nakładu, więc kwestia praw autorskich itp. itd. odpada.Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
Istnieje jeszcze szansa dorwania tej ksiazki w formacie pdf ?
Mam to. Zajmuje 100MB. Masz jakiś serwer??
Jest szansa znaleźć jakieś inne książki tego typu w PDFach? Sprowadzanie pozycji zza Oceanu w cenie małego obiektywu to lekka przesada... Wiecie może, czy książki podobne do tej Freemana krążą gdzieś po sieci?
czy ktoś łaskawy może wrzucić wersje 300 MB na ftp?
ftp.isonet.pl
l: ftp_freeman
p: freeman
pozdrówka, i dzieki,
jakby co to udostępnie też dla innych zainteresowanych
miałem gdzieś 300 w domu, jak zlokalizuję to wam wrzucę
"file not found"
swoją drogą to chciałbym kiedyś przeczytać "o fotografowaniu" edit:mroczka, ale tej też nie można nigdzie dostać...
@robgr85
... i chodzi Ci zapewne o "Książka o fotografowaniu", a nie "O fotografowaniu" (bo tą drugą akurat bardzo łatwo znaleźć, ale to pozycja silnie trącąca już myszką). ;-)
tez sobie pozwolilem.... :P
Moze ktos jeszcze raz wrzucic na rapidshare? Stary link juz nie dziala. Dzieki.
/sorry, nie zauwazylem posta z ftp, dzieki wielkie.
Niechaj zasłużonym bozia w dzieciach wynagrodzi......:-D
oszin
Ja również dziękuję za ftp-a :)