no kurde no... ja szukałem dobrej 85 do 1200 a tu taka okazja za nówkę... ale widze że w kilka dni wymiotło magazyn ;/
Wersja do druku
no kurde no... ja szukałem dobrej 85 do 1200 a tu taka okazja za nówkę... ale widze że w kilka dni wymiotło magazyn ;/
Aktualnie na Merlin.pl nowa akcja - zakupy bez VAT-u. Ciekawe czy to totalna wyprzedaż czy uzupełnią zapasy.
Zamówiłem w sobotę rano 50mm, dopiero w niedziele byl niedostepny. Oplacilem i mialem we wtorek dostac. Dzis dostalem maila:
"Pozycje
(tytuł, liczba egzemplarzy, wartość)
1. EC-1408 - Canon EF 50mm f/1.4 USM, 1 szt., 1021,99zł
nie są dostępne u naszych dostawców "
czyli podpucha, niestety.
Sam chętnie bym się skusił na to szkło ale niestety byłem wyłączony z neta przez weekend.
Znając życie to pewnie było kilka egzemplarzy - poszły na pniu.
Podobnie reklama sklepu poszła w świat (kliknięć w sklep zapewne było sporo) i o to przecież sprzedawcy chodziło.
ciekawe, czy jakiekolwiek szkła były. bo tekst typu - "nie ma u producenta" to śmierdzi wałkiem
jak ktoś już dostanie do rąk paczke niech tu napisze :)
Ja zamawiałem w sobotę rano a status mam "przygotowywane do wysyłki". Ciekawe czy wyślą?
Ja właśnie dostałem info że zamówienie anulowane. Zamawiałem obie stałki i wpłaciłem od razu. Teraz tylko mam nadzieje ze zwrócą kasę.
No nic nie ma co wierzyć w cuda - dla mnie sklep dziadowski i jeśli nawet robił reklamę to dla mnie taką, że nigdy już nie skorzystam z jego usług i będę odradzał każdemu.
Żal i tyle!!
A mnie bardziej zastanawia, czy ipady po 2300PLN (ip3, 64GB) były, czy też tylko wirtualnie. Cena teraz skoczyła do bardziej realnej 3400: Tablet Apple iPad 64GB WiFi +4G PL (MD371PL/A) biały - elektronika - sklep internetowy Merlin.pl
Jeszcze rano były dostępne...
U mnie wszystko anulowali oprócz jednego zestawu lamp fomei :-/
chyba więcej osób dostało @ pod tytułem
Ponownie witamy ze sklepu internetowego Merlin.pl!
Ta wiadomość została wysłana automatycznie ze sklepu Merlin.pl. Prosimy na nią nie odpowiadać.
Jeśli chcesz skontaktować się z naszym Biurem Obsługi Klienta kliknij tutaj lub skorzystaj z formularza na stronie Pomocy.
Przepraszamy, niestety nie możemy zrealizować zamówienia nr XXXXXXXX
złożonego 06-10-2012.
Pozycje
(tytuł, liczba egzemplarzy, wartość)
1. EC-1426 - Canon EF 85mm f/1.8 USM, 1 szt., 1094,79zł
nie są dostępne u naszych dostawców
Zamówienie zostało anulowane z powodu braku zamówionych towarów u dostawców.
Jednocześnie informujemy, że aktualizacja informacji o terminie realizacji i dostępności produktu wyświetlana na naszych stronach uaktualni się w ciągu najbliższej doby.
buuuuuuuu
U mnie to samo. Anulowali fxxx!
na moje wyszło...
i ktoś tą kasą zdążył jeszcze parę razy zakręcić
jak coś "dają" za darmo, albo za tanio, mam podejrzenia, że to przekręt
Witam,
A wiadomo może jak wygląda kwestia zwrotu kasy przy płatnością kartą ? Rollback leci automatycznie czy będziemy teraz czekać 2 tygodnie aż łaskawie nam oddadzą ?
Pozdrawiam,
Mój już jedzie do domu w damskiej torebce :)
Ok, już sam sobie odpowiedziałem :)
z regulaminu mamy :
ja już więcej nie zaufam...Cytat:
Zaufaj nam! Dane podczas przesyłania siecią są zaszyfrowane i chronione bezpiecznym protokołem Secure Sockets Layer. Należność za zakupy płatne kartą jest pobierana w chwili wystawienia rachunku, wyłącznie za towar sprzedany klientowi, czyli za wysłane pozycje. W przypadku, gdy zamówienie jest realizowane w kilku przesyłkach, w różnym czasie - każdorazowo przy realizacji kolejnej części zamówienia jest ściągana odpowiednia należność. Za każdym razem sprawdzana jest autentyczność danych karty kredytowej.
Pozdrawiam
Orientuje sie ktoś czy da się coś z tym fantem zrobić? Poza przyjęciem wała na klatę i pogodzenia się z sytuacją? Jak to wygląda od strony prawnej?
Na razie cały czas mam status 'Zamówienie jest przygotowywane do wysyłki'. Zobaczymy, co będzie dalej... W każdym razie zacząłem się stresować;)
to napiszcie (ci, którzy dostaną), jak działają te szkła, czy coś nie jest subtelnie walnięte itd.
Moj rowniez anulowany, szkoda.
Rejestrując się musiałeś zaakceptować regulamin. A tam jest punkt że zamówienie może być anulowane w razie braku dostępności produktu itp.
Także prawnie nic zrobić nie możesz a jak oddadzą w miarę szybko kasę to zostanie tylko niesmak.
Ja i tak kupie to szkło gdzie indziej ale już za parę $$ więcej :(
No wałek jest taki, że mają teraz sporo wpłaconej kasy i sobie nią poobracają zanim zwrócą. Też kupiłem jedno szkło, ale jak okazało się, że trzeba zapłacić z góry, to zrezygnowałem.
Nie pozostało nic innego jak nagłośnić sprawę i narobić czarnego PR, takich rzeczy się nie robi.
Czepiacie się bez sensu. Ile w końcu mogli mieć na sprzedaż powystawowych lub niepełnowartościowych egzemplarzy, które ktoś wpuścił w rynek na zasadzie dyskontu :-)?
Akcja się sprawdziła, bo liczba odwiedzin strony merlin.pl się zwiększyła, a że przy okazji musieli sprzedać pare sztuk na minimum marży to nie problem. Przynajmniej wiemy jaki narzut ładują sprzedawcy sprzętu foto.
No i zrobiłem pierwsze foty szkiełkiem. Towar absolutnie nowy, niemacany, pachnący fabryką. Pierwsze zdjęcia pokazują, że optycznie jak najbardziej w porządku. Światła teraz już mało za oknem, więc specjalnie nie poszaleję, ale na pełnej dziurze jest dobrze, rogi też nie są rozjechane. Wydaje mi się, że AF ma lekką tendencję do ustawiania ostrości przed obiektem. Muszę to dokładniej sprawdzić, ale czas znajdę dopiero w weekend. To akurat nie jest problem, najwyżej przejadę się na Żytnią. Puszka i szkiełka na gwarancji. Kiedyś kupiłem Ef 85/1.8 w znanym sklepie netowym i optycznie był znakomity od pełnej dziury, a AF lekko dostroili na Żytniej, bo też łapał przed. Widać to normalne u Canona. Co do mechaniki, to w porównaniu z poprzednim egzemplarzem, który to kupiłem używany(w tej samej cenie), jest odczuwalnie lepiej. Pierścień ustawiania ostrości jest bardziej zwarty, widać, że towar nieużywany. Ogólnie jestem zadowolony, a już za te pieniądze ..... :)
Poczekaj będą tanie "nowe" na Allegro.
A może już są: http://allegro.pl/canon-ef-50mm-f-1-...693523840.html
Ponownie witamy ze sklepu internetowego Merlin.pl!
Ta wiadomość została wysłana automatycznie ze sklepu Merlin.pl. Prosimy na nią nie odpowiadać.
Jeśli chcesz skontaktować się z naszym Biurem Obsługi Klienta kliknij tutaj lub skorzystaj z formularza na stronie Pomocy.
Przepraszamy, niestety nie możemy zrealizować zamówienia nr 8670429
złożonego 06-10-2012.
Zamówienie zostało anulowane z powodu braku zamówionych towarów u dostawców.
Jednocześnie informujemy, że aktualizacja informacji o terminie realizacji i dostępności produktu wyświetlana na naszych stronach uaktualni się w ciągu najbliższej doby.
paru osobom sie udalo i tyle :)
my sie nie zalapalismy ot to a na przyszlosc w takich promo bierzcie platne przy odbiorze wtedy nie ma zadnych problemow
Dziś popołudniu również dostałem kolejną wiadomość ze sklepu Merlin. W pierwszej chwili pomyślałem sobie - no to u mnie też pozamiatane.
Ale jednak nie! Po standardowej formułce powitania przeczytałem coś takiego: "Zamówienie z przesyłką: Kurier DHL zostało nadane dn. 08-10-2012 na adres (tu dane przesyłki). Zamówienie powinno zostać doręczone przez kuriera DHL w następnym dniu roboczym od dnia nadania".
Czyli chyba jest dobrze!:D
Jestem dobrej myśli, ale rozumiem wzburzenie tych, którzy dostali maile ze zgoła inna wiadomością. Też byłbym wściekły i naprawdę łączę się z wami w gniewie, jeśli to cokolwiek dla Was znaczy.
Tutaj nie było takiej możliwości. Przy zakupach powyżej 1000 zł u nich można płacić tylko kartą lub przelewem.
Może wypowiedzą się osoby, które zamówiły 50mm 1.4, kiedy je zamówili? Ja zamówiłem 5 października po godzinie 22 i dziś zamówienie odrzucili.
Ja w sobotę koło południa...
Mój 50/1.4 zamówiony w sobotę rano dzisiaj został wysłany. Maila wysłali o 19.30. Jak dojdzie i potestuję to dam znać.
Edit.
Ja zamawiałem 6go rano ale bardzo rano, czyli koło 3ciej w nocy.
Edit 2.
A przepraszam, sprawdziłem i zamawiałem 6go czyli w sobotę o trzeciej w południe i dziś wysłali. Czyli niektórzy kupili wcześniej niż ja i zamówienie im anulowano. Chyba, że płacili przelewem i ich płatność dotarła po mojej z karty.
Ja płaciłem mtransferem za wszystko...
Ja zamawiałem obydwa obiektywy w sobotę ok. 12.15. Zapłaciłem poprzez Inteligo. No ale jak pisałem wcześniej - mi się nie udało..
Wszystkim polecam teraz wejść na google, wpisać "merlin.pl opinie" i po kolei wpisywać co myślicie o tym sklepie, może w końcu ktoś się opamięta i takie akcje nie będą się powtarzać w sklepach internetowych, wychodzi na to że bezpieczniej na allegro kupić...
Dobrym pomysłem też jest próba zainteresowania mediów, a nóż ktoś podchwyci temat.
Podejrzewam, że problem jest w tym Mtransferze bo to w końcu jest przelew. Na karcie blokada jest natychmiast. I pewnie płatności z kont doszły później niż z karty a pewnie najpierw zaliczali te zamówienia, gdzie była kasa u nich. Tak na logikę ale nie wiem czy dobrze rozumuję. Nie znam się na bankowości.
Swoją drogą nie polecam mTransfer. Nie ma opcji chargeback. Dzięki temu utopiłem prawie 1000 zł w OLT Express, a tak to miałbym zwrot :(
Na świecie liczy się VISA a nie mTransfer i Inteligo. Tu jest pies pogrzebany.
komu się udało - kupił, dostarczą będzie działało - SUPER
jeżeli ktoś miał mniej szczęścia i nie starczyło sprzętu a Merlin zwróci kasę - TRUDNO
nie rozumiem natomiast najeżdżania na sklep. zrobili promocję, odpisali jak czegoś zabrakło
nie ma nic za darmo. czy ktokowliek z Was, zakładam o zdrowych zmysłach i z doświadczeniem w zakupach sprzętu foto, myślał że nagle sklep sprzeda 100 szt sprzętu za pół darmo?
to trochę tak jakby mieć pretensje, że Biedronka miała tylko 10 LCD a chętnych było 1000 osób, które pobiło się na parkingu o towar
wielce obrażeni użytkownicy - dorośnijcie