E tam, Cichy by Ci załatwił z odpowiednim bagnetem. :D
Przypuszczam, że w momencie oficjalnej premiery, kiedy spadnie zasłona milczenia. ;)
Wersja do druku
Napisałem wyżej, jak embargo zniknie :)
A tak przy okazji... na jakiej zasadzie dzialaja te embarga bo czesto sie o tym slyszy podczas roznych premier?
Kto je na Ciebie naklada, dystrybutor, sam producent??
Czy cos podpisujesz i przed kims odpowiadasz, czy to raczej dzentelmenska umowa??
Jak zlamiesz embargo to co? dystrybutor nie da Ci Tamronow? :)
Jak mozesz napisz cos na ten temat.
Pewnie łatwo się domyśleć, jak się puści farbę, to potem o nowościach dowiadujesz się na końcu... A tak często już wszystko wiadomo od pół do roku wstecz (np. 5d3 w wersji demo). Jeśli produkt jest zapowiedziany, to tak naprawdę linia produkcyjna idzie już od dłuższego czasu pełną parą (są oczywiście wyjątki).
Komu jak komu, ale nam możesz powiedzieć wszystko teraz :) Obiecujemy przed nikim się nie wygadać :mrgreen:
Oby to jakaś przyjemna stałka była :twisted:
Może Fisheye od Tamrona nadciąga??? :mrgreen:
Taki 10-17 albo 8-15 f/2,8-3,5???
Ja jednak licze na odpowiednik 17-40 / 16-35... Tu Tamron mialby pole do popisu i NAPRAWDE WIELU potencjalnych klientow niezadowolonych z jakosci obu Canonow. Rzecz jasna kluczowa by byla jakosc, ale i w pewnym stopniu cena. Tak czy tak... mysle ze po spelnieniu obu warunkow to by byl samograj.
Ja tam liczę na jakąś ciekawą portretówkę ^^ i mam nadzieję, że niedługo będzie już coś wiadomo.. bo przez ten temat jestem poniekąd zdezorientowany czy warto już coś kupić.
z cyklu: "wiem, ale nie powiem"...
Mój głos będzie obrazem tego, co bym chętnie posiadł:
1) 10-28/4
2) 14/2.8
zakładajac, że będzie proporcionalnie jak inne "T" tańsze od "C".
180mm macro
60mm
chociaż marzy się trochę tańszy 135 F2 :D
14-24/2,8 o jakości nikkora za 4k i już się zapisuję w kolejkę ;-)
Można już znaleźć w necie. Ale ostateczne ogłoszenie zostawmy może Cichemu.
To nie oglaszaj, tylko linka daj, chocby na pw :)
Właśnie, bo albo nie umiem szukać, albo masz dobre źródła. :D
Na necie mozna znaleźć info o 70-200 2.8 VC i wzmiankę o nowym/odświeżony macro :) No ale póki cichy nie potrwierdzi nic to tylko domysły :))
no to slabo... jezeli to sa te premiery :)
Właśnie mnie to dziwi bo Cichy powiedział żeby patrzeć u konkurencji, a na razie wygląda na remake obiektywów Tamrona.
mogliby odświeżyć:
17-35 2.8 -super szkiełko
no i śmiga na FF, czyli dla wszystkich
"Tamron has announced two new lenses to its range, the SP 90mm f/2.8 Di MACRO 1:1 VC USD (Model F004) for Canon, Nikon and Sony and SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD (Model A009) for Canon, Nikon and Sony"
Tamron announce two news lenses - Silobreaker
Wygrałem?
EDIT:
Jednak nie, wygrał Eberloth :(
Nawet jeśli to całkowicie zgodne z prawdą (bo artykuł pod podanym linkiem nie działa) to i tak taką parę obiektywów już ktoś wcześniej podawał. Rozwiązanie jutro rano.
Ja tam nie widzę ŻADNEJ oficjalnej informacji, tylko jakiś nagłówek i link do podstrony która nie działa. Bez zdjeć, konkretów, specyfikacji itd. Na podstawie czegoś takiego nie mogę ani potwierdzić, ani zaprzeczyć.
Jak strona nie działa to się sprawdza czy wujek google ma kopię:)
http://webcache.googleusercontent.co...ient=firefox-a
Spokojnie, mnie się nie spieszy - mogę poczekać do jutra :mrgreen:
A jak ktos pol zgadl.... czyli 70-200 VC to chyba jakas nagroda pocieszenia sie nalezy? he? ;)
brzmi groznie, jezeli myslimy o tym samym prezesie... :)
Może teraz poza konkursem spróbujmy trafić cenę. Raczej na pewno premierę będzie miał 70-200 2.8 VC USD więc ja myślę że będzie 5-6 tyś.
17-50 2,8 vc usd
70-200 2,8 vc usd
http://www.canon-board.info/obiektyw...2/#post1108663
Przyznaj, wiedziałeś ? :)
poprosze dane do wysyłki nagród na PW.
o 70-200/2.8 VC trąbiono chyba od roku, więc njus taki sobie
Dziś przechwyciłem przesyłkę. Dzięki Cichy! Kiedy następny konkurs? ;)
A czy coś się mówi o USD w chyba najpopularniejszej konstrukcji 17-50/2.8 ?