Nawiązując do BG-E1, ciekawe po ile jest ten Hand Strap w Fotojokerze? ;-)Cytat:
Zamieszczone przez hekselman
Wersja do druku
Nawiązując do BG-E1, ciekawe po ile jest ten Hand Strap w Fotojokerze? ;-)Cytat:
Zamieszczone przez hekselman
to jest pomysł.Cytat:
Zamieszczone przez Nemeo
Swoja drogą w ten spodób idzie zrobić interes.
Zamówić 100szt za 1$/szt a pozniej na allegro wymiatać za 99zł/szt :lol:
Główka pracuje...
BTW, co do akcji to może nowy wątek ze zgłoszeniami.
Ale trza się zapytać ile sztuk się zmieści w tej przesyłce za 19.90
Jestem za.Cytat:
BTW, co do akcji to może nowy wątek ze zgłoszeniami.
Ale trza się zapytać ile sztuk się zmieści w tej przesyłce za 19.90
To co zakładamy nowy wątek ?
Jako praktyk powiem: 99 to jest jedna z najlepszych cen w Polsce - raz były na Allegro po 89 - miał je ten co ma dużo extrasów do Canona -z Zakopanego.No cóż - cena taka bo: oryginalny Canon.Ja do drugiego aparatu wymiękłem: ze starego paska Canona zdjąłem skuwki, skórkę kupiłem tu:http://www.allegro.pl/show_item.php?item=82565711 - wyrzuciłem ten g.... plastik - i działa!No - sugeruję jednak do tego skuwki Canona - sa jakoś (sprawdziłem) bardziej wytrzymałe :-)
PS - to co - kto kupuje na tym eBay'u?
Ja się piszę! - nawet na trzy!
Ja nigdy nie kupowałem na ebay'u ale jestem ZA.
Możemy założyć nowy wątek i zobaczyć ile będzie chętnych.
Wtedy się zapyta sprzedającego po ile wysyłka na tyle i tyle sztuk do POLSZY 8-)
Wtedy się to przekalkuluje i jazda....
BTW, jak zwykle musi się znaleźć ktoś co to zorganizuje od podszewki.
Założyłem osobny wątek odnośnie zamówień :
http://www.canon-board.info/showthre...552#post128552
pito - a może ty w ten sposób kupujesz te hand strapy z US, i puszczasz dalej na alledrogo???
przyznaj się :twisted:
zrobiłbyś wtedy w ten sposób przysługę kolegom forumowcom :twisted:
a nie jest już czasem, jak to się mówi po ptokach :roll: z tą aukcją na ebay'u
pisze, że ITEMS HAS ENDED
dalej, że koniec był 18.01
i że QUANTITY: 10available
and NO combined shipping!!!!!!!
marcingreen: odpisalem w tym drugim watku z zamowieniami
ktos tu napisal o gripach-podrobach bg-e3? o co chodzi? stad cena w okolicach 200? jak to poznac?
Cytat:
Zamieszczone przez Drozdi
w większości przypadków dla bajeru...
Kwestia przyzwyczajenia. Osobiscie lubie male i lekkie aparaty.
Fotografowanie przez 14 godzin bez gripa, nie jest jakas specjalna meka dla nadgarstkow.
Z opisow ktore tu przeczytalem wynika, ze leica w pionie to nie sposob po trzech godzinach zdjecia zrobic :D
Właśnie założyłem nowiutkiego gripa do mojej trzysetki i nie ma porównania przed i po ;). Zawsze wydawało mi się, że to zbytek, ale też bardziej lubiłem fotki w poziomie :mrgreen:. Ostatnio zdarzyło mi się robić więcej fotek pionowych niż poziomych i pamiętam jak moj nadgarstek cierpiał z tego powodu. Padło w końcu, że spróbuję gripa i już czuję, że pieniądze zostały dobrze wydane :). Korpus jest masywniejszy i jakbym go nie chwycił to siedzi w dłoni, a wcześniej to miałem wrażenie, że zaraz wypadnie ;).
ja sensownosc gripa odkrylem przy okazji focenia z zewnetrzna lampa - 420ex - o ile przy kadr poziomy trzyma sie stabilnie, to kadr pionowy - niestety, sprzet za ciezki i chwyt jakis niepewny.Cytat:
widze, ze Ty masz zewnetrzna lampe - nie masz z tym problemow bez gripa?
A ja macałem gripy, fociłem z lampą i nawet pionowo i nic nie odkryłem. Dla mnie to zbyteczny bajer.
Bo to jedna z tych rzeczy, przed kupieniem której warto wymacać, czy będzie potrzebna. :)
Cytat:
Zamieszczone przez gawryl
A Ty przy zewnetrznej lampie i chwycie pionowym nie masz problemow z kierunkowoscia oswietlenia?
Czesciowo problem rozwiazuje off-shoe cord ale wtedy chcialbym miec czasem trzecia reke :roll: .
nie rozumiem - ustawiasz palnik w sufit i ok, chyba, ze masz co innego na mysli (ja malo kumaty w te sprawy). wlasciwie mi chodzilo o focenie portretow 100-300USM + 420ex -> troche to wazylo i w pionowym chwycie nie bylo rewelacyjnie :/Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
?? nie wiem co to takiego.Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
mi problem rozwiazl by pewniejszy uchwyt = grip :)
Vitez, ja też nie rozumiem.. Chodzi Ci o brzydkie cienie? Dobrze zrozumiałem?
Nie chciałem się właczać do dyskusji ale w jak sięgnę pamiecią to w sumie wszystkie aparaty które miałe (300, 1, 1N, 30D, 10D) zaopatrywałem w battery pack wiec może warto napisac dlaczego.
Nie mam specjalnie dużych dłoni nie robie przesadnie wiele zdjęć. Wiec dlaczego? Po prostu aparat jest lepiej wywarzony i to nie tylko z teleobiektywami , zdecydowanie łatwiej jest robić kadry pionowe, dłużej pracuje bez wymiany baterii no i po prostui lepiej wygląda :mrgreen:
Pozdrawiam
Powiem szczerze, ze na samym poczatku, jak kupilem sobie ten aparacik, a pozniej lampe, to mialem malego stracha, bo myslalem ze odpadna mi rece :) Wczoraj bylem na targach erotycznych i focilem od okolo 16:00 do 00:30. Z przerwami okolo 25 minutowymi, bo tak byly przewidziane wystepy. Powiem Wam ze w ogole mnie nie bolaly i nie bola rece! Myslalem przedwczoraj, ze dzien po targach nie bede mogl ruszyc prawa reka! Dla mnie ergonomia 350D jest super. Moze z gripem bedzie jeszcze lepiej (SUPER² :mrgreen: ). Jak go kupie i zrobie kilkaset zdjec, dopisze znowu cos od siebie.Cytat:
Zamieszczone przez gawryl
Dzisiaj znowu latalem caly dzien z aparatem. Bylem w Dachau (oboz koncentracyjny) i na lotnisku w Monachium. Uwazam ten aparat za super wygodny ;)
P.S.
CHCIALEM BARDZO PODZIEKOWAC VITEZ'OWI ZA POMOC TECHINCZNA ;)
Dawaj foty :twisted:Cytat:
Właśnie pokaż jakieś foty z tych targów.Cytat:
Dawaj foty
oooo! :DCytat:
czekamy na foty!
Chodzi mi o to ze obiekt jest oswietlony lampa ale tylko z jednego boku a nie z przodu. Niekoniecznie o cienie od lampy chodzi... np w plenerze doswietlanie - jak chce doswietlic tylko twarz i oczy lekko od przodu stawiajac kogos w cieniu to przy pionowym ustawieniu bedzie to nierownomierne doswietlenie.Cytat:
Zamieszczone przez oskarkowy
Odpowiem od razu gawrylowi - pisze o sytuacji gdy chce oswietlac bezposrednio (softbox) . Palnik w sufit nie zawsze sie sprawdza... chociazby dlatego ze nie zawsze masz sufit pod reka ;) .
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Dzisiaj juz nie mam czasu. Postaram sie jutro cos wrzucic 8-)
O kurde, aż takie fajne dupencje były?? :mrgreen:Cytat:
A co z lewą? ;)
Chyba prosciej jak trzecia reke bedzie zakupic szyne z zawiasem ;)Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
Myslalem o tym ale to sie przydaje gdy sie wiekszosc/prawie wszystkie fotki robi pionowo a mi sie zdarza nawet co ujecie zmieniac orientacje aparatu...Cytat:
Zamieszczone przez KuchateK
Fakt, dochodzi kolejny ruch na przekrecenie ramienia, ale nadal to ulamek sekundy i chyba nic lepszego nie ma... No moze z wyjatkiem przymocowania sobie lampy do jakiegos kasku :D Niestety, jak sie chce efektow trzeba sie poswiecac. Chocby noszac dslr'a z wielgachnym obiektywem ;)
A ja widziałem gościa, który focił imprezę dwiema lampami. Jedna na body (bez gripa, żeby nie było całkiem OT :smile: ), a druga (slave) przymocowana do rozłożonej parasolki. Puszkę trzymał jedną ręką, a w drugiej kij od parasolki. Przysuwał kija do tańczącej pary i strzelał z dwóch fleszy na drugą lamelę.
Gdzie to widziałeś?Cytat:
Zamieszczone przez p13ka
Jeszcze 2 lata temu ja tak robiłem :mrgreen:
A efekty były bardzo zadowalające (choć ich uzyskanie mocno upierdliwe).
Widziałem, gdy byłem na imprezie firmowej, mniej więcej 1,5 roku temu w Miedzeszynie. Oglądałem później fotki i tańczące pary wyszły naprawdę ładnie doświetlone i jakby wirowały.Cytat:
Zamieszczone przez oskarkowy
Nie wyobrażam sobie korpusu bez gripa. Miałem 500 z gripem, 33 z gripem, teraz mam 10D tez z gripem. Aparat o niebo lepiej leży w rękach. Nawet, a zwłaszcza przy dłuższym tele. Teraz zaopatrzyłem się w kolejny korpus ale niestety bez BG. Choć nie będę go potrzebował bo majstruję coś w stylu mieszka do makro w stylu guru Arkadiusza STOPY. Bez BG będzie trochę lżej.
Wystarczy popstrykać bez gripa i z nim, od razu czuje się różnicę. Oprócz BG używam także Hand Strap. Przynajmniej szyja mnie nie boli od wiszącego na niej aparatu, gdyż w chwili odpoczynku trzymam luźno rękę a korpus wisi na Hand Strapie. Polecam oba BG oraz HandStrap.
Zgadza się :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez mmsza
Dla tych co chcieli zobaczyc fotki, to wrzucilem jedno zdjecie.
Zrobilem nowy temat.
http://canon-board.info/showthread.p...106#post130106
od wczoraj posiadam gripa, i w końcu jest za co złapać, łapa mniej goni :-), a jeśli chodzi o fotografie w pionie to trzyma się wprost rewelacyjnie! Osobiście jestem bardzo zadowolony...polecam bo ceny lecą.
pozdrawiam.
Ja zamowilem dzisiaj rano 8-)
Zobaczymy czy faktycznie jest taki hiper ... :D
jest jest... nawet 5d bez gripa się jakoś tak kijowo trzyma... nieswojo...
Ja też mam gripa i bardzo sobie chwalę. Po tym, jak kupiłem Tamrona, doszedłem do wniosku, że samo body nie wystarczy, i że do bezpiecznego trzymania aparatu potrzeba coś więcej. Mam duże ręce, wiec malutka puszka wymykała mi się z rąk.
No i teraz to dopiero się zaczęło. Sprzęt z gripem nie mieścił się w pokrowcu, więc trzeba było kupić coś większego. Teraz dochodzę do wniosku, że i Hand Strap E1 by się przydał, bo to zawsze bezpieczniej się trzyma.
Zastanawiam się co trzeba będzie dokupić później, kiedy założę już ten dodatkowy pasek? :)
To zaczyna mi przypominać studnię bez dna…
WELCOME IN THE DSLR WORLD :twisted:Cytat:
Zamieszczone przez tomosj
He, he ja tam jeszcze w nim nie jestem, ale zbliżam się jak ta ćma do świecy:mrgreen:
Zwróć uwagę na fakt, że jak założysz Hand Strap, to będziesz miał utrudnione korzystanie z gripa przy pionowych kadrach (chyba, że za każdym razem będziesz rękę wyjmował?)Cytat:
Zamieszczone przez tomosj
A w sumie 350D wygodniej sie trzyma za gripa w pionie, niż za body przy ujęciach poziomych.
To prawda. I dlatego jeszcze się waham :roll:Cytat:
Zamieszczone przez gwozdzt
Gdyby nie ta trudność już dawno bym kupił Hand Strapa`a
Bez gripa już nie wyobrażam sobie wygodnego posługiwania się puchą. Pewny chwyt, wygoda przy pionowym kadrowaniu (pomimo konieczności wyjmowania ręki z Hand Strapa), wyważenie, swobodne noszenie aparatu na Hand Strapie zamiast dyndającej na pasku cegły.
Paska na szyję przestałem używać, bo tylko przeszkadzał.
Masz może coś takiego :Cytat:
Mam bardzo wygodnego Hand Strapa Matin
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=82997946
Jeśli to nie tajemnica, to ile dałeś ?
Ja popolemizuję. Miałem i z gripem i bez. Jezłei ktoś mówi, ze lepiej sie robi zdjecia w pionie, ... może, ale jezeli robimy reportaż to szybciej mi obrócić nadgarstek o 90 st. niż zmieniać uchwyt, bo do tego potrzeba już dwóch dłoni, i własnie to moż ekosztowac ujęcie.
Za grip musimy trzymać niejako uchwytem kleszczowym, takie moje stwierdzenie :) Natomiast bez gripa własnie ten mały palec pod aparatem robi za dodatkową podpórkę od dołu i aparat zamiast w dwóch jest chwytany (podpierany) w trzech punktach. Oczywiście majac na myśli jedynie prawa dłoń.
To tyle moich spostrzeżeń nt fotografowania z i bez gripa.
Grip to chyba sprawa bardzo indywidualna.
Miałem kiedyś analogową trzysetkę i nie odczuwałem potrzeby gripa (zdjęcia robię wyłącznie amatorsko). Jednak biorąc do ręki 350D od razu zauważyłem, że wymyka mi się z rąk. Opcja 350D + grip pojawiła się jakby spontanicznie.
Teraz trudno by mi było wrócić do samego body.
Gdyby nie grip nie kupiłbym Canona. Zdjęcia popierdółką robić bym nie chciał.
:rolleyes:Cytat:
Zamieszczone przez tadeosze
Jeszcze jedno : jak podtrzymujesz aparat w położeniu poziomym od dołu za gripa to rzadko kto wie , że jest tam spust migawki ... Moje dzieciaki które czasami na widok palca na górnym spuście odwracały się lub wykrzywiały zgoła niefotogenicznie często nie wiedzą , że wlaśnie zrobiłem im zdjęcie :mrgreen:
pantomas: tego nie wiedzialem :wink: