I jak, wymieniles migawke czy nadal ciagnie?
Ze na slowo trzeba wierzyc to wiem, bo przegladajac aukcje nowszego 5mdII roznie bywa z przebiegiem deklarowym (za czesto pada slowo 'wydaje mi sie' ;-), wiec albo sklep albo troche emocji ;-)
Wersja do druku
I jak, wymieniles migawke czy nadal ciagnie?
Ze na slowo trzeba wierzyc to wiem, bo przegladajac aukcje nowszego 5mdII roznie bywa z przebiegiem deklarowym (za czesto pada slowo 'wydaje mi sie' ;-), wiec albo sklep albo troche emocji ;-)
Po co wymieniać, może mi jeszcze drugie tyle przecież zrobić, ja nie zarabiam tylko hobbystycznie foce to mam to gdzieś.
http://allegro.pl/canon-lens-ef-135m...071521357.html
Obiektyw, który został wyprodukowany 16 lat temu i użyty kilka razy w stanie fabrycznie nowym to rzeczywiście prawdziwa gratka za 3499 zł.
Dla mnie jest podejrzane to, że przez 16 lat obiektyw był używany 3 razy. Może dla ciebie nie. Tak samo jak jest dla mnie podejrzane 10 letnie auto z przebiegiem 10 tyś chociaż nie twierdzę, że to niemożliwe.
sebfoto,
Jak widać magia FF działa :) Zawsze się znajdzie jakiś chętny.
imho przyczepiłeś się detalu. Zapytaj sprzedawcy co z nim robił, kiedy go kupił i czy ma dokument zakupu. Nie wyciągałbym pochopnych wniosków przed poznaniem detali i podpięciem szkła pod body. Póki co dla mnie nie ma nic podejrzanego ani w profilu sprzedawcy, ani w opisie aukcji. Odnośnie ceny - najwyraźniej nie ma ciśnienia na puszczenie tego szkła za grosze. Szkła zawsze stały w cenie i można je traktować jako swego rodzaju inwestycję - przede wszystkim w siebie. Czas zweryfikuje zakup :)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Sam kupiłem puszkę i kilka słoików na allegro. Wolałem jednak osobiście dokonać inspekcji sprzętu przy świadkach, w miejscu publicznym, z obstawą ;-)
zdjęcie: UK 0801 = Utsunomiya, Japan + wyjaśnienie.
A co w tym wszystkim dziwnego że kilka razy użyty? Takie rzeczy się zdarzają. Osobiście posiadam 135L, kupiłem go chyba z 5 lat temu (nówkę oczywiście) i użyłem go max na pięciu sesyjkach. A od dwóch lat nie wyciągnąłem nawet z pokrowca. Mam 85L więc 135 leży sobie i czeka bo sprzedać mi go szkoda. Jest praktycznie jak nowy, od początku z nakręconym filtrem, bez rysek itd. (to nie reklama oczywiście bo i tak nie oddam:D )
Czy ktoś ma doświadczenia z tym sprzedającym?
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=10868148
Noszę się z zamiarem nabycia korpusu u w/w i trochę zaintrygowała mnie cena 10% poniżej najniższej w porównywarkach...
Niby 'foto sklep', a konto prywatne.
Żadnych danych kontaktowych oprócz telefonu.
W opisie wysyłek niby jest info, że wystawia faktury.
Od listopada 2011 nic nie sprzedał - bynajmniej nie ma komentarzy i nie wiadomo co sprzedawał. Za rok 2011 tylko dwa komentarze.
No risk no fun. Ja wybrałbym 'no risk' i kupił od kogoś innego :)
Tbz sklep z Wwa z mozliwoscia odbioru osobistego. Wiec jesli jestes z Wwa albo z okolic to chyba warto sie przejechac? Przy odbiorze osobistym pewnie jeszcze cos z ceny bys urwal.
Ja o aukcji osobiscie nic nie wiem.
pozdrawiam
wygląda na wałek - albo przejęte konto albo użyczone za obietnicę prowizji od sprzedanych rzeczy...
zgłosiłem do Allegro, do jutra coś się powinno wyjaśnić
użytkownik Tornvald - gdzie widzisz odbiór osobisty w ich aukcjach i adres rzekomego sklepu ???
W opcjach odbioru widnieje odbior osobisty. Adresu przyznaje nie ma dlatego sprawdzilem czy opcjach odbioru jest odobior osobisty. Sam nie kupilbym u takiego uzykownika z przesylka, co innego odobior osobisty. Mysle,ze najlepiej zadzwonic pod podany nr;)
A co do samego Allegro i ich podejscia do nieuczciwych sprzedawcow mam bardzo niepochlebna opnie.
I jak widac sprawa czesciowo wyjasniona zanim cokolwiek zdazylem odpisac;)
Skoro kolega pisze, ze Pani fotograf to i pewnie sklep nie ma adresu...a co do cen to chyba nie sa az 10% nizsze (5d, 7d)
ok zatem wycofuję swoje słowa :) choć przyznam że oferta wygląda mało wiarygodnie przez ostatnie częste akcje z wyłudzeniami na Alle - jesli ktoś zna tą panią warto zwrócić jej na to uwagę :)
http://allegro.pl/foto-taniej-canon-...077708829.html
jeżeli ktoś zwróci uwagę to jest na aukcji napisane, że jest to wersja I/II (na zdjęciu wersja I)
Sprzedający twierdzi, że jest to wersja I z silnikiem AF wersji II.
Przy rozmowie z serwisem spotkałem się ze zdziwieniem, poproszono o numer seryjny żeby można było sprawdzić czy to prawda. Sprzedający nie chce go podać.
Szerzej tutaj:
http://www.canon-board.info/showthre...52#post1038952
(posty #48 i #56)
P.S. poprzedni wątek był przyklejony, myślę, że ten też warto by było przykleić.)
Co sądzicie o tych aukcjach:
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=22826976
Lakoniczne opisy, zero komentarzy. Sprzęt za dużą kasę np D3x. Konto allegro firmowe. Istnieje taka firma:
https://prod.ceidg.gov.pl/CEIDG/CEID...5-5bcf57a875dd
Jednak nie wiadomo czy dane prawdziwe. Brak odbioru osobistego. Może ktoś zna sprzedawcę etc.
zero komentarzy - sądzę że jakbym musiał coś kupić to odbiór osobisty bez przedpłaty :)
Informacja jaką otrzymałem mailem jest następująca - na allegro sa ceny minimalne. To aukcje. Cena kup teraz 5dmk2 7,6k pln.
Ponadto: 'nasza hurtownia i sklep miescie sie w Trojmiescie, ja handluje na terenie Warszawy i umawiam sie w centum. Plac Konstytucji. '
Nie znam sprzedawcy, jednak dla mnie działalność tego typu nie brzmi dobrze.
Zerknij też tutaj
Firma istnieje już parę lat. Dwa w jednym - ubezpieczę i cyknę fotkę.
Niemniej jednak ich aukcje omijałbym dość szerokim łukiem :)
http://allegro.pl/canon-eos-550d-ef-...080562698.html Co sądzicie o tej aukcji?
no sprzedawca ma zaledwie 3 komentarze, nie ma nic wspomnianego o gwarancji. No i nie wiem bo nie kupowałem nigdy sprzętu przez allegro i cy warto kupić ten model na tej aukcji?
Nowe + faktura = jest gwarancja.
Czy warto kupić 'ten model' i 'na tej aukcji' tego nikt Ci nie powie.
Zwróć jednak uwagę, iż jest to licytacja - zatem nie wiadomo na jakiej kwocie się skończy. Zadzwoń na podany nr tel i wypytaj o detale, jakie Cię interesują. Imho nic tam podejrzanego nie widzę i imho aukcja nie powinna tu trafić.
Wyobraź sobie że dzwoniłem i telefon milczy.
Do przesyłki kuriersiej też chyba sprzedający musiałby dopłacić ze swojej kieszeni.
Kto ma choć trochę rozumu w głowie niech omija tą aukcje z daleka bo to oczywisty szwindel
Zgadza się nikt nie śpi z telefonem 24/h oraz że każdy kiedyś zaczynał od 0 na allegro. Jednak jest zbyt dużo argumentów świadczących o tym że ktoś może zostać oszukany
Wygrany na pewno będzie operator aukcji, bo nie wierzę, aby dokładał do interesu. Może podbijać cenę, czy nawet ustalić wygranego. Druga strona transakcji nie ma nad tym żadnej kontroli. Czy będzie wygrany ktoś z klientów nie ma na to żadnej gwarancji. Lepiej już iść do kasyna zagrać w rulete :).
Bez przesady... Ja także nic podejrzanego nie dostrzegam.
To że nie ma opcji "odbiór osobisty" o niczym nie świadczy.
Wiele razy kupowałem na aukcjach bez takiej opcji w opisie,
ale po uzgodnieniu ze sprzedawcą nie było problemu by odebrać osobiście.
Natomiast jeśli się nie zgodzi, nie odbiera połączeń, nie odpowiada na wiadomości...
Co do konta "świeżak" - jak już ktoś wcześniej napisał, każdy kiedyś zaczynał...
No a ostrożność i przezorność i rozsądek IMHO jest na porządku dziennym,
niezależnie od ilości komentarzy, gwiazdek itp., itd. Przynajmniej dla mnie
Pozdrówka!
komentarze to też nic nam nie dadzą bo jak jest mało to źle, jak jest dużo to też można uśpić czujność i tak naprawde nie ma reguły.