86 fajna podoba mi się, 90 tez ale mam wrażenie że ostrość gdzieś uciekła z jednej ptaszyny.
93 zdecydowanie na nie, za duży chaos i nie wiem na czym się skupić, jakoś nic nie trzyma mi oka.
Reszta mniej lub bardziej udanie. Czekam na więcej
Wersja do druku
86 fajna podoba mi się, 90 tez ale mam wrażenie że ostrość gdzieś uciekła z jednej ptaszyny.
93 zdecydowanie na nie, za duży chaos i nie wiem na czym się skupić, jakoś nic nie trzyma mi oka.
Reszta mniej lub bardziej udanie. Czekam na więcej
a można wiedzieć czym focisz AB94??
ja dopiero zaczynam jak widać po sprzęcie!
a fotki super fajne:)
masz prawdziwy talent jak na moje oko
a mnie 90 - nie przeszkadza brak ostrości a kolorki fajnie wyszły :)
i
92 - taki najedzony bocian, czy co tam innego ;)
p.s.
nie martw się cichy1983 prawie wszyscy forumowi artyści powiedzą Ci, że nie ważne czym robisz zdjęcia liczy się artyzm :)
a Twój aparat jest całkiem całkiem :)
Spotykałam się ze zdjęciami wsi które budziły uczucie radości i ciepła :) Chciałam takie zrobić :) Niestety w dzień wyjazdu pogoda znacznie się pogorszyła a słońce nie zechciało się już pojawić :/ Nie zraziło mnie to :P postanowiłam zmienić nieco plany i ukazać wieś w chłodniejszych barwach :)
Co sądzicie o wynikach? :)
94
95
96
97
98
99
100
101
102
94 - myślę, że mogłoby ciekawie wyglądać w stylu "stare foto" czy cuś podobnego
95 - bardzo fajne kolory
97 - bardzo zaśmiecone ;)
uwielbiam tego typu miejsca klimaty stara chata rozwalone budynki etc ... bałagan na podwórku jest pole do popisu kadrowo mi się podoba strasznie kolorystycznie bym troszkę je inaczej widział
97... totalny chaos.... reszta wporzadku tylko chyba ostrosc w niektorych zgubiona jest
99, 100, 101 - ciekawie by wyglądały jako HDR
99,100 to są HDRy 101 to "high key"
Jak dotąd było tu u Ciebie bardzo fajnie ale ostatni zestaw określił bym, excuse moi, zmarnowaną sytuacją zdjęciową. Światło miałaś fatalne, fakt, ale nawet przy takim dało by się z tematu wyciągnąć wiele więcej.
Pokazane zdjęcia nie łączą się w logiczną całość (czyli taki mini reportażyk), przypominają bardziej dokumentację zdjęciową sporządzoną przez pracownika opieki społecznej. Kadry wydają się być całkiem przypadkowe, w większości brakuje kompozycji a do tego dochodzi dość przypadkowe operowania głębią ostrości. Obróbka polegająca na nadmiernym podkręceniu kontrastów to też nie był najlepszy pomysł.
Eee taaam :p Koleżanka jest bardzo młodą osobą, można powiedzieć dopiero co wstępującą w dorosłe życie, a ostatni secik jest bardzo modnym w niektórych kręgach cyklu PGR jak HDR :smile: i traktowałbym to bardziej jako próba poszukiwań jakiejś drogi niż coś co można nazwać efektem finalnym. Dodam jeszcze, że Aneta prezentuje już dzisiaj bardzo wysoki poziom i bardzo jej kibicuję :-D
mi 101 pasuje - tylko 101 :)
Dziękuje wam wszystkim za opinię i rady :)
MacGyver dziękuję i doceniam, wyciągnę wnioski :)
jacek_73 dziękuję za ciepłe słowa :)
Na razie poszukuję własnego stylu i chyba długa droga przede mną :-P
Jak go widziałem ostatnio to miał. Pamiętam bo dłubał w nosie...a może to był ten drugi...Nebb Blagism. Co i tak na jedno wychodzi :-)
No i popatrz ile to ciekawych rzeczy można się w takich wątkach dowiedzieć.
Jeden z pokazów z zeszłego roku :) Ogólnie nic ciekawego po za nim się nie działo dlatego też bez żadnych ceregieli czy wstępów chłopcy zaczęli przedstawienie :) Zdjęcia robiłam ze statywu i z ręki :) To był mój pierwszy kontakt z tym sportem i od tamtego czasu poluję na więcej ;-P
Co do kolorystyki, celowo zostawiłam pomarańczowe zabarwienie bo wyrównując do koloru skóry człowieka płomień wyglądał nienaturalnie.
103
104
105
Niestety ucięłam płomień...ale bardzo lubię to zdjęcie :)
106
107
108
109
Mi to jakoś zalatuje miclesomanią.
Michał wyrósł - już go mlecze, wzdłuż gryfa i faceci zionący ogniem nie kręcą :mrgreen: A ja sobie mogę pozwolić i z przyjemnością pooglądać :rolleyes:
Jak by to nie nazwał to wiemy o co chodzi.
Cieszy oko.
Pozdrawiam
a ja lubię 109
fajne :)
Dziękuje wam bardzo za odwiedziny, uwagi i opinie :)
a to kilka widoków :)
110 Lubżanka - zapomniana rzeka w Sukowie
111
112 AEB z powodu zbyt dużej rozpiętości tonalnej ;)
113
114
Wschód słońca w Chęcinach :)
Zapomniałam dodać tego zdjęcia do ostatniego wsadu :)
To ten sam wschód słońca w Chęcinach tylko tym razem obiektywem tele :)
115
114 i 115 - sympatyczne ;)
115.Wznoszące się linie dróg i opadająca wierzchołków drzew ,nieco psują zdjęcie.Zaciskają.
Spróbowałbym uciąć 3 cm z lewej strony i lekko podnieśc prawy róg.
rodem z HDR xD
116 Kielecka Katedra :) "Zdejmowanie" kostki na rzecz asfaltu...:(
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Przed Świętami był w Kielcach koncert a głównym zespołem był Pectus.
3 portrety wokalisty :)
117
118
119
I jeszcze taka...
120 Młoda wokalistka :)
ja pitole jak WY to robicie, że te wszystkie wasze fotki są takie gładkie płaskie wrrr czyste .... kto mnie tego nauczy ;(
116 - jak dla mnie nie, ale ja wole delikatne hdry, ale jak już bardziej bym to widział z prawej, z robotnikiem, a tak pracownik ledwo się zmieścił a nad nim gałęzie (a może to mu z łopaty wyrosły?) :)
117 i 120 - fajne :)
119 - fajne-by było - gdyby nie to światło w tle bez przejść tonalnych (ja wolę jak są)
Dziekuję Homer :) cenne uwagi :)
103 - 109 podobają mi się, fajne kadry i fajnie złapane momenty. Sam kiedyś robiłem zdjęcia na takim pokazie i średnio mi wyszły
114 mam wrażenie że ciut nieostre ale ogólnie mi się podoba ;-)
Dziękuję Wam wszystkim serdecznie za wizyty i cenne uwagi :)
Szczerze mówiąc nie spodziewałam się tak dużej ilości pozytywnych opinii na temat moich fotografii :) Za to również serdecznie dziękuję :D
A to kilka zdjęć z 11 listopada obchodzonego w Kielcach z przed prawie dwóch lat :) Niestety na następnych obchodach święta mnie nie było :( zamierzam to naprawić w tym roku :)
121
122
123
124
125
126
127
128
129
124 i 125 - nawet, nawet, ale ja tam za "kombatantką" nie przepadam :)
Kombatantka rulez :)
121 - za dużo koloru i przyciąłbym deko prawą stronę.
122 - za dużo koloru
123 - za dużo koloru
124 - dziwny kadr - ani głowicy ani synchro z mrugnięciami. Szkoda że nie masz całego kombatanta od pocztu z lewej strony - reklamówka u asystującego to rarytas :)
125 - ładne
126 - pierwsza z lewej twarz - albo cała albo wcale - ech wojsko kontraktowe... stoją krzywo i się rozglądają... wstyd :)
127 - IMHO w kolorze by ładniej wyglądało
128 - brak głowicy, przyciąłbym ciaśniej usuwając głowy z lewej i z prawej
129 - szkoda że nie ma całego kunia i drużyny kolarzy
Pozdrawiam
Bardzo fajnie tu u Ciebie jest ;)
Dziękuję Hom_er ,pancernik12 ,Krasuski i wszystkim odwiedzającym mój wątek :)
A to seria 3 zdjęć "we mgle" :) Zdjęcia z Zakopanego z wycieczki szkolnej zeszłego roku.
130
131
132
Poszła do przecinka ,ale już wrócili :-)Cytat:
Przepraszam, spacja mi nie weszła w poprzednim poście
Jesienią zeszłego roku kolega z klasy poprosił mnie o wykonanie sesji zdjęciowej jego i jego dziewczyny. Moje doświadczenie w zdjeciach plenerowych jest znikome a właściwie w ogóle go nie mam :)
133
134
135
136
137
138
139
140
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
138 sie nie wyswietlało.
133, 134, 140 - bardzo fajne kadry i obróbka :)
reszta - mnie sie nie podobaja kadry :(
Dziękuję Hom_er
Wziełam parę zdjęć i podrasowałam w PSie :)
140 Abstrakcja...
141
142 Zamiast szarej trawy ^^
143
sto czterdzieści trzy to bardzo fajna sztuczka :-D
140 i 143 - nie jestem fanem czegoś takiego, ale te dwa nawet ciekawe :)
141 - krzywo, brzydkie bliki i kolory :(
142 - schowaj i nie pokazuj więcej - czym tu się chwalić? że się umie ruszać suwakami w PSie? Popraw kwestię wyboru zdjęć do pokazywania :)