A kto zrobił to zdjęcie ? :shock:
Wersja do druku
A kto zrobił to zdjęcie ? :shock:
A tu jeszcze ekipa przy pracy ;-)
mmsza spotkalem osobiscie wielkie chlopisko ale Arkana to juz wiekszego nie bylo :shock: :mrgreen: :?:
Słyszałem że montują wieksze na zamówienie...:mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez borkomar
Właśnie rozmawiałem z Mamusią i powiedziała, że produkcja jest chwilowo wstrzymana :lol: :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez Routlaw
Ehhh ostatni model zjechał z taśmy.. Gratka dla koneserów/kolekcjonerów..
Tylko co to bedzie po wznowieniu produkcji :mrgreen: Jak taki popyt mamy8-)
Co by tylko kolekcjonerzy nie zaczeli nagminnie pozbywac sie starych modeli:mrgreen:
Echhh... przy okazji pleneru odkryłem że pojawił mi się syf na matrycy... widać od f/8... czyścił już ktoś?
http://canon-board.info/search.php - wpisz czyszczenie, zaznacz opcje szukania tylko w tytulach 8) , zdziwisz sie ile watkow.Cytat:
Zamieszczone przez Jerry99
A oto fotka z kultowego miejsca... ;-)
Efekt poruszenia zamierzony... :mrgreen: wszak każdego by to poruszyło...
czegóż innego można by się spodziewać :mrgreen: :lol:Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
Był jeszcze ktoś:mrgreen:
Jedyna dama... ;-)
Cytat:
Zamieszczone przez Jerry99
a w Krakowie mamy "Kanoniczą" ale widok mamy wprost na wawel ;)
Było trochę zimno, ale uliczkom Starówki to nie przeszkadzało :lol:
Dzięki za wspólny wypad i do następnego razu :-)
Tylka skad takie niebo wytrzasnales :shock: - nastepnym razem to i ja pewnie sie skusze.
Arkan, ŚWIETNE ZDJĘCIA. poranne ładne światełko.
No jak skąd? Z Tokiny 17mm i komputera :lol: :mrgreen:Cytat:
No dobra, moze nastepnym razem wstane :)
:D fotki fajowe - ale bez PS tak milo by nie bylo.Mogłyś ktoras z tych fot podeslac mi w calosci i bez shopa?? - jakie zabiegi zastosowales do tych fot??Oczywiscie jesli to nie tajenmica:rolleyes: :?:Cytat:
Zamieszczone przez Arkan
1,3 i 4 levele + saturacja (niebo naturalne). 2 i 5 niebo wstawione z fotki, na której zrobiłem samo niebo (no nie samo, ale duży kawał nieba). Niebo obrobione osobno (jako osobna warstwa) i podłożone pod motyw główny (który był obrabiany osobno). Zimno było zaje...ście i nie chciało mi się montować Cokinów. Zdjęcie podeślę wieczorkiem, bo teraz rodzinka mnie wzywa na wieczorny spacer z psem :-( (jakbym, q...wa mało zmarzł rano :mad: )Cytat:
Nie ma lekko - pewnie sobie pomysleli - chcialo Ci sie rano wstac i marznac, to pewnie teraz tez masz ochote :mrgreen: ufff skad ja to znam.Cytat:
Zamieszczone przez Arkan
Arkan, świetne zdjęcia - 2 i 5 podobają mi się najbardziej, 4 też fajowa 8)
P.S> masz syfy na matrycy
w 3dniowej 5D? :)Cytat:
Zamieszczone przez Kubaman
Wiadomo - Canon. Taka firma. Byle jakie szerokie kąty i usyfione od nowości matryce :lol: Się weźmie i przedmucha :mrgreen:Cytat:
zdjęcie nr 2, LG, gdzieś z 1cm od górnego brzegu na niebie :roll:Cytat:
i jakieś takie dziwne na pierwswszym w zamknięciu uliczki - ale to mogę też być jakieś flarki :roll:
widzę, że jedna trasa ;-) obowiązująca. no dobra, jako nieobecny nie narzekam więcej, tylko postaram się następnym razem przybyć i w inne uliczki pociągnąć.
to bardzo ładne, powiedziałbym motywujące do FF i tej tokiny... a coś na średnim było czy się zbunkrował w plecaku?Cytat:
Zamieszczone przez Arkan
PS. a już miałem napisać po co slajd kolor na plener targać... z poprzedniej starówkowej pstrykaniny rządził rollei na negatywie cz-b.
Od Poldka bije jakas swietlistosc. Co jest?Cytat:
Zamieszczone przez krwisty
jego świetlistość polonez... moze na siedzieniu Canon leżał:mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez Pszczola
To teraz ja przyatakuje swoimi gniotkami... miejsca które ma każdy turysta...
i
Był testowany mój nowy nabytek 6x9 - MOCKBA 5 :lol: :mrgreen: Czasy trzyma, ale dalmierz do kalibracji, wiec na razie nie ma co pokazywać.Cytat:
Zamieszczone przez bebop
czy mnie się zdaje, czy ta fotka leci w lewo :rolleyes:Cytat:
Zamieszczone przez Madroz
gadać, coście pili :-D
ja juz mam takie halo na zdjeciach ;)Cytat:
Zamieszczone przez Pszczola
Arkan tylko trochę mniejszy od Syrenki :-D
Moj tandetny statyw i zmarźnięte palce dają takie efekty :)Cytat:
Zamieszczone przez Kubaman
Najbliżej prawdy... :)Cytat:
Zamieszczone przez Jac
ej, mmsza :mrgreen:
nie prosiłem o "public" 8)
wykasuj to ale jusz :twisted:
miełeś mi zapodać na maila...
BTW, statyw miałeś zajefajny, tylko ten 24-105 jakiś nie tenteges...
no popatrz, nawet IS nie zadziałał, a przy f8 mydło...
nawet "1DmkII" nie widać wyraźnie :mrgreen:
BTW2, fajna ta czapka na wieszaku, to moja 8)
BTW3, wrzuć to zdjęcie KAVOO'owi, i niech tam w miejscu 1DmkII smart sharpenem wyciągnie :mrgreen:
no to jeszcze jedno zdjecie... Arkan z Bessa R3A w akcji... czekalismy na kre na wisle (z tego miejsca ja widac, o ile jest).. ale sie nie doczekalismy ;-)
Może twój zestaw jest po prostu za ciężki na ten statyw?Cytat:
Zamieszczone przez mmsza
Ja ma tani statyw super firmy First.. no ale kupowałem go pod Olympusa C-4000 ten nie waży prawie nic i lustro jakoś nie szarpie... ;P
zgadzam sie w calej rozciaglosci... ratunkiem na slaby statyw moze byc MLU.. i niewyciaganie go do maksymalnej wysokosci... raczej maksymalnie zlozony...Cytat:
Zamieszczone przez mmsza
ty czarodziej :-)... jednak wyszlo super... pieknie widac ten FF@17mm wlasnie na ciasnych uliczkach starowki...Cytat:
Zamieszczone przez Arkan
No wlasnie dzieki chłopaki i do nastepnego razu... moze bedzie wiecej slonca i pare stopni cieplej ;-)Cytat:
Zamieszczone przez Arkan
a wężyk lub wyzwalanie czasowe nie jest rozwiązaniem? podniesienie lustra jak Jacek zasugerował... sorki - na pierwszym plenerku starówkowym ustawiałem 20D+grip+17-40L+cokiny na statywie first za podajże 60 zł. badziewie waży z pół kilo. a moje zdjęcia są nieporuszone...Cytat:
Zamieszczone przez mmsza
było tak zimno że mi sie nie chciało grzebać w plecaku za wężykiem... im dłużej ręce w kieszeniach tym lepiej.. a doopa mimo 2 par spodni marzła
Arkan - kurde chlopie jak ty nosisz statyw!? Aparat sie obija o nogi statywu - masakra! :) A potem marudzisz ze maz atarcia na sprzecie. Po co to nosic wszystko na raz na ramieniu..:) Oj - warszawiacy: (
Arkan nie jest z Warszawy :) Przynajmniej wg moich informacji obecnie nie jest..Cytat:
Zamieszczone przez iczek
mmsza, nie mów, że nocne zamknięte ;-) szybki zakup dla potrzebującego, sztafeta 4x100 bez popitki i nic nie grabieje ;-) ew. rozstrzał ostrości jest :lol:Cytat:
Zamieszczone przez mmsza
He, he bo to nie mój aparat tylko _ARTI_'ego :lol: Mój jest w plecaku :mrgreen: _ARTI_ ma serie 1 z podpiętym 80-200L i to ma przeżyć zderzenie z pociagiem, a więc mój statyw to pikuś ;-)Cytat:
Zamieszczone przez iczek