nie no spoko :)
4 w Tatrach a "snołbordziści" i tak poszli jeździć, szkoda mi tylko TOPRowców :(
właśnie przyglądnąłem się koniowi - on ma geotermalne wspomaganie - czerwona rura pod brzuchem ;) A właściwie pod końcówką brzucha :) :) :)
dzięki!
Wersja do druku
nie no spoko :)
4 w Tatrach a "snołbordziści" i tak poszli jeździć, szkoda mi tylko TOPRowców :(
właśnie przyglądnąłem się koniowi - on ma geotermalne wspomaganie - czerwona rura pod brzuchem ;) A właściwie pod końcówką brzucha :) :) :)
dzięki!
Snołmenów (tfffu - snowboardzistów) znaleźli po słowackiej stronie całych i zdrowych. No ale na Twoich zdjęciach to nie śnieg tylko puder :p Na #58 pokrywa śnieżna potrafi przykryć cały dzwon (mam pstryknięte :smile:)
Zdecydowanie koń :razz: najlepszy, nieźle musieli go popędzić, że tak się zgrzał 58 też jest fajne.
fajne 25 ale inaczej bym kadrowal. wg mnie lepiej by to wygladalo bez skal w ld rogu, sam snieg i postacie, a do tego wylaniajacy sie szczyt z chmur.
poza tym przyjemne 34-37 z naciskiem na 37 :)
reszta mi nie podchodzi
dzięki za odwiedziny i uwagi :)
z tego powodu, że pogoda (przynajmniej u mnie) kiepska, to dwa zdjęcia z ładnym niebem :)
060
i drugie ujęcie z tego samego miejsca :)
061
Fenomenalne te kolory ! I w ogóle! Piękny widok :)
fenkju AB94 :)
Cukierkowe - ładne. Szkoda, że szerszego kąta nie dało się zrobić. Zazdroszczę czasoprzestrzeni - czyli miejsca i czasu :).
Pozdrawiam
dzięki!
A ja zazdroszczę ludziom, co mają przestrzeń za oknem - i takie cuda mogą se z nogami w miednicy z ciepłą wodą oglądać :)
Dziękuję za odwiedziny :)
Znów wspomnienia z tegorocznej, długiej jesieni :)
Tym razem owcza (i nie tylko) sesja, zapraszam:
062 - owca w poniemieckim, dobrze skrojonym hełmie (nigdy nie wiadomo co może spaść na głowę)
063 - owca, która zazdrości tej poprzedniej
064 - i reszta (razem z pasterzem), której takie problemy nie interesują
Ostatnie zdjęcie przemawia do mnie :) I światło fajnie wykorzystane :)
kolejne jesienno-owczane :)
065 pies pasterski
i na zakończenie jeszcze dwa
066
067
Zapraszam i zachęcam do komentowania :)
Bardzo fajna galeria
25, 27 - mistrzowskie
59 - rewelacja
nie znam się zabardzo, ale podobają mi się bardzo 47,48
używałeś do nich jakiegoś filtra połówkowego ? czy tylko odpowiednia pora i odpowiedni czas ?
Śliczny ten piesek :)
Dzięki Krasuski - do mistrzostwa jeszcze trochę brakuje, choć z kilku zdjęć jestem mega zadowolony :)
aptekarz - w tym przypadku to głównie pora/świt i trochę obróbki (kontrasty, pędzel korekty)
AB94 - nooo piesek rządzi ;)
Dzięki wszystkim za odwiedziny :)
i jeszcze trochę szerzej, zdjęcia nie są idealne (kadry), ale bardzo je lubię:
068
069
070
071
068 takie krzywe jakieś :wink:
Witam,
kolejne widoczki, tym razem świeżutkie z okolic Hali Gąsienicowej.
Zapraszam do oglądania i komentowania :)
Świt z Kasprowego
072
073
074
Czy to o wschodzie słońca? czy może o zachodzie? :)
zdecydowanie świt :)
Słońce właśnie wstaje gdzieś poza kadrem na lewo.
zachód też będzie - ale trochę później ;)
Wszystkie 3 ostatnie się podobają :D
Tak samo jak bRat po szalu (RTS'iak)
cała 3-ka elegancka... pozdrawiam
72 z ostatniego wrzutu najlepsza ale czarna plama jaka sie zrobila z lasow ponizej lini sniegu za bardzo odciaga uwage.
73 bym sie pozbyl tego czerwonego czegos w prawym dolnym rogu i wydaje cie troche nieostre
74 kadr mi srednio lezy bo gory sa duzo bardziej interesujace od budynkow na kasprowym :P
krzysiektm - dziękuję za wypowiedź i odwiedziny :)
dzięki za uwagi Hamtaro,
choć z 74 trochę bym polemizował - budynek też pikny :)
i lecimy dalej:
już świta
075
076
i druga strona gór, tym razem bez stacji meteo - myślę, że warto pokazać to zdjęcie pomimo czarności drzew (warto, czy jednak powinienem był sobie darować wstawienie?)
077
cieszę się, że tak twierdzisz - mam takie samo zdanie, dlatego, mimo że nie musi podobać się wszystkim, wstawiłem to zdjęcie (077) ;)
niby tak, ale wydaje mi się, że zginęłaby wieloplanowość i same szczyty - jednak trochę daleko z Tatr do Pienin, a poza tym zimno, które było na Kasprowym trochę ograniczyło moje zdolności perecepcji (może następnym razem zrobię szerzej :))
a wg mnie jest naprawdę dobrze, gratuluję!
Doprawdy, pięknie świtało
Widzę po liczniku, że jednak trochę ludzi tu zagląda - bardzo mi miło :)
To może teraz kilka zdjęć zrobionych "za dnia", na początek z "Jaśkami Wędrownikami" ;)
Wiem, że może nie są jakieś wybitne, ale wydają mi się na tyle ciekawe, że warto je pokazać.
Jeśli macie inne (lub takie same) zdanie, to piszcie.
Zapraszam:
078
079
080
081
dzięki, za uwagę również :)
niestety szczytów już nie dorobię, ale może ciaśniej skadrować?
Lepiej?
081 B
To może teraz nieco mniej kolorowe (warunki pogodowe, co widać, drastycznie się pogorszyły)
082
082 jest bardzo ok, na wcześniejszych 081-078 coś nie tak z WB, śnieg o zabarwieniu brunatnym ;). Sam kadr 081B ok.
hmmm brunatny? U mnie to bardziej bursztynowy, taki przyjemnie ciepły :)
dzięki wszystkim za odwiedziny i uwagi :)
To jeszcze dwa zdjęcia "z ludźmi":
083
084
zapraszam!
Bardzo fajne zdjęcia. Ogólnie nie liczyłbym na jakieś komentarze, większość pieje z zachwytu nad nową premierą :)
Świetne :)
Dla mnie 084 ma faktycznie bardzo ciekawą bursztynową dominantę i fajny kadr.
Z ostatnich 78 bardzo mi sie podobalo, mniej np owce....
Za to super Mont Blanc. Pytanie o sprzet, puszka, obiektyw?
Obrobka, pisalec o cs4, ale masakrowales bardzo bardzo te zdjecia? Ciekaw jestem odpowiedzi. Pozdrawiam, gratuluje ladnych fotek, sede zagladal!
dziękuję koraf za odwiedziny i wypowiedź :)
fajnie, że przynajmniej góry się podobają :)
Sprzęt - 5dII, C24-70 i C70-200/4
Obróbka - oczywiście ponieważ robię w RAWach, czy są masakrowane - hmm mam nadzieję, że nie :) 1 zdjęcie obrabiam kilka minut (to dużo?)- no i jakimś mistrzem w obróbce niestety nie jestem :)
Nie no, spokojnie, mowie, co mi sie podoba, nie to, co mi sie nie podoba. :)
Jak rozumiem, gory to 24-70 i na ogol 24. Tu mnie zdziwiles, bo czasm wydawalo mi sie, ze jest szerzej! Pozdrawiam, wytrwalosci, aby do wiosny.
;)
Pozdrawiam Łopal!