No i doszliśmy do jakiegoś porozumienia - ufff :DCytat:
Zamieszczone przez pn_
Wersja do druku
No i doszliśmy do jakiegoś porozumienia - ufff :DCytat:
Zamieszczone przez pn_
Co... D200 masz i zabolalo?Cytat:
Zamieszczone przez czornyj
Serio to wziales do siebie? LOL :mrgreen:
A btw... Co ma obiektyw do kaszy na zdjeciu?
Nie mam :lol: Ale twoja troska o moje odczucia jest doprawdy wzruszająca! Co do kaszy - to prawdę powiedziawszy średnio mnie interesuje kulinarny aspekt fotografii i wogóle nie poruszałem tego tematu. Zdjęcia z d200 są jednak ewidentnie spaprane - nieostre i małokontrastowe, a ponieważ widywałem zdjęcia z tego aparatu, które w owe przymioty (ostrość i kontrastowość) obfitują, podejrzewam, że coś było nie tak...
Spokojnie, spokojnie, Kolega KuchateK ma po prostu taki sposob wypowiedzi :-)Cytat:
a czy byłbyś tak uprzejmy i podał jkiegoś linka? Bardzo chciałbym zobaczyć te zdjęcia tym bardziej, że premiera następcy 20D tuż tuż, a ja chcę widzieć jak najlepsze aparaty Canona (wymuszane dobrą, zdrową i realną konkurencją).Cytat:
Skad to wiadomo?Cytat:
Zamieszczone przez Kubaman
A to zes sie nadyskotowal. I strasnie to pokretne o tym co piszesz.Cytat:
Przenikliwosc powiadasz?? Najwieksze gur'a zoltego forum, twierdza ze widza wiecej szczegolow na ISO800 z Nikona na tych zdjeciach??
Wiec zle kolego trafiles. Tu dyskusje sa zdecydowanie bardziej merytoryczne. I przede wszystkim z jednego podstawowego poziomu: canoniarze jakos potrfia przeflkac to, ze ich korpusy sa mniej wypasione i jakos z tym zyc. Czego zyczyc zoltym kolegom wzgledem jakosci matryc, ktore Nikon wsadza do swoich aparatow. Zeby tak przestali udowadniac ze czarne jest biale.
Nie ma w tym co pisze zadnej zlosliwosci. Ot taka osobista obserwacja.
Marcin
"I had a dream..." Mnie to wystarcza, a czy tobie, to już mnie nie obchodzi.Cytat:
Zamieszczone przez pn_
Jak zwykle :-DCytat:
On tez mial pewnie piekny sen i mu to wystarcza :-DCytat:
oo, pozwólmy się wypowiedzieć koledze. Poza tym ja widziałem choćby na forum Nikona wiele zdjęć z D200, które były kiepawe, więc może jednak będzie tak uprzejmy i coś poda? Zależy mi na tym, zupełnie serio.Cytat:
Zamieszczone przez pn_
Zacytuje z klasyka :-P
Cytat:
hmm, to żeby nie było, że komuś kolejny raz udowadniam brak logiki:Cytat:
Zamieszczone przez pn_
to JA się wypowiedziałem i poprosiłem kolegę czornego (cholera jak to się odmienia?) o podanie linka. W TEJ sprawie MNIE nie wytarcza to co się TOBIE śniło. Panimał?
W sprawie wiadomości odnośnie informacji o nastpcy 20D role były odwrócone i wtedy moje zdanie było prawdziwe dla mojej wypowiedzi. Tak jakbyś nie wiedział co kto i do kogo mówi.
Czornyj, plis - zapodaj linka.
Obys sie nie zdziwil ;). Nie licz na rzetelna dyskusje, ktorej brak zostal temu forum przej Ciornego zarzucony. Jedyne co Oni potrafia to wyszukiwac powody dla ktorych test czy porownanie jest do kitu. A jak sie argumenty skoncza, to "nie aprat tylko fotograf robi zdjecia". I tak w kolo macieja. A jak zle slowo na Nikona powiesz, to sie rzucaja jakby chcieli tetnice przgryzc.Cytat:
Marcin
mam często podejrzenia podobne do twoich, a wynikające choćby z usilnych starań niektórych na naszym forum do odwrócenia uwagi od niciekawego dla nich tematu :), ale poczekajmy - nie bądźmy tacy szybcy w ocenianiu innych. Naprawdę chętnie zobaczę jakieś wymiatające zdjęcia z D200.
Wybacz, ale jeśli merytoryczną dyskusją nazywasz wypowiedzi typu:Cytat:
Zamieszczone przez mjastrzebski
"200D to shit opakowany w zgrabne pudeło z gumkami i kilkoma bajerami" i inne wypowiedzi podobnego autoramentu, to gratuluję doskonałego samopoczucia.
Pomijając powyższe, nie rozumiem w czym zdolność "przełykania tego, że korpusy są mniej wypasione i umiejętność życia z owym faktem" może wpływać na merytoryczność dyskusji, bądź jej brak. Wg mojego - być może naiwnego przekonania - merytoryczność dyskusji jest raczej funkcją wiedzy, doświadczenia i umiejętności posługiwania się chłodną logiką przez osoby dyskutujące, niż funkcją typów charakterologicznych biorących udział w dyskusji.
Co do stwierdzenia, z którego (jak wnioskuję) wynika, iż spotkałeś się z kontrowersyjnymi opiniami na forach Nikoniarzy to pragnę cię poinformować, że fakt użytkowania sprzętu fotograficznego określonej marki w najmniejszym stopniu nie wpływa na umysłowość osoby nim się posługującej, ergo niezależnie od tego, w jakiej fotograficznej społeczności internetowej się znajdziesz, prawdopodobieństwo natrafienia na osoby mniej lotnych i fachowych jest po prostu statystyczne.
Odnosząc się zaś do zarzutu, jakobym cokolwiek starał się udowodnić, a tym bardziej uprościć, spolaryzować i ogólnie uprawiał podstępne manipulacje, to mogę jedynie powiedzieć, że albo wynika on ze złośliwości, albo z niezrozumienia moich wypowiedzi, albo - co najprawdopodobniejsze - że nie zadałeś sobie trudu ich przeczytania. Ot, taka osobista obserwacja...
No wlasnie... Zreszta zwykle nie zaluje emotikonow...Cytat:
Zamieszczone przez pn_
A nawet jak ich nie ma to ja nigdy wszystkiego do konca na serio nie biore.
Bo u Canona to jak w kalendarzu.Cytat:
Zamieszczone przez pn_
Wiadomo ze po zimie jest wiosna dnia pewnego i jak ma byc to bedzie :mrgreen:
Kasza, znana rownierz jako szum.Cytat:
A do tego mozna wziac i butelke przystawic do puszki i nie bedzie to mialo znaczenia.
A dla mnie to jest bardzo proste. Czytam sobie troche tutaj i tam. I na tym forum nikt nie probuje na sile udowadniac ze ergonomia korpusow Canona jest super. A na zoltym forum to i owszem probuje sie udowadniac ze czarne jest zolte.Cytat:
Hihihi. Strasznie mundrze gadasz, wiesz?? Ale kompletnie nie na temat.Cytat:
Niech bedzie tak. Jestesmy tutuaj niemerytoryczni. Prosze zpodaj wiec ten obiecany link, to swietnych zdjec o ktore sie Kubaman dopomina, i zmien to off-topicowe bicie piany o naturze dyskusji, na merytoryczna wymiane doswiadczen i wiedzy fotograficznej. Wedlug mojego naiwnego przekonania, ten watek traktuje o porownaniu jakosci obrazow produkowanych przez dwa rozne korpusy. Trzymajmy sie wiec tematu. Grzecznie i bardzo ladnie prosze.
To byl niejaki "admin".Cytat:
Z mojego rozeznania osoba na forum powazana i fotograficznie doswiadczona. Po ktorej mozna by sie bylo spodziewac wypowiedzi merytorycznej, i bez zoltego zabarwienia. Ale nie, bo ktos zle slowo na Nikona powiedzial. Bardzo to smutne.
Ciornyj. Czytalem wiele Twoich wypowiedzi. Moja osobista obserwacja jest taka, ze wiele upraszczasz, polaryzujesz i manipulujesz. Czy podstepnie tego nie wiem. I jak mowielm, zlosliwosci tu nie ma bo malo mnie to interesuje.Cytat:
PROSZE WROCMY DO MERYTORYCZNEJ DYSKUSJI ZGODEJ Z TEMATEM.
Marcin
Cytat:
Moglbys mi to jakos inaczej wyjasnic, tak zebym zrozumial co do mnie rozmawiasz?
Albo "I had a dream..." :-D :-PCytat:
Zamieszczone przez mjastrzebski
Ja bym chetnie zobaczyl ciekawe zdjecia z jakiegokolwiek aparatu, nawet ze smieny.Cytat:
Bo jak na razie to tylko fotki do celow liczenia szumow wszyscy prezentuja :-D
Co czytam wątek to WAR. :-(
Skoro to nie aparat robi dobre zdjecia i mozna dobre zrobic "bele czem" ;) trzeba jakos usprawiedliwic zakup C/N/M/P...Cytat:
Zamieszczone przez pn_
Tradycja taka :twisted:Cytat:
Zamieszczone przez kami74
Przyzwyczajaj sie :mrgreen:
ale wygląd szumów jest pewnego rodzaju wyznacznikiem jakości. Czy zegarek Timexa mierzy czas równie dobrze jak zegarek Patek Philipe? A jednak ludzie porównują i oceniają, a nawet płacą ;)Cytat:
Zamieszczone przez pn_
Dla większości z nas to nie ma znaczenia, bo mamy swoje systemy, ale przypominam, bez złośliwości, że to użytkownicy Nikona rozpoczęli całe to zamieszanie i porównywanie, jeszcze modelem D70. Sikając w majtki zamawiali nieznany im aparat D200 i nie mając go jeszcze w ręce już wiedzieli, że 5D się chhowa, a 20D jest o trzy klasy niżej. Teraz zbierają tego żniwo i wesołe dokuczanie rozbawionych posiadaczy Canona.
Mam wrazenie, ze przypisujesz wszystkim uzytkownikom aparatow Nikon cechy paru osobnikow, ktorzy znajda sie na kazdym forum.
To slynny poziom CB?Cytat:
To ja już wole "analog vs cyfra WARS" :twisted:Cytat:
Zamieszczone przez KuchateK
Masz złe wrażenie, nie pierwszy raz. Przypisuję je jedynie tym, ktorzy je wykazują. Nie uogólniam i nie powiedziałem wszyscy, ani ogół, ani nic takiego. Mam swoją wyrobioną opinię po lekturze forum Nikona, dpreview, czy Kena Rockwella. Pomimo szerokiego spektrum zachowań, ludzie bardzo intensywnie piszący w sieci wyrobili mi takie właśnie zdanie na ten temat.Cytat:
Zamieszczone przez pn_
Co do poziomu CB:!: Zarzucasz mi powyżej niesprawiedliwe uogólnianie, a sam go dokonujesz :lol: Czyż to nie ironia losu? Już któryś raz potykasz się o swoje słowa wypowiedziane szybciej niż powstała myśl. Jeśli już masz coś do zarzucenia tej metaforze, to zgłoś zażalenie bezpośrednio pod adresem nieobytego kubamana, nikogo więcej.
czornyj, masz gdzieś te linki? Czy napuściłeś "buldoga Nikona" ;) na ten wątek i już się niczego ciekawego nie dowiem?
Cytat:
wczoraj robilem plener slubny i uzywalem rowniez d200. dzisiaj obrabiajac zdjecia zauwazylem na kilku z nich modelowy wrecz przyklad bandingu.
proponuje zejsc na ziemie z tymi peanami na temat d200.
sven, dzięki tobie widziałem jedne z lepszych real photo z D200 w sieci, o których nie mogłem powiedzieć, że są naciągane. Może pomożemy i podeślemy kolegom linki :rolleyes: :mrgreen:
Sorry, ale tego flame nie da się już rozplątać - a pn_, sven i (witamy w gronie :-/ ) czornyj w jednym miejscu, w dyskusji o Nikonie - to do niczego dobrego nie doprowadzi (jeszcze tylko gazwxa brakuje do kompletu). Zamykam :(