Dlaczego nie - chętnie się czegoś nauczę.
Wersja do druku
Raczej odwrotnie... :)
Obserwuję od początku, pierwsze przypadkowe, ale od czegoś każdy zaczyna, potem coraz lepiej, mostek bardzo dobry, Gdańsk nocą bardzo fajny, generalnie podoba mi się ...
Masz chyba oko do wyłapywania linii i rytmów. Na ostatnim dla mnie na dole jednak jest jakieś zaburzenie kompozycji. Pozostałe mi się podobają.
nie przesadzaj Waldku.
robisz bardzo fane, osobiste zdjęcia. za to je lubię.
ale faktycznie - dwójka skopała nam rzyć :D
Odbicia to tak trochę nierzeczywista rzeczywistość. Pokazujesz coś oczywistego w niezbyt oczywisty sposób. Jeśli tak to manipuluj rzeczywistością. Odwróć 26 o 180 stopni. Powstanie zupełnie nowy intrygujący widza obraz. Potem...
..... zakręci nam się w głowie :-PCytat:
Potem...
Fotografia cyfrowa powoli staje się coraz mniej rzeczywista i nieprawdziwa.
Łatwo przekroczyć granicę skoro mamy ku temu odpowiednie narzędzia w postaci programów graficznych.
Staram się jak najmniej ingerować w moje zdjęcia ( chociaż nie zawsze mi się to udaje ).
Nie mniej dziękuję za pomysł. Może kiedyś wykorzystam.
A teraz zmiana klimatu i kolorystyki.
Nic nowego ,naprawdę.Już starożytni przy pomocy Camera obscura,Magic Latern i in.odtwarzali i zmieniali ,kreowali obraz świata.A pewnie i wcześniej.Cytat:
Fotografia cyfrowa powoli staje się coraz mniej rzeczywista i nieprawdziwa.
Największym manipulatorem był jest i będzie wzrok człowieka po obróbce sygnału w mózgu.Problemem byłoby stworzenie jednakowego obiektywnego obrazka dla wszystkich .
Jeśli posłuchasz wielkiego manipulatora Sergiusza ,nie zmienisz w sumie niczego IMHO.
Wpuszcza Cię On Sergiusz w niepotrzebne działanie.
Twoje zdjęcia sprawiają mi frajdę ,oglądam z zainteresowaniem i zaciekawieniem.
Ooo to jest motywacja do dalszych fotek. Dzięki
A pomysł Sergiusza nie jest taki zły.
Tylko, że jak się raz wejdzie na tą ścieżkę to trudno o umiar i zdrowy rozsądek. :?
No i precz z tym.Sztuka jest wolna.Nie zna ograniczeń.Jest sama w sobie szaleństwem.Cytat:
Tylko, że jak się raz wejdzie na tą ścieżkę to trudno o umiar i zdrowy rozsądek.
Sztuka pewnie tak ale ja tu uprawiam raczej rękodzieło. :mrgreen:
Tataratta:D odbicia są typowe dla hiperrealizmu. Jak odwróciłeś obraz to podciągnij selektywnie czarny kolor to uzyskasz większą głębię. Zabawy z płytką GO to pomysł nienowy. Proponuję zerknąć na wczesne dokonania Zbigniewa Dłubaka i jego walkę z symetrią obrazu w kontekście antysymetrii. Też mi to chodzi po głowie ale przy znacznie większej GO.
Trochę się przestraszyłem tego hiperrealizmu. Mam nadzieję, że to nie jest zaraźliwe. :shock:
Dlatego zapowiedź nieuchronnie nas czekającego ataku zimy .
waldekgdynia - robisz bardzo ciekawe, autorskie zdjęcie, które w większości bardzo mi się podobają :grin:. Nie przejmuj się brakiem komentarzy :-P, wiem, że to frustruje, ale musisz focić dalej i trzymaj się swojego stylu :mrgreen:.
Wiesz.. smakuję Twoje zdjęcia. Poza pierwszą "wpadką" która mi się nie podobała.. może jakieś zdjęcie do mnie przemawiać.. ale są smaczne - wręcz wyrafinowane. Zresztą - sam wiesz jak bardzo mi się spodobały :). To że nic wtedy nie wyszło.. cóż. Z 24 które miały pójść - poszły 2 - okropne.
Jak dla mnie - dopóki nic nie piszę... to znaczy że uśmiecham się jak wrzucasz coś nowego :).
Pozdrawiam..
Więc nie będziesz oceniał nigdy :smile:Cytat:
dopóki sam robię błędy fotograficzne to nie powinienem oceniać pozostałych.
Bo błędy towarzyszą nam od urodzenia do śmierci.Nie jest złem je popełniać.Złem jest nie starać się ich poprawiać.
Ciekawe zdjęcia, na bombce nie widać tego odbicia za dobrze heh.
Bardzo fajne, światło dodaje lekkości tej ciężkiej budowli i ładnie się rozkłada.
Ładne.Wszystkie linie prowadzą do otworu drzwi ,a tam inny już świat..Światło przefiltrowane przez płyty prowizorycznego dachu współgra z piaskiem podłoża.
Jest harmonia i równowaga.
Cóż. Nadal ładne :-)
Pisałem kiedyś, że masz oko do linii i rytmów. Dokładam do tego dobre wyczuwanie światła.
Dziękuję za dobre słowo. :oops:
bardzo miło ogląda się Twoją galerię
36 ma to coś
pozdrawiam
Hi..
Mam identyczne ujęcie jak Twoje 36 - może tylko różnica jest taka że leciutko widać pewnie Kubę jak strobuje :).
A poważnie. Szacunek - widząc swoje ujęcie, swoją obróbkę.. Teraz widzę ile jeszcze mogłem wyciągnąć. Chociaż akurat motyw 36 moim zdaniem jest najsłabszy z tych co pokazujesz...
Szczerze - przecież znam te miejsca które fotografujesz bardzo dobrze... a jednak odkrywałem je na nowo :).
Pozdrawiam..
O, krzywy domek ;-)
Domek jest prosty, tylko obiektyw tak zniekształca :lol:
Fucha budowlana ,Łukasz.
Zdjęcia urokliwe wręcz.Udowadnaiasz starą prawdę że nie ma nieciekawych miast.Są tylko ludzie nie potrafiący ich potencjału zobaczyć i wykorzystać.
no masz tu parę ciekawych fotografii ;)