Kolejne piękne widoki :)
Wersja do druku
Kolejne piękne widoki :)
Zimowa sesja bardzo ładna. Jesli chodzi o pozostałe to zdjęcie nr30 bardzo mi się spodobało. Brawo.
Witam.
Miło zobaczyć znajome miejsca na ładnych ujęciach ze świeżej wiosny.
I bez zdjęć jestem zachęcony- byłem tam 2 razy, w kwietniu- jak jeszcze tej świeżości wiosennej nie było i w...lipcu, jak już wszystko zarosło...;):x:-|
Widzę, że teraz trzeba pojechać w maju...
To teraz trochę naszej polskiej późnej wiosny... Beskid Sądecki, okolice Piwnicznej.
43.
44.
45.
46.
Na 43 koziołek metalowiec :razz:
43. naprawdę fajne! Ładnie się komponuje na tle trawy :)
Reszta fotek też całkiem niezła, szczególnie podobają mi się te z tatr!
Kolejny zestawik pochodzi z urlopu w Czarnogórze, z jakiego właśnie wróciłem.
47.
48.
49.
50.
51.
Jeżeli kogoś zainteresowało, to większa relacja z imprezy jest do odnalezienia w sieci. Niestety nie mogę napisać, gdzie, bo złamałbym regulamin.
48 mi się najbardziej podoba :)
43 urzeka... :)
Piekne foty, jak zawsze, przejrzałem też Twoje foty na picasie (mam Cię w obserowanych ;)) i zainspirowałeś mnie chyba do przyszłorocznych wakacji, chyba odwiedzę Czarnogórę. W tym roku zaliczyłem Bułgarię, ale w Czarnogórze piękniejsze widoki.
fot 5 - miodzio
fajne zdjęcia
Parodniowy wypad w czeski Beskid Śląsko-Morawski.
Niby Beskidy, czyli najzwyklejsze góry, ale jakoś czuć inny klimat.
52.
53.
54.
Bardzo przyjemnie się ogląda, widoki odprężają. Jeśli chodzi o WB to ustawiasz na auto, czy może konkretnie pod zastane warunki?
Praktycznie w 99,9% przypadków ustawiam albo na "auto" albo na "słońce" - w zależności co daje lepszy efekt.
Chociaż wczoraj "odkryłem" ustawienie na K (stopnie Kelvina). Na wieczornym przydomowym spacerze takie dziwne warunki były, że balans bieli mi po prostu szalał. Ustawienie K dawało najbardziej przewidywalne rezultaty. Może na normalnych wycieczkach też go zacznę wyorzystywać.
Dzięki za odp. Skoro robisz w jpg to może jeszcze popróbuj z WB BKT. W sumie to polecam jednak przejść na RAW, o ile lubisz podłubać przy fotkach na kompie. Zapytam jeszcze o te fotki, jeśli można: one były robione z filtrem polaryzacyjnym, a po zmniejszeniu wyostrzane w jakimś programie?
No właśnie obrbianie zdjęć jakoś nie dla mnie, w ogóle mnie nie ciągnie ;)
Fotki robione z filtrem. Po zmniejszeniu nie wyostrzane, aczkolwiek wydaje mi się, że picasa ostrzy automatycznie.
He he spoko, może kiedyś przyjdzie czas na Twojego pierwszego rawa, ale póki co, nic na siłę ;).
Kontynuując tematykę "lato w górach" przestawiam kilka zdjęć z wycieczki w słowackie Góry Choczańskie.
55.
56.
57.
58.
Pięknie pokazane miejsca (jak zwykle), chyba się skuszę i wybiorę wiosną na tydzień 8-)
Dla odmiany od gór, spędziliśmy kilka dni w Sandomierzu.
59.
60.
61.
a ojca Mateusza nie było??
Extra fotki :))
Zapodam trochę jesiennych klimatów. Tak wyglądał Beskid Wyspowy w ostatni zjawiskowy pod względem pogodowym weekend.
62.
63.
64.
65.
Kilka fotek z ostatniego wyjazdu w Tatry.
66.
67.
68.
69.
68. bardzo malownicza
Bardzo podobają mi się zdjęcia przyrody, super nasycenie barw!
Sproket - te zdjęcia jesienne to dopiero mają klimat!
Od nie pamiętam kiedy oglądam Twoje galerie (przez Ciebie kupiłem 60D i 15-85 ;-)) a teraz kusi mnie ten 10-22 bo jakoś tak robisz zdjęcia jakie ja bym chciał robić. Wiesz może które z tych jesiennych są robione 10-22?
Pozdrawiam!
Z tych 4 pokazanych tutaj wszystkie to 15-85. Spośród tych w galerii na picasa jest parę 10-22, wyświetlaj sobie obok informacje po zdjęciu, jak zobaczysz ogniskową mniejszą niż 15 to wtedy na pewno był użyty 10-22.
Przeczytałem kilka opinii, że jak się ma 15-85, to UWA nie jest potrzebny, gdyż to 15mm daje radę w szerokich kadrach. To prawda, 15 to szeroko i radzi sobie o niebo lepiej niż 18. Jednak Różnica między 10, a 15 to jest przepaść. W górach typu Beskidy UWA mniej się przydaje, ale w Tatrach, albo w miejscach typu Skalne Miasto, Słowacki Raj jest większa potrzeba bardzo szerokich kadrów. Gdybym miał poszeregować swoje obiektywy pod względem przydatności dla mnie to oczywiście na pierwszym miejscu znalazłby się 15-85, ale 10-22 byłby na drugim, 70-300 na trzecim, a na końcu stałka makro 60mm (choć bardzo ją lubię).
Zima nie rozpieszczała w tym roku aurą, jednak na koniec udało się złapać połączenie świeżego śniegu ze słońcem i niebieskim niebem w niedocenianym Beskidzie Małym.
70.
71.
72.
14. Muszę kiedyś zrobić plagiat :)
41. Dobry klimat.
Pozdrawiam.
Latem w Beskidach jest ładnie.
73.
74.
75.
Super kolorki. Filtr polaryzacyjny? Bo i chmury ładnie kontrastują z niebem
Wysłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2
Odwiedziłem Tatry, fajnie tam jest.
76.
77.
78.
77 jak dla mnie najlepsze kwiatki super
Kilka krajobrazów z Wielkiej Fatry, tzw. części skalistej (okolice Blatnicy) na Słowacji.
Te góry, o wysokości naszych Beskidów (1200-1300) oferują całkiem ciekawe klimaty.
79.
78.
81.
82.
Ładne fotki. Znam je już z oględzin w Picasie :). Podobają mi się Twoje fotorelacje i zawsze chętnie do nich zaglądam. Pozdrawiam.
73 jak tapeta win xp.
Parę Albańskich widoczków.
Bardzo ciekawy kraj, jak ktoś ma ochotę poczytać jak tam jest, zapraszam na picasa (link w podpisie)
83.
84.
85.
86.
87.
Tradadycyjny wyjazd w listopadowe Tatry. Pięknie było, mam nadzieję, że zdjęcia trochę to oddają...
88.
89.
90.
91.
92.
Gratuluję galerii, jak dla mnie większość zdjęć z gór jest super
Już od dawna oglądam Twoje zdjęcia i moim zdaniem są świetne. Jak się uda to spróbuję zrobić kilka "plagiatów". Niestety z górami mam problem odległości, ale na "płaskim" może coś mi się dobrego przytrafi.
Pozdrawiam i proszę o więcej na CB.
Tegoroczny urlop spędziłem w Grecji
93.
94.
95.
96.
97.
A gdzie to dokładnie? Właśnie poluję na jakiś last minute w Grecji ;)
Bangi, kliknij sobie ma moją galerię w podpisie, tam można poczytać i pooglądać więcej.
Ok. Dziękuję
93, 97 lecą w prawo
Parę fotek z wycieczki na Krywań w słowackich Tatrach Wysokich.
Fajna góra, tylko 5 metrów niższa niż nasze Rysy, a dość łatwo dostępna.
98.
99.
100.
101.
ładne zdjęcia w całej galerii 98. super