35.
36.
Wersja do druku
Lubie to. Pomimo braku konta na twarzoksiążce :)
Dobre foto.
37 pasuje mi jak do jakiejś książki dobrej. Świetne! Coś więcej niż tylko ujęcie.
Dziekuje slicznie!
Kilka luznych ze spaceru.
39.
http://img138.imageshack.us/img138/8872/96164071.jpg
40.
http://img812.imageshack.us/img812/5133/32564672.jpg
41.
42.
43.
Regulamin pkt 9.
Wszystko z 35L?
Bardzo przyjemny grading. Koloryzujesz w PS'ie?
Na 39 niezły "okular" :D
Tak, wszystko z 35L. W photoshopie nieco ocieplilem wszystko i dodalem kontrastu ze wzgledu na zdjecia robione pod slonce.
43 i ostatnie z serii o kobiecie w okularach. Reszta dziwnie zniekształcona kadrem. Za to te dwa wymienione bajer.
Fajne - ale nie jestem pewien obróbki..... Może napiszesz jak obrabiałeś w PS?
Te ostatnie bardzo ładne. Podoba mi się kolor okularów.
pracowe widziałem już na digarcie, pozostałe też świetne, lekkie i ciepłe. Wchodzą mi w całości
Podoba mi się ostatnie zdjęcie oraz numer 35. Przyjemne, miło się ogląda.
Własnie leci w trójce piosenka Patrica Watsona, idealnie pasująca do tego portretu :)
Bardzo sympatyczne zdjęcia tu są. Wszystkie.
ładne, podoba mi się!
Widziałam 45 na nikoniarzach ;) Niesamowicie podoba mi się to zdjęcie. Jest na nim spokój który udziela sie oglądającym. Jak dla mnie świetne zdjęcie. Ale ja się nie znam :D
Śliczny ma uśmiech (:
I po raz enty - świetne kolory!
Mam pytanie, jak oświetlałeś te postacie z pierwszych zdjęc w tym wątku?
świetne zdjęcia :) chętnie obejrzałbym więcej :)
Dziękuję ślicznie wszystkim, bardzo się cieszę, że i w Polsce zdjęcia się podobają. Mam nieco nowych pstryków które pewnie pokażę wkrótce, pracowałem dużo nad nowymi sposobami obróbki, myślę, że powolutku idzie to do przodu, szczególnie kolory i światło.
Postaci z pierwszych zdjęć - z prawej strony modela znajdował się softbox a z lewej jakaś zwykła lampa od Canona, bodajże 430 -ka, skierowana w białe tło. Za modelem i z jego lewej strony znajdowały się duże białe styropianowe ekrany. Teraz żałuję, że nie mieliśmy jakiejś 3 lampy bo pewnie byłoby jeszcze fajniej.
Sposób na kolory - nie mam tutaj jednej recepty, każde zdjęcie obrabiam osobno, czasem są to 2 warstwy krzywych, innym razem nieco więcej zabiegów. Oczywiście, mam przygotowane presety/akcje które sobie sam stworzyłem, pomaga mi to oszczędzić nieco czasu, nie mniej jednak nie są to "gotowce", a zestawy całkowicie edytowalnych takich warst korekcyjnych, które pozwalają na osiągnięcie pożądanego przeze mnie efektu. Ostatnio wiele osób pyta mnie o obróbkę, może powinienem się zastanowić nad wypuszczeniem jakiegoś zestawu akcji albo tutoriali, zobaczymy, pomysł działu "akcje" na stronie nie jest taki głupi. Póki co chciałbym jednak skończyć pracę nad stroną jako taką.
Żeby nie było, że tylko pisany post, jedno z soboty. Uwielbiam biedronki.
47.
złapanie biedronki w locie. Genialne :D
Panas, ja w takim układzie powoli zacieram rączki w oczekiwaniu na twoje akcje/toutriale :) Bo chętnie się naucze i dowiem czegoś ciekawego, co daje takie przyjemne dla oka efekty :)
Dobra biedronka ;) Dzięki za jakieś naprowadzenie w kolorach i za to, że nie robisz z tego jakiegoś wielkiego tematu tabu:)
Pozdrawiam i podobni jak kolega wyżej chętnie bym zobaczył na Twojej stronie taki dział ;)
tutki zawsze mile widziane :)
Ktoś mnie spytał jak wyglądają zdjęcia przed obróbką i czy dużo się zmienia po edycji, więc wrzucam jedną poglądową fotkę. Niestety regulamin forum nie pozwala na zamieszczanie zdjęć większych niż 300 kb (lol) więc obrazek jest nieco skompresowany.
48.
Żeby nie było, że tylko poglądówka to jeszcze 3 fotki z Mają :-)
49.
50.
51.
Przyznam że jak dla mnie gigantyczna różnica w zdjęciu z puchy a obrobionym. Oczywiście wszystko bardzo ładnie ogarnięte.
Jest opcja dostać jakiś poradnik, albo tutka na pw jak to robisz ? :)
49 i 50tka fajne, przyjemne dla oka (:
Panas masz fantasticzna galerie. Swietny roboty, gratulacje
Taki tam klik z niedzieli:
52.
śliczna, świetna fota! Doświetlane softem od góry czy beauty ?
Ogólnie rzec ujmując - wow!
Przeglądając Twoją galerię widać, że każde zdjęcie jest świetnie dopracowane, miałeś pomysł i go zrealizowałeś. Widać, że doskonale wiedziałeś, co robisz. A efekt na większości zdjęć powala. Będę zaglądać.
Widziałem te zdjecia na innym forum tylko nie wiem czy to ta sama osoba wrzucała :) Generalnie nie ma co dużo mówić zdjecia są idealne, wszystko ze sobą współgra w 100% ;)
brawo! doopę urywają... :)
Ostatnie bardzo fajne. Super obróbka i fajne modelka
Powiedz, czego używasz w zdjęciach plenerowych do doświetlania?
niesamowite portrety!
przez nie mam ochotę sprzedać wszystko co mam pod ręką i kupić 35L !
no ładne Ci to wychodzi ładne ;)
zdjecia bardzo mi sie podobaja . 53 - mam wrazenie ,ze modelka jest "wklejona" w tlo , wyglada jakby sie unosila nad ziemia .
pozrawiam
Ewa
Mam dokładnie to samo wrażenie - nie wygląda to dobrze.
Chętnie zobaczę kolejne z tej serii.
Pozdrawiam
3 razy wow, jestem pod wrażeniem,chylę czoła i czekam na kolejne
P.S fioletowe dziewczę się unosi:-)
proste, spokojne z ładną tonacją. Podoba mi się.
Masz więcej?
Dzięki. To tylko taki pstryk w pracy z przerwy na herbatę, więcej będzie po weekendzie jeśli koleżanka potwierdzi mini sesję w sobotę :)
Insza inność że świetnie panujesz nad kolorem i jego obróbką, chociażby cienie w fiolety na 55
Pod wrażeniem koloru jestem w Twoich pracach. Daj znać jak kiedyś się zmobilizujesz i to opiszesz.