Ja mam 15000 od grudnia 2009 do teraz. Glownie amatorka + zdjecia na stocki. 80% w studio.
Wersja do druku
Ja mam 15000 od grudnia 2009 do teraz. Glownie amatorka + zdjecia na stocki. 80% w studio.
4 miesiące: 10 000 zdjęć
Podziwiam takich ludzi, powyzej 500 zdjec z jednej sesji naprawde ciezko sie to przeglada i wybiera.
Policzylem sobie dokladnie, generalnie dla siebie pstrykam co mi wpadnie do glowy, zazwyczaj po 2-3 foty, zeby byla pewnosc, ze mam dobry material do dalszego meczenia na kompie. Na imprezach seriami, zby nie mieli glupich min i zamknietych oczu, jak pstrykam z lampa.
W 2010 zrobilem kolo 15.000 klatek, przy czym kolo 10.000 to kotlety. Pozostala piatka to material dla siebie, albo do grafik. Jesli mialbym wybrac to ze 20 bardzo fajnych fot znajde. Dobrych nieco wiecej :)
6 miesięcy - 9k zdjęć
w 2010 roku zrobilem ok. 40 000 zdjec ;)
Ja przez cały 2010 zrobiłem 4.000 :D
Jakieś 200 na miesiąc, ale jak przyjdzie sezon na imprezy w branży to co drugi weekend od 300 do 1000. Sezon trwa 3 miesiące. Ale staram się ograniczać. Z tym, że na dysku zostaje mniej niż połowa z tego.
ok 2 klisze(36+12) na 2 miesiące = (możecie policzyć)
Wstyd się przyznać, ale od powrotu z urlopu - czyli od lipca 2010 zrobiłem aż 0 (zero !) zdjęć. Niestety czas, a raczej jego brak nie pozwala mi zająć się tym co lubię.
Live is brutal :-)
3 lata i przebieg 10k ;D glownie lezy na polce bo mi szkoda ale jak wezme raz na tydzien to ok. 50 cykne
po małej przerwie w fotografowaniu mam Canona od ok 2,5 miesiąca (wcześniej Pentax i Sony/Minolta) zrobiłem nim przez ten czas ok 400 zdjęć. Życzę sobie i innym więcej udanych klapnięć:) pozdrawiam
Całkowity amator, około 3000 w 2010r.
W moim 50D w dniu daty zakupu było dokładnie 9867 klapnięć. Teraz jest 24300. Czyli skoczyłem wysoko. będzie miał 1,5 roku.
W 300D mam już nieco ponad 180 tysięcy. Poprzedni właściciel z tego co widzę na wydruku z dniu zakupu (2006) miał zrobione 8100
:D
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Natomiast w Pentaxie jest tylko 100tys. Bardzo mało nim strzeliłem, bo w dniu zakupu miał 45tysięcy :(
od sierpnia 2007 do dziś 36tys zdjęć, przy czym na początek zapełniałem całą kartę i trzaskałem po 500 zdjęć na sesji, obecnie trzaskam około 100 zdjęć na sesji :)
na przestrzeni roku robie ostatnio 8~10 tysiecy. spora czesc w podrozach, bo troche jezdze.
na przestrzeni miesiecy wyglada to tak, ze styczen i luty sa martwe, marzec lekko dyga, kwiecien i maj bardzo pracowite, czerwiec, lipiec i wrzesien nieco mniej, sierpien i pazdziernik ponownie pracowite, listopad i grudzien jakos ciagna ;)
ja ostatnio na wakacjach 2 tygodnie walnełem 2,5 tys fotek
Robię tyle ile potrzebuje. Ile ? Nie wiem. Ale pewnie około 30tys. rocznie
W 2010 roku zrobiłem około 50 000 zdjęć.
A to jakiś konkurs jest? Kto zrobi więcej? :mrgreen:
Mam rocznie ok. 6 do 8 tyś kłapnięć lustra. Sporo to panoramy i HDRy więc bywa, że na jedno "zdjęcie" finalne przypada tych kłapnięć i setka.
Ja przez ostatnie 1,5 roku zrobiłem 6000 zdjęć, wychodzi 4000 rocznie :)
Migawkę trzeba oszczędzać :D
w zimie mniej w lecie więcej, ostatnio na jednej baterii udało mi nam się zrobić 1200zdjęć eosem 20d podczas weekendowego wypadu
Hm, wszystko zależy od dnia, chęci, pory roku i aparatu.
Bywają miesiące, że uda mi się analogiem wypstrykać 2 filmy, którym robią przede wszystkim fotografię uliczną.
Z cyfry z kolei zdjęć wychodzi więcej. Jak jest co fotografować, to nawet 100zdjęć dziennie wychodzi. Ale to wszystko zależy od tematu, czy od miejsca, w którym się przebywa.
Witam,
tygodniowo robię około 500 set zdjęć, więc jak łatwo policzyć miesiąc = 2 000 pstryknięć
No właśnie niekoniecznie...
Kolega w tym projekcie nabijania postów nie zauważył, że 500x100 wychodzi... 50.000, a w takim przypadku Twój Nikon którego chcesz zamienić na Canona ma strasznie wysoki przebieg.
~ 4tys/ miesiac
~ 50k rok
sa plany na duuuzo wiecej
500 to byłoby 5-set. 500 set to 500 setek.