To może zbierze się kilku zapaleńców na następny weekend?
Wersja do druku
To może zbierze się kilku zapaleńców na następny weekend?
Jakieś propozycję co do miejsca ?? :)
Jeszcze nie wiem czy tez nie bede mial wyjazdu poza miasto, ale jesli nie to jak najbardziej sie pisze na plener za tydzien. Pytanie tylko co i gdzie chcemy ftografowac?;)
Ja może bym się i skusił - choć na 21 idę na Jelonka w Gdańsku do Parlamentu :P
mnie w ten weekend nie ma niestety...
Widzę, że nie ma chętnych a szkoda.
Zamierzam wybrać się gdzieś nad Wisłę, pięknie rozlała tej zimy.
Za tydzień proponuję:)
A gdzie się warto wybrać nad Wisłę?
Widzę, że niska temperatura i śnieg odstraszają. No cóż trzeba będzie ruszyć w pojedynkę.
Na pytanie nie odpowiem bo będę improwizował, pewnie Kiezmark a potem się zobaczy.
O której ruszasz?
Popołudniu pewnie bo za szybko nie pójdę spać dzisiejszej nocy.
Czyżby ktoś był chętny??
Czyli przed zachodem słońca?
Za tydzień mnie nie będzie :)
Następny weekend mam pracujący. A następny pewnie wolny to z chęcią bym się wybrał na jakiś wschód/zachód słońca. Mac - czym tam byś chciał dojechać? Masz samochód? Zrzuta na paliwo i można się załapać? Czy dojazd autobusem/skm/pociągiem?
Ja tak samo. Ten weekend zajęty (plener z nikoniarzami w Helu), ale przyszły (5-6 marca) jak najbardziej bym się pisał
Witajcie!
Nie chcę robić mętliku ale mam ogromnną prośbę.
Czy miałby ktoś z 3miasta wypożyczyć/pożyczyć obiektyw powyżej 70mm lub (najlepiej) obiektyw makro canona lub m42, ew. pierścienie pośrednie do canona ?? Potrzebuję go do wykonania projektu (obiektyw będzie przebywał w studio na statywie, więc na nic nie będzie narażony. Poza wdzięcznością, posiedzeniem przy piwo i pieniędzmi za wypożyczenie mogę zaoferować canon 50/1,4, lampę 580EX. Obiektyw jest mi bardzo potrzebny, muszę wykonać parę packshotów. Na ile? nawet na jedno popołudnie- będę wdzięczny.
W grupie do tej pory nie udzielałem się, ale parę rzeczy przez forum sprzedałem. Na życzenie mogę spisać umowę wynajmu, wpłacić kaucję. Stoję pod ścianą i mam nadzieję, że ktoś poratuję..
Przepraszam z góry, że w takim miejscu, ale forum grupy lokalnej niestety nie znalazłem, a ogólnego forum nie chcę zaśmiecać.
Ja niestety powyżej 70 to mam tylko pożyczonego Pentaxa 200 F/4 na m42 :P Więc takiego raczej nie szukasz. A makro canona to mi się marzy.
Wracając do tematu - knujemy coś z najbliższym weekendem? Wschód/zachód słońca? Jak nie będzie chętnych to pewnie sobie podjadę na wschód słońca przy porcie w Gdyni :P
Ja też chcę się zabrac.
Mac pisał coś o rzece, lesie, może poprowadzi nas w takie klimaty?
Prognoza na jutro rano - pochmurnie
I co? Próbujemy wschodu słońca w Gdyni czy gdzieś indziej idziemy?
Proponuję niedzielę - w niedzielę mają być przejaśnienia rano z chmurami więc może być ciekawie ;)
W takim razie niedziela. Słońce wstaje o 6.26 czyli najpóźniej o 5.30 trzeba by być na stanowisku. Tylko gdzie?
No miałem ochotę wylądować pod trasą Kwiatkowskiego, przy porcie promowym w Gdyni. Chyba że masz jakieś inne pomysły ;)
Mieszkam tu krótko i nie znam Gdyni, więc zdam się na Ciebie.
Ok. Ja z kumplem ruszamy jutro na port w Gdyni. Wpiszcie w googlemaps koordynaty: 54.545422,18.502028 - a pokaże wam w które miejsce. Nie mam autobusu o tak wczesnej porze tam wiec pewnie po części ruszę z buta. No i na miejscu zdecydujemy czy focimy port z estakady czy z poziomu morza ;)
Do zobaczenia.
i jak było?
jakies sample poprosimy :)
Odwiedziliśmy port promowy, potem zajrzeliśmy na 3 minuty do kapitanatu (ale miejsce w remoncie i cienkie przez to), więc szybko jeszcze nad przystań niedaleko Daru Pomorza. Prawdopodobnie będzie powtórka tylko nie wiem kiedy dokładnie - bardzo możliwe że w ostatni weekend miesiąca (pozostałe ja pracuję). No zobaczymy - knujemy nad następnymi miejscami które warto odwiedzić o wschodzie/zachodzie słońca ;)
a nawet fajnie Ci to wyszło, ale w pierwszym wyciąłbym ten czarny dół, niech linia horyzontu podzieli kadr na pół
ciekawe ciekawe.. muszę się z Wami też kiedyś wybrać.
Musimy to powtórzyć :)
A jakbyście chcieli się spotkać w szerszym gronie to zapraszam:
http://canon-board.info/showthread.p...420#post944420
Oczywiście wersja bez noclegów albo zgadanie się na sam plener sobotni/niedzielny jak najbardziej wchodzi w grę (jakby co to piszcie do mnie albo do kiraya na PW)
Wypadło ciekawie, warto pociągnąć ten wątek. Czekam na propozycje.
Ja, niestety, siedzę sam z chorymi dziećmi i w ten weekend się nie urwę.
Ja ten weekend mam pracujący. Ale 26-27 marca jak najchętniej ;)
To już jakaś propozycja, a pomysł na miejsce?
No miałem nadzieję na tą Wisłę i wschód słońca. Ale zachód też może być ;) Ja nie jestem za bardzo mobilny w trójmieście, nie znam dobrych miejsc. Poszukam czegoś na panoramio ewentualnie. Sielan! Napisz coś.
Niestety, w tym tygodniu nie dam rady. Ale mnie też chodzi po głowie Wisła zaproponowana przez Maca.
Nie w tygodniu a w weekend! Sobota lub niedziela w zależności od pogody.
Wpiszcie mnie na listę ;)
Witam,
szykuje się coś w ten weekend?? Bo jak mi czas podpasuje to byłbym chętny na wspólne focenie.
Pozdrawiam
No kurka nie mam pomysłu gdzie by tu jechać. Chciałbym nad Wisłę z Mac'iem, w drugą stronę z kolei mamy Rzucewo i zamek z 1840r.
Trzeba zrobić spis miejsc godnych obfotografowania.
Podobno pogoda ma się załamać w weekend. Śneg, mróz i takie tam...
Cholera, akurat wtedy kiedy mam wolne. No nic, zobaczymy jak pogody nie będzie to pewnie będę rzezał ludzi w Battlefieldzie, a po południu jest jakiś event z grami planszowymi w Parku Naukowo-Technologicznym.
Jak sprawdzam pogodę to w niedziele do południa, ma być bez chmurnie w Gdyni. A temperatura od -1 rano do +4 w południe.
Pozdrawiam