Najkonem robione ? :)
Wersja do druku
Najkonem robione ? :)
dokładnie :) czas to z tego co pamietam Sekunda bodaj ...Cytat:
to efekt długiego naświetlania, nieprawdaż? Poza tym w ruchu była...
Gdyby jednak przyjżec się srodkowi zdjęcia, z bliska to :
...wcale nie jest taki "mydlany" ;) oczywiście nie jest to szczyt ostrości.. ale chyba nie jest źle :)
Co do tego czym robione sa zdjecia które tu wklejam - to narazie nie wrzuciłem ani jedenego z 5d, a więc wszystkie są z d70. Moze dlatego że 50tka która obecnie jest moim jedynym szkiełkiem, nie jest dla mnie łatwa ogniskową . . .
antonjo,:shock: byles w piekle? ;) robi wrazenie to zdjecie :-)
dwa pierwsze z MMA Świetne!! Mozna powiedzieć "swiatłem malowane" :lol:
Z dworca centralnego tez super!
antonjo, ten crop to jest bodajże fajniejszy od pełnej klatki :) Twarz rzeczywiśćie z piekła rodem :)
bardzo lubie ten rodzaj sportu i dlatego z checia obejrzalem Twoje zdjecia.Cytat:
Zamieszczone przez antonjo
spodobalo mi sie najbardziej #4, choc.... robiles to ,,dla siebie'' czy ,,na zlecenie'' ? bo jesli na zlecenie - to (chyba) brakuje ostrosci (na prau), a jak ,,dla siebie'' - to ja bym sie staral odejsc troche od rutyny i np. bardzo mocno przykadrowac ,,makra'' fighterow - by pokazac jak ,,cierpia'' - np w #4 twarz kolesia przycisnieta do maty - super motyw (zreszta: w tym samym zdjeciu lokiec i takie tam, jak sie katuja kolanami tez fajnie przylapac).
pozdrawiam
co do MMA , to było takie mini zleconko, a co do ostrości " na prau" cokolwiek to znaczy ? hmm no nie zabardzo rozumiem:roll: co masz na myśli . . .
Racja jednak, ze podszedłem bardzo rutynowo do tematu samego turnieju walk, objeżawszy ostatnio fotorelację Kuby Dąbrowskiego z k1, wiem ze
" do pełni szczęścia " jesli chodzi o reportaż z walk wszelakiego typu, jeszcze mi dużo brakuje :) no ale cóż - praktyka czyni mistrza . Np teraz robiąc taki turniej wogóle darował by sobie lampę błyskową i walił bym na ISO 1600, zeby łapac czasy rzędu 1/400 .... robił bym tez inne ujęcia , ale to temat na inny wątek .
A przy okazji stara nowa fota w klimatach "urban" :) pozdro
8)
Zobaczyłam ostatnią fotkę i zastanawiałam się skąd ją znam... Oczywiście - inny kadr forki "Matrix" z pierwszej strony :D
Ten kadr spowodował, że potknęłam się o pomysł następujący: pierwsza fortka - opis sytuacyjny i kolejne fotki - kolejne, coraz większe zbliżenia, aż do oczu/ust lub czegoś, co by wyrażało emocje :D Ktoś robił coś takiego? (pod reporterkę to możnaby podpiąć?)
tak jest :smile: , to jedno z wielu zdjęć które zrobiłem wtedy pod "tą" ścianą, a teraz postanowiłem odkurzyc niektóre ujęcia które ongiś uznałem za kiepskie i które leżakują teraz na dysku ...Cytat:
Oczywiście - inny kadr forki "Matrix" z pierwszej strony
Co do Twojego pomysłu - pewnie projekt do przemyslenia, ja czekam narazie na jakis konkretny wiatr - wtedy smiesznie ludzie wygladają bo ich troche "szarga" i na zdjęciach moze wyglądac to ciekawie ...
Projektów 1001 a czasu coraz mniej :neutral:
chodzilo mi o dwa ostatnie - ze akcja nie zostala zamrozona i slabo to wyszlo - jak na komercyjna reporterke (a szczegolnie przedostatnie: tam nawet arbiter jest rozmazany!).Cytat:
ale: jesli taki wlasnie miales zamiar ,,artystyczny'' (bo temat dynamiki i ruchu mozna wlasnie w taki sposob przedstawic) to tuataj wyszlo Ci to jakos nieciekawie. i oczywiscie zgadzm sie z Toba, ze praktyka czyni mistrza :)
napewno mogło wyjśc lepiej, nie ma bata :) Moze mogłem dać krótszy czas, ale że klientowi zależało na dynamice, to to prawie wszystkie ujecia porobiłem takie pseudo - ruszone, i koniec końców wszyscy byli zadowoleni...co nie znaczy ze zrobiłem to najlepiej jak było mozna . . . :)Cytat:
jesli taki wlasnie miales zamiar ,,artystyczny'' (bo temat dynamiki i ruchu mozna wlasnie w taki sposob przedstawic) to tuataj wyszlo Ci to jakos nieciekawie
Dzięki za burzę mózgów
Pozdro
No w sumie wypadało by wrzucić coś z 5tki ... bo póki co cała ta galeria to zdjęcia z nicona :)
No to parę zdjęć z 5d :
Jedno z dziejszego spaceru (17-40L):
oraz ankieter który zaczepił mnie na starym miescie (17-40L)
w sumie ankieter może mało ciekawy pod wzgledem kompozycyjnym, ale wydaje mi sie że pokazuje niezła rozpiętość tonalną 5d. Z moich doswiadczeń z poprzednimi aparatami - w takim ujęciu niebo powinno byc wypalone . . .
To dlatego że pierwszy plan jest za ciemny, gdyby go "rozjaśnić" to i niebo niestety wyglądałoby inaczej
Pierwsze zdjęcie wygląda, jakby mu nogi obcięło... Jakoś mi nie ten teges :)
A na drugim, to chyba ankieterka, a nie ankieter :D
Robson, któryś z nas dwojga nie zrozumiał, co Antonjo chciał powiedzieć pisząc: " pokazuje niezła rozpiętość tonalną 5d"...:rolleyes: ;) To zdjęcie właśnie prezentuje, że pomimo ciemnego pierwszego planu i jasnego nie ba szczegóły są w obu partiach, wypaleń brak. Choć i tak uważam (co widać nawet na zdjęciu), że to nie jest szczyt możliwości 5D.Cytat:
Zamieszczone przez Robson01
Chcialbym zobaczyc to zdjecie gdy pomiar bylby spotem na kurtke :roll: .Cytat:
a po co chcial bys je zobaczyc? przeciez by bylo zle naswietlona scena (niebo wypalone)... a tak antonjo moze sobie wyciagnac z RAW'a co mu potrzeba i zrobic HDR... rownie dobrze mogl bys napisac zeby spotem pomierzyc niebo i wtedy zobaczyc to zdjecie... przeciez wiadomo co wyjdzie ... nierozumiemCytat:
Zamieszczone przez Vitez
napewno nie jest to szczyt mozliwości 5tki :) co do tego nie ma wątpliwości, ale jak napisałem to pierwsza fota gdzie wydaje mi sie ze w jakis tam sposób widać DR :) Doklejam jeszzce przeróbkę B&W "ankieterki"
Oraz "Straszne drzefko" troche inne ujęcie :)
Słowo jeszzce na temat współpracy 17-40 z pełna klatką -
Wcale nie jest tak źle jak się wszędzie pisze o FF i 17 mm. Winieta jesli wogóle sie pojawia jest do "łyknęcia" w PS... A właściwie wszystko robie na F4
:)
Cytat:
Zamieszczone przez Jac
Wlasnie z ciekawosci czy niebo by na pewno wypalone wyszlo... mam dziwne wrazenie ze z RAW przez HDR albo nawet opcja Highlight w PS - cos by sie wyciagnelo.
na etacie masz tego modela :mrgreen:Cytat:
17-40 moim zdaniem na FF dopiero zyje, to jest to!, a winieta to sa dwa kliki w psie..Cytat:
Kadry z drzewkiem sympatyczne. Pierwszemu rzeczywiście tych nóg ciut brakuje, ale drugi już bez zarzutu.
sie ludzie uczepili nóg .. przeciez tu głównie chodzi o drzefko ! :)
Co do tego czy mam modela;)... raczej jednak czekam na przechodniów, chyba że ide z kims w plener to wtedy mam ułatwione zadanie :)
Dziś jade a miasto szukać nowych urban wrażeń ...
To takie troche albumowe, ale w sumie zabawa głębią ostrości ...
Można powiedzieć : nieuzasadnionia zbyt mała głębia, zastosowana w tych zdjeciach wydaje sie je psuć ... mimo to wydają mi sie poniekąd ciekawe . . .
A co Wy o nich sądzicie ?
Zapraszam :
1.
2.
3.
4.
5.
6.
4, 5 fajne reszta tak sobie w kierunku niefajne (2 mi sie nie wyswietlilo, wiec nie wiem)
to miało być raczej jako "całość" aniżeli do pojedynczego oceniania, wiesz - taka relacyjka z wcinania fondu. . . Ale dzieki za odzew (jakże nieliczny)
jako calosc to 3,4 i 5 to jedno i to samo zdjecie ;-)
na 3cim jako jedynym ujęciu widać obiekt pożądania - czyli chlebek obtoczony w serze :) a 4te i 5te fakt - podobne
antonjo 1, 2 i 4 rewalacja! Najbardziej podoba mi sie 2
moim zdaniem 3 i 5 najfajniejsze..
Doklejam jedno zdjecie wybrane z serii plenerowej Ursus Trip
Zapraszam
Antonjo! uruchamiaj galerię! Jak najprędzej! obserwer, zdjęcia z metra, pociągu - naprawdę świetne. Masz oko i wyczucie. zdjęcia BW są - moim zdaniem znacznie lepsze niż kolorowe. To ciekawe - pewnie dokonujesz konwersji okreslonych obrazów.. Tu są emocje. Każde zdjęcie to oddzielna historia. Brawo - juz dawno nie było tu tak dobrych fotografii. Większość innych (np Muflon, Snowborder) jest ciekawa stylistycznie i świetna technicznie - ale nie ma w nich takich emocji.. Dla mnie - odkrycie! Czekam na więcej...
Pozdrawiam
artur
dzięki za miłe słowa... ale bez przesady, jest tu wielu wielu lepszych fotografów ode mnie, ba ! zawodowców, a przeciez ja jestem armatorem :)
A co do moich urban serii - ostatnio coraz częściej słysze ze robie wszystko
" na jedno kopyto" masówka... mało różnorodne, ludzie pytają się " a może by tak coś nowego a nie ciągle te ściany..." itd... Więc temat który kiedyś wydawał mi sie ciekawy, robi się dla odbiorców oklepany ... Musze chyba szukac dalej - czegoś nowego, albo czekac na zaskakujące nowe ujecia, szlifując stary pomysł .
Co do stronki - to jest w trakcie przygotowywań, może nawet w marcu ruszy - będzie to raczej fotoblog, gdzie będe mógł wrzucac swój bierzący stuff :)
Aa no i z chęcią podyskutował bym na temat ostatniej pracy którą umieściłęm na 8mej stronie bodaj. Wiem już że odbiór jest średni... zastanawiam sie tylko czemu ? Tło nieciekawe ? :confused:
napiszcie coś
pozdro 8)
no i stało się
Wczoraj ruszyła moja strona - fotoblog, narazie w trakcie testów, pierwsze uploady etc..
http://antoniloskot.com/
Zapraszm do odwiedzin :) pewnie będe wrzucał tam więcej aktualnego materiału. W marcu mam nadzieje dojdą galerie na tym samym serwerze gdzie bede mógł trzymac zdjęcia z szufaldy - tymczasem robie "kategorie" chociaz nie dokońca podoba mi się ten sposób, skrypt blogowy nie daje specjalnie innych mozliwości.
wykrakałes al9 ;)
wschodnia w łodzi i łeba - dobre bardzo...
czekam na więcej..
:-)
al
ps.wklej z ursusa zdjęcia...
no może cos jeszcze dorzucę :) chciałem dzisiaj powrzucac troche portertów ale narazie szlag mnie trafił bo mam problem z dzisiejszymi zdjęciami :
http://canon-board.info/showthread.p...223#post143223, wśródk których była jedna taka praca na której bardzo mi zalezało ... ale wygląda na to ze straciłem ją bezpowrotnie :(
zapraszam na relację z dzisiejszego pleneru na warszawskim Tarchominie
www.antoniloskot.com
: )
Fajne fotki, moze to byla "fabryka domow"? no i szkoda ze bez zadnego info (chyba ze przeoczylem) bo moze by byla wieksza grupka.Cytat:
antonjo bardzo fajna strona
co do zdjęc to tu:
http://antoniloskot.com/upload/pl2.jpg
czy mi sie zdaje czy na tym BW zdjęciu jest kolorowy czum? :D
a bo to tak troche na ostatnią chwilę wyszłoCytat:
Fajne fotki, moze to byla "fabryka domow"? no i szkoda ze bez zadnego info (chyba ze przeoczylem) bo moze by byla wieksza grupka.
Ale następnym razem odkujemy :)
nie wiem .. szum jest dodany w PS więc nie wykluczone :)Cytat:
czy mi sie zdaje czy na tym BW zdjęciu jest kolorowy czum?
Venio, nie pal za duzo tego czegos z avatara :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez Venio
Heh no pewnie nie zmieniłes na mono ;) hehe troche to wygląda nieteges... :DCytat:
eee tam to nie przez to :DCytat:
Zamieszczone przez DoMiNiQuE
Generalnie - Bardzo podobają mi się Twoje fotografie.
IMHO - świetny klimat.
Bardzo fajne zdjecia. Podoba mi sie twoj website, fajne foto-relacje.
Mysle, ze twoim celem w ramach samo-nagrody za swoje zdjecia powinien
byc 35 f1.4L - to idealny obiektyw dla twojej fotografii.
Zacznij wrzucac cos do skarbonki ;-)
narazie kupuje EF 35 f2, ...1,4L jest dla mnie za drogi ...na tą chwilę. Choc jesli ta ogniskowa mi sie spodoba, to napewno docelowo bede zbierał kaske. Ale musze Wam powiedziec ze 17-40 na 5tce nie przestaje mnie zaskakiwać, ostrością, detalem i jakością zdjęć :)
Dzieki za komentarze, i zapraszam do odwiedzin i wpisów na mojej www
pozdro All 8-)
no wreszcie udało mi sie odpalić archiwum zdjeć :
Wrzucam tam pokolei, wszystkie stasze prace, które dotychczas przemycałem na łamach bloga od czasu do czasu.
PhotoBlogg zostaje teraz tylko na zdjęcia bieżące, a do galerii serdecznie zapraszam, mimo iz nie ma tam jeszzce wszystkich zdjęć z mojej szuflady ... no ale wszystko po kolei .. tych zdjęć jest poprostu za dużo
pozdro
Wszedłem na Twoją stronę przez przypadek, po informacji, że są tam zdjęcia ze wspólnego pleneru z Jacem. Muszę powiedzieć, że dawno nikt mi nie opowiadał takich historii. Jestem pod wrażeniem, bardzo pozytywnym. Przy pracach na takim poziomie nigdy nie jsetem w stanie wyjść z podziwu jak można tak dużo szczegółów i akcentów zaobserwować w naszej codziennosci i w tak ciekawy sposób utrwalić.
Chociaż wydaje mi sie że cały czas, że jestem średnim fotografem . . . i że dużo mi jeszcze brakuje do samozadowolenia z moich prób zdjęciowych, miło przeczytać pierwszy odzew na temat mojej strony, po zalinkowaniu Galerii na CB
Troche sobie poczekałem :smile:
pozdro
To bardzo dobrze bo jakbyś był spełniony to po cholerę dalej zdjecia robić :)Cytat:
A to już bardziej złożony problem-częstotliwość pojawiania się zdjęć w galeriach jest niesamowita (sam mam swój niemały udział zalewie knotów :mrgreen: ) wyłowienie czegos oryginalnego i interesującego nie jest łatwe. Trzeba by sie ograniczyć chyba tylko do czytania wątku Galerie użytkowników.Cytat:
Chylę czoła ... z dużym zaciekawieniem i podziwem zwiedzałem każdy zakątek Twojej świetnej stronki.
Jest zajefajnie i klimatycznie - gratuluję i bacznie przyglądam się dalszemu rozwojowi.
Archiwum przejrzane.. :-)
Port - smutny...
Antonio! Zdjęcia (co najważniejsze :-) juz chwalone, ale strona też ok. Przemyślana, dobrze zorganizowana, skromna.
Wysyłam linki przyjaciołom.
Pozdr
al