Pewnie Cię to dekoncentruje i ręce Ci sie trzęsą:grin:Cytat:
Zamieszczone przez Cichy
Wersja do druku
Pewnie Cię to dekoncentruje i ręce Ci sie trzęsą:grin:Cytat:
Zamieszczone przez Cichy
Nie trzaska, tylko trzeszczy. Trzaska tylko jak zamykam klapę :PCytat:
Zamieszczone przez Czacha
Przestancie sie nasmiewac. Wreszcie, po latach czekania cierpiwosc
drugiego obozu "moze byc" wreszcie nagrodzona ;-)
Aparat wyglada swietnie, dobrze prorokuje jesli chodzi o nastepce 20D.
Mysle, ze mozna smialo zalozyc, ze 30D (lub jak go zwal) bedzie mial
12MP, 1.6 crop i AF co najmniej z 5D (zdecydowanie lepszy od 20D moim
zdaniem) albo lepiej. Wiekszy i szybszy buffor, wiekszy i jasniejszy LCD.
Skonczyly sie czasy niejasnosci i oczekiwania z drzeniem na nastepny
aparat. Wiadomo, co to bedzie... Chyba, ze jest sie Nikonowcem :-)
myślę że 12mp i crop w "D30" to zły pomysł bo będzie szumieć jak D2x. ale z resztą ulepszeń w 100% się zgadzam
niekoniecznie, pamiętaj, że Canon m a CMOSa a Nikon CCD.Cytat:
Zamieszczone przez maro25
Ja się tylko zastanawiałem kiedy Nikon rzuci D200 na półki, bo jeśli się nie pośpieszy, to znów zaraz po premierze Canon przywali 30D (planowany na jesień 2006).
to całkiem prawdopodobne :DCytat:
Zamieszczone przez Kubaman
Z moich obliczen wynikalo ze na wiosne ;)
Nikon wiele czasu generalnie nie ma. Choc jak narazie to sie nie przejmuja za bardzo...
Juz i nikon sie przesiadl na CMOS'y... Jako ze sony zrobilo przesiadke (nowe R1), z dslr'ow z ccd to raczej juz chyba nic nie zobaczymy (sredni format i kodaka zostawmy na boku).
Cytat:
Jesli chodzi o noise, to masz absolutna racje, nie sadze, by 12MP 1.6 crop
stanowilo teraz jakikolwiek problem dla Canona. Natomiast premiera 30D
nastapi w Lutym '06, takze jest jak najbardziej prawdopodobne, ze 30D
bedzie w sklapeach wczesniej, niz D200. Niestety czar wtedy prysnie
i znowu Nikon bedzie widziany w roli spoznionego mlodszego brata.
Ale D200 wyglada na fajny aparat, wyglada tylko, ze Nikon strzelil sobie
troche w stope tym "oficjalnym leakiem", bo wypelnil przestrzen tekstem
ze specyfikacja D2X i teraz wszyscy mysla, ze D200 bedzie mial 12MP
i AF z D2X. Oczywiscie tak nie jest, wiec od razu na starcie rozczarowanie ;-)
Cóż, zgadzam się z tobą w 100%.
Choć szkoda, bo nowy gracz mógłby sympatycznie obniżyć ceny i wymusić kilka podstwaowych usprawnień, takich jak ISO w wizjerze, blokada lustra pod osobnym przyciskiem (po jasną cholerę dali w 5D ten przycisk do drukowania :evil: ) i kilka innych.
Nie sądzę aby jedna puszka Nikonan (nawet b. dobra) wpłynęła znacząco na politykę Canona. Musieliby dostać porządnego kopa w "jaja" :shock: żeby spaść z piedestału na jaki ich wsadziła ospała konkurencja.:D
A co wy tak swoje frustracje kierujecie do Nikona, piszcie maile, listy, slijcie faksy do Canona, co powinien usprawnic, bedzie Was duzo, to Canon zareaguje.Cytat:
Zamieszczone przez Robson01
To nie frustracja - to stwierdzenie stanu faktycznego.Cytat:
Zamieszczone przez pn_
Juz nawet Canoniarze tesknia za tym D200 :mrgreen:
Jedynym listem od fotografów jaki Canon (Nikon zresztą jeszcze bardziej) przeczyta, to ten kiedy zaczniemy kupować Nikona. A to jest możliwe tylko wtedy, kiedy ten w końcu zaprezentuje coś, czego nie będzie się musiał za bardzo wstydzić.Cytat:
Zamieszczone przez pn_
Ale jacys sfrustrowani jestescie, no nie? Macie swoje puszki, szkielka, forum, i zamiast focic, wymieniac sie poradami, omawiac zdjecia, to tylko a Nikon to, a Nikon tamto, a to siamto...Cytat:
no tak, ale temat watku jest Nikon D200.Cytat:
Zamieszczone przez pn_
a co moze byc omawiane w watku o takim tytule?
zycie seksualne madagaskarskich smerfow? :roll:
No wlasnie. Tylko Nikon i Nikon. Jedyny interesujacy temat.Cytat:
Zamieszczone przez akustyk
a przypadkiem tematow o 5D na sasiednim forum nie zauwazyles... ?Cytat:
Zamieszczone przez pn_
no wlasnie. tylko Canon i Canon. jedyny interesujacy temat :mrgreen:
Canon na zaprzyjaznionym forum to 1/20 tego ile tu jest Nikona.Cytat:
A w ogole mam wrazenie, ze ludzie na tamtym forum jacys dojrzalsi sa i bardziej sie interesuja fotografia.
Juz nie mowiac, ze sadzac po galeriach, z reguly robia o wiele lepsze zdjecia.
Cytat:
Zamieszczone przez pn_
no to po co tu zagladasz?
To trzeba się tam przenieść.
Zeby sie dowartosciowac? :mrgreen:Cytat:
ale czym dowartosciowac?Cytat:
Zamieszczone przez pn_
wszystkimCytat:
Coś mi się wydaje że ci co nie umieją robić zdjęć albo na siłe szukają wad w swoich zdjęciach prowadzą kłótnie systemowe żeby się dowartościować :P
Taa...
pn_, ciekawe czy jest szansa ze zobaczysz belke we wlasnym oku skoro tak wyluszczasz byle drzazge innym...
O to, to, wlasnie. Swiete Twoje slowa.Cytat:
Zamieszczone przez snow
Niestety mogę to potwierdzić :(Cytat:
Zamieszczone przez Cichy
wszyscy sie cieszymy tym faktem ze mozemy ci pomoc - a teraz skoro rozmawiamy o D200.. zacznij i ty.. badz siedz cicho, zamiast trollowacCytat:
Zamieszczone przez pn_
pierwsze i w zasadzie ostatnie ostrzezenie
Watek na zaprzyjaznionym zoltym forum zawierajacy plotki, spekulacje, domysly i pobozne zyczenia dotyczace D200, ma kilkanascie stron. Idz tam i im powiedz, ze sa frustraci, zeby zaczeli robic zdjecia i je dyskotowac, porady wymieniac.Cytat:
Zamieszczone przez pn_
Marcin
Wierze ze przejzales galerie znacznej czescie uzytkownikow obu??Cytat:
Zamieszczone przez pn_
Marcin
Robisz badania psychologiczne na temat infantylnosci w fotografii wzglednie kompleksu nizszosci Canonierow i jego wplywu na jakosc prezentowanych zdjec?? No nikt Cie tu na sile nie trzyma :DCytat:
Zamieszczone przez pn_
Marcin
Spójrz w lustro, to Ty jesteś frustrat. Już mi się flaki przewracają jak czytam Twoje posty, które absolutnie niczego merytorycznego nigdy nie wnoszą do żadnej dyskusji. Dziwię się tylko kolegom, że reagują na Twoje zaczepki, bo to tylko nakręca Ci spiralę nienawiści.Cytat:
Zamieszczone przez pn_
Panie i Panowie, dlaczego nie olewacie tego faceta?
Ale oni nie dyskutuja 5 stron o Canonie!!!Cytat:
Zamieszczone przez mjastrzebski
A wy tylko Nikon, i Nikon, i Nikon, i Nikon... Jedyny ciekawy temat :mrgreen:
Dlatego, ze to jest jedyne co ich kreci. Wlasnie o tym mowie, w porownaniu z tamtymi niedojrzalosc jakas taka.Cytat:
Zamieszczone przez Jurek Plieth
Nie mowiac juz o moderatorach i adminie. Roznica klasy kosmiczna.
Hmm, zadałem to pytanie już na forum administracyjnym, ale tu chyba będzie większa szansa: kto może mi podać linka do ostatniego postu pn_ który nie był trollowaniem? Bo ja od dłuższego czasu takiego nie pamiętam. Serio pytam - o odpowiedzi proszę na PM (byle nie tysiącami ;-) bo pewnie dopiero w niedziele wieczorem przeczytam)
pn_ trollem? no co Ty, on tylko jest uzytkownikiem trzezwo myslacym o najlepszym sprzecie, nie majacym klapek na oczach tak jak my, na tym forum ;)Cytat:
Zamieszczone przez muflon
... i w sumie byłoby to do przeżycia, gdyby nie to, że zawsze ktoś mu odpowiada :-(
Na dzisiejsza wiesc o info o D200 na stronie Nikona, na zoltym forum zareagowales stwierdzeniem ze teraz to Canonierzy maja przechlapane, ze 20D i 5D sie nie beda sprzedawaly itp. No i kto tu jest przewrazliwiony na punkcie wrazego systemu?? Wszyscy tutuaj sie jedynie ciesza z tego D200, w przeciwienstwie do kolego zza plota, ktorzy gremialnie zareagowali ze teraz jest Canon beeee.Cytat:
Zamieszczone przez pn_
Jeszcze raz: to jest watek o D200, jak Ci sie On nie podoba to a kysz. Idz skakac z radosci na zolte forum.
Marcin
I właśnie to trzeźwe podejście do premiery konkurencji może wskazywać na dojrzałość piszących, a nie odwrotnie. Wystarczy zajrzeć na ich forum, na którym zresztą pn_ intensywnie się produkuje, żeby się zorientować, że to co napisał to bajki. Tamto forum kipi niechęcią do Canona, a zachwala każdego badziewia Nikona. Dobrze ktoś napisał - wystarczy zerknąć na dpreview do wątków nikoniarzy. Jeszcze D200 nie ma, a oni już wyprzedają swój sprzęt :lol: .
OK, ale wracając do tematu - czy myślicie, że ten aparat rzeczywiście może kosztować tylko 500 USD więcej niż D70 :roll: Mnie się nie wydaje, nie widziałem gdzie podano tę cenę 1700 USD, ale różnica pomiędzy bardziej profesjonalnymi puszkami Nikona byłaby chyba zbyt duża.
1700 - 850 = 850 a nie 500.Cytat:
Czyli jest dwa razy drozszy.
Poczekajmy na pelna specyfikacje i zdjecia probne. Moze sie okazac ze to CCD szumi jak diabli, AF ma tylko jeden punkt krzyzowy itp. Takie obkrajane w stylu Canona. Wtedy cena by byla pewnie uzasadniona.Cytat:
Marcin
Fakt. Od dzisiaj mam silne postanowienia na odpisywac na zaczepki pn_.Cytat:
Dzisiaj u nich przeczytalem, ze Canonierzy go (pn_) przekonywali ze spot nie jest niezbedny w aparacie. Niby dlatego, ze spota u Canona nie ma. Jak sie to ma do przekonywania Nikoniarzy, ze DX jest the best i FF nie jest nikomu potrzbny. Przeciez to tez przekonywanie o wyzszosci DX z braku FF :D. Fantazym. Pozdrawiam pn_ i zycze wszystkiego najlepszego ;-)
Marcin
cena jest tutaj zdaje sie http://www.photoshoot.in/d200.htm - to chyba zciągnięte wczoraj w nocy ze stronki nikonusa .
pozdro
Roznica jest kolosalna. FF, czy DX, bierzesz i robisz fotke nie interesujac sie tym, wazne ze masz input i output (pomijajac kwestie dziadowskich obiektywow pewnej firmy). Natomiast spota nie uzyjesz, bo go nie ma...Cytat:
Zamieszczone przez mjastrzebski
hehe, dobre, cytuję:Cytat:
Zamieszczone przez bodzio
"I make no claims as to its authenticity and this information is simply a displaying of the flash file that was put on my computer after visiting this web site."
czyli jak to pewien kolega określił kiedyś "co ciocia powiedziała wujkowi" :lol:
na jakiej podstawie znamy cenę aparatu, który jeszcze nie istnieje :rolleyes:
a co do ceny - faktycznie, zapomniałem że cena D70 musiała ostro spaść, bo wszak to konkurencja dla 350D :D . Oto jak wspaniale wpływa silniejszy konkrurent na poziom cen rodzimej marki. Co do mojej wypowiedzi o różnicy w cenie - przecież sam napisałeś, że szybko spadnie do poziomu 20D, czyli około 1300 USD :rolleyes:
Trolujesz i basta. Nie bede karmil trola.Cytat:
Zamieszczone przez pn_
Marcin
Ale do tego czasu D70 tez spadnie :-)Cytat:
Cena D70 sięgnie dna :) I tak to chyba najgorsza inwestycja w ciagu ostatnich 2 lat :) Ten aparat wart jest funta kłaków juz teraz, a po ukazaniu sie na półkach D200 po prostu bedzie za bezcen :)