Głosowałem na zdjęcie Liczyrzepy.
Wersja do druku
Głosowałem na zdjęcie Liczyrzepy.
Nie wnikajac co jest czyje glosowalem na zestaw 1, ogolnie w mojej opinii jest ciekawszy.
I zaskoczony bylem gdy zobaczylem pozniej (obecne) wyniki :D
Powodzenia!
Kto rano wstaje temu.........
Zagłosowałem na mgiełkę. :wink:
A ja obejrzałem i nie zagłosowałem, bo zabawę zepsuła dziecinada Miclesa i dziwne działanie moderatorów - zamiast pilnowania porządku machanie bacikiem i trollowanie.
Żeby chociaż musnąć temat - pierwsze zdjęcie z drugiego setu ogląda się najlepiej.
Oj tam , zepsuł , nie zepsuł . Przecież głosujemy na zdjęcia nie na miclesa .
Trochę się zamotało przez młodzieńczą niecierpliwość, następnym razem będzie dobrze.:-D
Człowiek uczy się na błędach.
Drugi set lepiej się ogląda. Lepiej chyba zdjęcia są dobrane.
Byłoby dobrze jakby foty były wystawione wczoraj o północy, bo tylko bym zobaczył i poszedł spać :P
a ja nie głosuje wcale bo mi się obydwa sety podobają i tyle.
----------
ale chyba jednak bardziej zestaw nr 2 ...
Pierwszy set byłby OK, gdyby nie trzecie zdjęcie - paskuda.
Moim zdaniem zdecydowanie drugi komplet. Pierwszy to też lustrzanka?
A tak naprawdę to i tak plus dla obu za chodzenie w mrozie po górach :)
A minus dla tego Pana, który tak dużo komentarzy wstawia, ale jak się jest mlodym to z reguły dużo się gada :)
Micles, komentarze zostawmy sobie na przyszłą sobotę.
Prawda jest taka że ani Ty się nie wysiliłeś ani mój zestaw nie powala więc pozwólmy się wypowiedzieć reszcie kolegów, by my i tak już nic w tym battlu nie zmienimy :-)
obejrzałem te dwa zestawy - dla mnie one są bardzo podobne stylistycznie, tak jakby robił je jednej autor....
Drugi zestaw ciekawszy, ale faktycznie wyglądają trochę jakby wyszły spod tej samej ręki.
I zamiast "battla" wyszedł "homage" ;)
PS
A dokładnie, to: Homage to the Mountain
mi w zasadzie podobają się tylko pierwsze z pierwszego i trzecie z drugiego...reszta taka se :) Zagłosowałem na zestaw 2 bo imho bardziej oddaje klimat zimowych Karkonoszy....
Oddałem głos na set 2. Nie wiem który kogo. Powiem szczerze, że spodziewałem się czegoś mocniejszego w tym battle'u, bo Szanowny Micles spinał się jak dziki. W pierwszym secie brakuje jakości? zdjęcie 3 ciekawe ale kolory jaworzynka-trzycatek czyli diskopolo:) Zdjęcie BW nie wiem o co chodzi. Stawiam na "dwójkę" i czekam z niecierpliwością na wojnę w wątku Memoriał w Wieliczce.
pozdr...
Podobne, ale wybrałem set 2 :)
Wybrałem 2, a z pierwszego 1 bardzo fajne.
A mi się wydaje, że wiem, który zestaw należy do kogo. Raczej się różnią. Nie wiele, ale jednak.
różnią się różnią - kilka szczególików różni te zestawy ;)
zdecydowanie zestaw nr 2 - piękne światło na wszystkich trzech zdjęciach, ładna mgiełka i dobrze wyostrzone.
z pierwszego zestawu 1 i 3 też świetne.
ładnie tam zimą:)
Głos oddałem! Nie wiem jak można mówić, że zdjęcia są podobne (wykonywała ta sama osoba). Obróbka mówi zupełnie co innego.
Dla mnie pierwszy zestaw lepszy.
Lepsze kadry spokój i zrównoważenie
W zestawie drugim
zbyt dużo szczegółów rozpraszających uwagę.
Ja dorzucam głos na 1 SET 3 fotka mnie urzekła.
Najlepsze jak dla mnie zdjęcie 1 z drugiego seta. Ale jako całość głosowałem na pierwszy
Obiektywy z zestawu pierwszego STRASZNIE winietują. :)
zagłosowłem na zestaw drugi za całokształt ale mimo wszystko najbardziej podoba mi się zdjęcie numer dwa z pierwszego zestawu :)
Gratuluję zasłużonej wygranej MacGyverowi. Rewanż za rok :D
Mój set pierwszy.
Gdybym wybierał teraz, to pozycja nr 3 byłaby inna chyba...
No cóż... Można się tylko domyślać, że - parafrazując Janusza B. - zdjęcie #3 nie oddało rzeczywistości ;)
Mi się strasznie spodobało jedno zdjęcie. Zestaw pierwszy - numer 2.
Bardzo działa na wyobraźnię. Lubię takie rzeczy.
Wygląda jak idący na wypędzenie czy tułaczkę lub jak uciekinierzy przed pożogą wojenną. Widziałem wiele zdjęć przedstawiających rzeczywiste osoby będące w takiej sytuacji, a tu drzewa, trochę śniegu.. Natura jednak potrafi zaskoczyć.
Jesli to co piszesz jest bliskie prawdy to bardzo źle :(
Oceniamy zdjęcia a nie autorów.
Bardzo więc dobrze, że fotki są anonimowe a jeśli tutaj można było wywnioskować coś z ich tytułów (co dla mnie wcale nie jest oczywiste) to może na przyszłość posunąć się dalej?
Proponuję wprowadzić "standaryzację" tytułów w danej batalii, np. jej nazwa i numer i nic poza tym.
PS
Cieszy mnie, że zwyciężyły fotki na które zagłosowałem bez względu na to, kto był ich autorem.
Dla autora zaś moje szczere gratulacje :)
I widzizs micles, przypaliles sie i **** z tego :) nie wygrales :P
Też tak myślę ;-). Od razu wiedziałem, że zestaw 2, to zestaw MacGyvera.
Też sie zgodzę.. Na początku faktycznie zdjęcia były podobne i na pierwszy rzut oka sprawiały wrażenie, jakby pochodziły od jednego autora (a myslałem, że tylko ja mam takie dziwne skojarzenia;-)) Ale po lekkim zagłębieniu się w temat mozna było wychwycić te miclesowskie kadry (nie mówię, że złe, po prostu "charakterystyczne" (ot np. to zdjęcie przytoczone przez Don Bolano)) a u Mac'a ładniejsze światło i stosowany szerszy kąt, który mi jednak bardziej przypadł do gustu;-)
Oczywiście obu Panom gratuluję, bo wszystkie prace trzymają poziom i już długo przed battlem wiedziałem, że Micles chce uśpić naszą czujnośc wrzucając do swojego wątku standardowe gnioty, mając w zanadrzu coś nieprzeciętnego..:mrgreen:
Pozdrawiam
Głosowałem jednak na "pomysł Mac'a w wykonaniu Mic'a" ;) - już pisałem, że zobaczyłem tam Liczyrzepę Karkonoskiego, DonBolano zobaczył uciekinierów - przypadkiem, czy nie, wyszło zdjęcie nie tylko widokowe - myślę.
Jest wprowadzona standaryzacja, ale Mac się zapomniał. 1h po wystawieniu napisałem mu o tym, odpisał, że poprawi, ale jakoś mu nie poszło :DŻadna tam ****, zdobyłem 40% głosów, i tak dobrze :P No i Janusz Body powiedział, że mam lepsze kadry, ha! ^^Żaden tam pomysł. Byłbyś w Karkonoszach to zobaczyłbyś jak ciężko tego NIE sfotografować :D Moja lepsza, bo ma dalej horyzont, a Mac'a lepsza, bo ładniej uwidoczniona korazja brył śniegowych. Mi z moim się kojarzy takie pogorzelisko po wybuchu wulkanu - najpierw wszystko zalewa lawa i postacie kamienieją, a później przysypuje to wszystko pył :D
Chyba mnie nie zrozumialeś. :-) Ja też się z Tobą zgadzam i głosowałem "na ślepo" na foty a nie na autora. Natomiast niektórzy tak sobie grabią swoim przy@#$%^stwem do prac innych, że chciałoby się ich oceniać wg takich samych ostrych kryteriów.
Niby drogowskaz nie musi umieć chodzić, ale ja się pod tą teorią nie bardzo podpisuję...
Zobaczenia więcej niż Autor...
Micles, dzięki za battla.
Dziękuję również wszystkim głosującym.