z dzisiejszego poranka - nindża stajl :mrgreen: wiecej na blogu, chociaz chyba te najciekawsze. zaczynam myslec o jakims dopalaniu swiatlem, bo nie wszystko da sie osiagnac w fotoszopie ;)
29.
30.
31.
32.
33.
34.
35.
36.
Wersja do druku
z dzisiejszego poranka - nindża stajl :mrgreen: wiecej na blogu, chociaz chyba te najciekawsze. zaczynam myslec o jakims dopalaniu swiatlem, bo nie wszystko da sie osiagnac w fotoszopie ;)
29.
30.
31.
32.
33.
34.
35.
36.
35 to przykład, że na fotografii nie musi być dosłownie tak samo jak w życiu. Zamiast kolo patrzeć drugiemu prosto w ślipia to może powinien patrzyć w obiektyw albo w lewy dolny róg zdjęcia. Oczywiście może tak a może nie. Po prostu robiąc zdjęcie bym tak spróbował zrobić.
Ale jak sie z kims witasz, to patrzysz sie na niego, a nie pod nogi ;)
Tak ale na zdjęciu by wyglądało jak koleś by patrzył w oczy. ( może ) A może ten kolo w czarnym powinien głowę obrócić w prawo aby źrenice nie były w kącikach oczu. Ujęcie ładne prawie jak z kontr kamery tylko te oczy jakoś mi nie leżą.
Jest tez kontrplan ;)
37.
Tu mi się podoba: ładny dynamiczny kadr. I światło zdecydowanie boczne nadające zdjęciu nieco grozy i tajemniczości.
Skąd te masakryczne obwódki? Aberacje chromatyczne czy o co cho?
nie, to przez obrobke - za duzo zabawy suwaczkami ;)
Clarity + Fill Light. Można je trochę zmiękczyć, ale to męczące jest (jeśli chce się dokładnie).Cytat:
Skąd te masakryczne obwódki?
Poza tym nie do końca wiem, o co ma chodzić w tych zdjęciach, hi hi (pierwsze to jakiś zadatek opowieści, ale kończy się szybko). Mało agresji, szorstkości, właściwie obróbka żadna, kolorystycznie niewiele się dzieje (wyjątek może 31). Ninja patrzą se nijak w obiektyw. Pazury mają stępione, wzrok mglisty... Ognia nie ma, atmosfery zagrożenia też...
Wąsko -> szeroko byłby chociaż jakiś a la portret środowiskowy (czy jak to się nazywa).
jak dla mnie to trochę "kibol stajl" :P
Moje gratulacje niech ci służy nowy sprzęcik bo sesja z Biglas naprawdę fajna. Niestety nic o niej nie widziałem :( . Gdzie można się dowiadywać o takich akcjach na przyszłość
Macio
Czacha, toz to jawne nawolywanie do przemocy!! :D
oj, sprzetu jeszcze nie ma ;)
http://www.mmbialystok.pl/
pol jawne, bo wtarzy nie widac :mrgreen:
38
39
40
41
42
43
44
45
46 - bonus
wiecej - sesja narzeczenska
ps. micles, wiem .. aberracji nie usunalem :mrgreen:
czy to juz z fullframe?
Miło wyszło.
No tak, te aberracje... Za duże.
I ostatnia fota za duża GO.
Jak za duża? Jest w sam raz. Sympatycznie jedynie nie leży mi konwersja do BW ale to kwestia gustu.
ten BW wpada w niebieski czy mnie oczy bolą?
to nie BW ino monochrom - efekt kolorystyczny zamierzony :)
44 bardzo ladne kolorki:)
ktore suwaki sprawily ze sa takie 'pelne' ?:)
Stawiam na 85/1.8
Najwyżej 50tka.
Stawiam, że mniej więcej porówno jest 50 i 35. na 85tke kwalifikuje się od biedy jedno zdjęcie, ale i to naciąganie ;-)
kurcze, nie mam zdjec w tej chwili na kompie, wiec tez nie sprawdze exifow ;) ale w uzyciu byly 35, 50 i 85 ;)
And... the winner is... everybody!
w zasadzie bardzo poprawne zdjecia.
nie bede bawic sie w miclesa zeby szukac duperel ktore w teorii zanizyly by ogolna ocene fotki.
troche zbyt pastelowo jak dla mnie, ale pewnie takie miales zalozenie i to w zasadzie jedyna moja uwaga :)
Fajne obrazy w ostatniej serii. Ogólnie wypomniana przez BeatX plastikowość wpisuję się w całość. Sceny zaaranżowane, nieszablonowe. Najbardziej podoba mi się to, że osoby fotografowane po prostu się bawią tym co pozytywnie wpływa na odbiór zdjęć.
Technicznie zawsze można coś poszukać wg własnych upodobań i wyobrażeń.
Ostatnia sesja przyjemna - lekko i z jajem.
Mi osobiście nie leży obróbka - przede wszystkim ten duotone, kolor ok chodź nie powala.
Same kadry i pomysł są fajne.
2ga sesja narzeczenska za mna - zaczynam powoli lapac o co chodzi w tych portretach :mrgreen: gdy wieczorem dodam wiecej na bloga to podlinkuje
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59 bonus (bo nie pasowal do reszty poziomych kadrow ;) )
Jeju jak fajnie! Super ciuchy do fajnych pomysłów i dobre zdjęcia. "Będzie pan zadowolony".
47 - nie widać piór od wioseł, a mogłoby być widać.
48 - trochę się góry strojów zlewają :P
54 - mogłaby jej fałda od siatki nie iść przez twarz.
55 - leci na prawo.
Butelkę można było wrzucić na czas zdjęć do łódki.
No mi właśnie ten content aware delete nie działa dobrze nawet na najprostszych poprawkach...
55 kolorystycznie pasuje do reszty..poza tym spoko :)
masz racje, 55 nie obrabiane ;)
55 jest super ! po co obrabiać na siłę :confused:
nie wiem, dlatego jest nie obrobione :)
Pytanie raczej powinno być, po co resztę obrabiać? :)
bo takie bylo widzi mi sie autora zdjec oraz sugestia pary :)
To obczaj sobie zdjęcia Matta Millera w takim razie ;)
47 i 52 bardzo fajne.
Według mnie na 55 modelka wygląda niekorzystnie - przez to że ma podkulone nogi wydają się dużo większe, profil też ma nie najlepszy na tym zdjęciu...
Kolorystyka mi się podoba, podchodzi pod ORWO ;)
Jedna z najlepszych sesji narzeczeńskich jakie widziałam:D A widziałem wiele:)
wieczorem bylem swiadkiem pozaru "opuszczonego" domu - opuszczony pisze w cudzyslowiu, gdyz zamieszkiwalo w nim 3 bezdomnych mezczyzn. pozar pochlonal ich caly dobytek ktory znajdowal sie w drewnianej czesci domu, ktora zawalila sie jeszcze przed przyjadzem strazy pozarnej ... 30sekund po tym jak dwoje z zamieszkujacych go mezczyzn wlasnie go opuscilo - czego by nie mowic, mieli niesamowitego farta. trzeciego z dzikich lokatorow wyprowdzila straz pozarna
1 - ucieczka z plonacego domu - 30sekund pozniej doszlo do zawalenia sie budynku
2 - jeszcze chwile temu stal tam dom
3 - dopalaja sie szczatki - wlasnie przyjezdza pierwszy woz strazy pozarnej, ale nie ma juz czego ratowac
4 - rozpoczyna sie akcja strazy poazrnej - w betonowym budynku przylegajacym do spalonego domu podobno jest jeszcze czlowiek
5 - organizowanie akcji na miejscu pozaru
6 - trzeci z dzikich lokatorow zostaje odnaleziony przez strazakow i przy ich pomocy wydostaje sie z zagrozonego domu
7 - pomoc strazakow poszkodowanemu
8 - dogaszanie zgliszczy
9 - szok, przerazenie i niedowiearzanie - splonal ich caly dobytek lacznie z ubraniami ... dobrze ze do zimy daleko
10 - dogaszanie pozaru
11 - straz w akcji - niewiele pozostalo do ratowania
12 - w oczekiwaniu na pogotowie
13 - ten pan, podobnie jak jego dwoch kolegow, stracil wszystko - pomimo ze zamieszkiwali w tym domu na dziko, teraz pozostal bez dachu nad glowa oraz stracil caly dobytek jaki udalo mu sie zgromadzic do tej pory .. pozostal z niczym