Masz :
025.
Wersja do druku
Masz :
025.
o tak, tak, uwielbiam! :D
to teraz będe cierpliwie czekać na rzeżby
[25] khm khm ten to jest "pogiety" ;)
12 jest zabawne - wygląda, jakby ziewała ;)
Mi bardziej do gustu przypadł jednak streecik ;)
To teraz jeszcze szybciutko druga część, bo inne foty już czekają w kolejce... :
Mam Talent - trasa koncertowa, Poznań
(część druga)
026.
027.
028.
029.
030.
031.
032.
033.
034.
035.
036.
037.
038.
039.
040.
Podoba się.
37 Bardzo
Całość z "Mam Talent" bardzo na tak. Kawał dobrej roboty.
Zgadzam się. Cały reportaż z mam talent wyszedł bardzo dobrze. Najważniejsze, że po prostu dobrze się go ogląda.
To drugi reportaż po sporcie, który naprawdę wpadł mi w oko. Gratulacje.
Ponownie ze streetowej beczki :
Dalszy ciąg zawstydzającej serii (nadal 28mm@FF) :
041.
042.
043.
co Ty robisz z tymi negatywami? kota w domu masz?
Ja mam inne pytanie - czy analogiem robisz zdjęcia zawsze tak, zeby albo pol kadru zajmowal przystanek albo jakas reklama?
mam talent spoko. do sportu to mu daleko i jest kilka zdjec ktorych nie rozumiem (np 33). ale ogolnie ok :)
Nie szanuję.
Nie. Tylko współlokatorów.
Nie. To miała być seria ludzi obok reklam bielizny/kosmetyków do wygładzania cery/etc.
Bolognese story.
044.
045.
Im gorzej tym lepiej...
Jeżeli te czarno/białe zdjęcia są z kliszy, to mam wrażenie, że albo klisza została przewołana, albo przy naświetlaniu odbitek papier był za krótko naświetlany i za długo wywoływany. Niektóre z tych zdjęć wyglądają jak moje wprawki przy ustalaniu parametrów naświetlania odbitek, gdy miałem jeszcze własną ciemnię w łazience... A szum na 003 i 044 jest taki... cyfrowy strasznie. To na pewno z kliszy?
Klisza Kodak bw400cn do C-41 została wywołana w http://www.fotoma.pl/ i potem sfotografowana przeze mnie 50d+50 1.8 @ 5.6 chyba + pierścień pośredni z dekielków + 580exII od dołu na kablu + nad lampą biała kartka papieru + nad kartką szyba + na szybie klisza. Obrabiane później w LR. (WB, rozciągnięcie histogramu) i Invert w PSie.
A to już wiem skąd to centralne kadrowanie.
Co masz na myśli?
Miskę ze smakołykami na ostatnim zdjęciu.
Która jest kadrowana centralnie, bo...?
A rysy na kliszy to wina szyby, czy aparatu? Bo jeżeli w laboratorium tak zmasakrowali negatyw, to ja bym tam więcej nie poszedł, chyba że z awanturą...
Klisze po odebraniu z labu były w stanie nienaruszonym. Szyby znalazłem kawałek 24x36mm akurat nieporysowany. Pozostają inne możliwości, do których się ze śmiałością przyznaję. Klisza to klisza.
To mnie zawsze bawiło. O ile zdjęcie nic nie przedstawia - bo nie, to jednak, zakomponowane jest poprawnie, centralna kompozycja w niczym nie przeszkadza. W sumie, to bardzo rzadko korzystam ze złotego podziału, jak już, to czasami z trójek, ale generalnie zasady mi dyndają. Ważne, żeby się równoważyło jakoś, a całość stanowiła spójną całość. MZ, zdjęcia na siłę wykadrowane pod regułkę złotego podziału, są jeszcze gorsze, niż centralne.
Time-Travel bus
046.
047.
Procesja Światła
(+ koncert chóru po mszy)
048.
049.
050.
051.
052.
053.
054.
055.
056.
057.
058.
059.
060.
061.
062.
ty wiesz, że ja lubię 50.
54. i 60 tez lubię
51 przypadkiem genialne :) :) :)
52, 53 padło, świeczki, to zwyczajowo ciepłe światełko, a nie wypalenia
62 - jedyne broniące się fotograficznie
62 - nie wiem czy taka szkoda, ostrość jak żyleta jest dobra przy reprodukcjach znaczków pocztowych. Ta fota ma w sobie coś.
świeczki - jak się nie da, to się nie da, fota do kosza, a nie do tłumaczenia. Ja się nie czepiam, że tak wyszła, też bym pewnie lepiej nie strzelił. Różnimy się tym, że ja bym te foty wykasował z kompa.
Z innej beczki :
063.
(ramka zdjęcia naturalna, z okna budynku, którego wnętrze widać na zdjęciu)
ZzZzZzZz...
No, czego się spodziewasz ?
Pomyliły Ci się fotki to i ZzZzZzZz... , nie pomoże. :mrgreen: Nie ma o czym pisać
No to napiszcie, że shit, a nie milczycie...
Shit.
No. Dziękuję :D
Proszę. :-D
ps.
Fotka nie w Twoim stylu, wygląda jak z wątku Sergiusza wyjęta.:mrgreen:
Tak mnie jakoś wzięło na abstrakcję. Przechodziłem, patrzę - o, fajne. Później obróbka trochę bardziej pojechana niż zawsze, no i jest. Byłem ciekaw, jak się przyjmie.
Wiesz , ja to się tam na abstrakcji nie znam.
Może ono w takim razie fajne jest ? :wink:
Niech się lepiej jakiś koneser wypowie.
Nie mam weny. Zaciekawiło mnie po prostu połączenie rogu pomieszczenia, dwóch obiektów i ramki z okna nooo :D
Michu, ja jestem na to za głupia..
wpadłeś w oko Panu na 048 :)
Trochę skromności micles. Może patrzył na sprzęt materialista ? :-D
te ostatnie wszystkie za ciemne-i dodatkowo jakieś nieostre-brzydkie
nie możesz się tak tłumaczyć-to tak jakbym ja poszedł robić ptaszki-później cropował na maxa i się tłumaczył że tak robię bo nie mam tele.albo robić dobrze albo wcale-szkoda czasu-a 2.8 to juz ciemność na maxa i nie nadaje się do nocnych zdjęć-moherowe modelki przypuszczam nie należały do bardzo ruchliwych-ale jednak ;)
Bierz blende do kościoła ;)
062. Jest na 1/20 2.8 170mm 1600. Tu nawet 3200 i 200 2.0 znacznie by nie pomogło :D
055 na 1/40 140mm i już zadowalająco jak dla mnie. Idzie utrzymać dłuższe czasy niż 1/f ? Idzie.
Taa, i będę księdzu na regularnej mszy łaził 1m przed ołtarzem, albo śpiewakowi przed buzią kłapał i rozpraszał :P
A z lampą i kraterami to nie do mnie, tylko do sebcio80 :D