25 zdecydowanie najładniejsze ale trochę przesadziłaś z wygładzeniem skóry.
Czekam z niecierpliwością na następne prace.
a C85 f1.8 szczerze polecam wcześniej używałem 50f1.8
28 również posiadam i także jestem zadowolony.
Wersja do druku
25 zdecydowanie najładniejsze ale trochę przesadziłaś z wygładzeniem skóry.
Czekam z niecierpliwością na następne prace.
a C85 f1.8 szczerze polecam wcześniej używałem 50f1.8
28 również posiadam i także jestem zadowolony.
Hmmm :confused: no ale w jaki sposob padło tyle światła na twarze dziewczyn , mając jednoczesnie silne światło z drugiego konca tunelu ?
przyznaj się bez bicia :P
Nie wiem w jaki sposób. Naprawdę niczym nie dopalałam, bo nie mam nawet czym.
Młoda masz talent.
Oby nie zajrzał tu micles...
dlaczego mialby nie zajrzec , ten gostek naprawde zobaczy to czego inni nie sotrzegą. ja z jego komentarzy wiele czerpie mądrości ;d
Jak zajrzy tutaj to jeszcze zniechęci koleżankę do prezentacji zdjęć. Rozumiem krytykę ale znajdowanie drobiazgów które nie mają wpływu na odbiór całego zdjęcia są dla mnie bez sensu.
Mam nadzieje, że nie zniechęci, a może i zmotywuje :)
29.
30.
31.
ha, 30.tka mi jakos wpadła w oko, masz bardzo fajne pomysły i mimo że lekkie niedociągnięcie ostrości nie rzuca się tak w oczy to troche szkoda ze sie marnuje ,) aaale..
Wesołych świąt ! :roll:
Mi też 30 z ostatnich najbardziej się podoba.
magdziszkaużywasz adaptera z potwierdzeniem ??
Nie, używam zwykłego z allegro za 35 zł.
a ja z ten nowej trojki wybieram 29. ;)
Co raz gorsze te zdjęcia robię...
Z nowej serii, która wgl jakoś nie przypadła mi do gustu. Było zimno, trudne warunki na ostrzenie.
Modelki: Dominika i Natalka G. (siostry cioteczne)
"Stylizacja": -||-
Make-up: Ja
32.
33.
34.
Jeszcze 2 z Anią :)
35.
36.
Skrytykujcie mnie porządnie.
Jak będziesz chciała, to mogę Ci ponosić statyw... :-D Super!
Jestem pod wrażeniem, b.ładne i dojrzałe strały... i bez L-ek...
Dziś zamawiam na allegro adapter taki własnie za 35zł, bo odkopałem w piwnicy Heliosa:)
nooo dobra chciałaś pożadnej krytyki to jedziemy. to co mnie razi w oczy w ostatniej seri :mrgreen:
32.lewy górny rog , tam kolo stodoły - tworzy sie szary trojkąt ktory bardzo rozprasza, w dodatku nie wyglada jak kolor nieba.
33.modelka w skarpetach na tym sianku siedzi czy w czym :?: albo boso albo wiecej światlo w to miejsce zeby wiadomo ocb
34. mina modelki wg mnie bez wyrazu
35 i 36 spoczkooo
Niech żyje M42! :D
34 mi się bardzo podoba.
Dzięki ;)
Heloł :)
Daję następną serię. Taka spontaniczna sesja. Wszystkie 300D z heliosem i parasolką białą ;D
Modelka: siostra (starsza)
37.
38.
39.
Reszta któregoś dnia.
Decyduję się jednak na 50 f/1.4. Ah... Ja już chcę fullframe'a :(
a kto by nie chciał? ;>
masz coś nie tak z linkami...
ja nic nie widze
Eh... To daję jeszcze raz:
37.
38.
39.
Nie krzyczcie :(
Przejrzałam właśnie cały wątek.
Gdzieś przy 28 zdjęciu spojrzałam na Twój wiek.
Spadły mi kapcie normalnie :)
Proponowałabym jednak poprosić o zmianę tytułu galerii :)
A tak ogólnie to chyba mi się najbardziej w Twoich zdjęciach podoba podejście do kolorów i dobry kontakt z modelkami. I jak to jest kompletna amatorszczyzna to ja poproszę od razu zdjęcie z autografem, za parę lat będę bogata ;-)
Bez przesady. Ludzie w moim wieku robią dużo lepsze zdjęcia ode mnie, ale dzięki :) Jakoś nie mam pomysłu na nazwę galerii...
No to jedziemy dalej:
40.
41. I tu zastanawiałam się czy w kolorze czy bw.
Które lepsze?
42.
fajne te portrety. a co do 41 to kolor fajniejszy, tyle żeby było trochę cieplej.
pozdr.
Przypomniała mi się moja pierwsza "praca" na digarcie. To był jakiś gniot telefonem robiony :D
A w sobotę sesja ok. 5 rano ;D
Poprawione 41:
Lepiej?
ale komoreczke z kieszeniu to siostrzyczka moglaby wyjac :P stasznie sie to w oczy rzuca, przynajmiej mi :D
A no! Nie zauważyłam. Ona i tak mi marudziła. Chciała zdjęcia typu "na naszą klasę".
Aż tak źle? :(
urządziłaś sie troche z tym bialym kolorem spodni. ja staram sie unikac tegi koloru
Co raz gorzej mi idzie, a właściwie, to wcale nie idzie.
na 44. twarz trochę za ciemno
Nowe, z dzisiaj:
Modelka: Mera / jako fotograf/ jako modelka/
45.
46.
Kolorki to się rozjechały w różne strony...
to źle?
mnie się wydaje, że sesja powinna być w miarę spójna kolorystycznie... ale to mnie ;)
46. za centralnie, ciachnęłabym z prawej trochę
Raczej źle, bo nie wygląda na kontrolowane. Wygląda jak z labu "wakacyjnego" z przypadkową korektą.
Rzeczywiście przesadziłam z tą różnorodnością kolorów.
Znalazłam jakieś zdjęcie, jeszcze z października:
47. Za minę modelki nie odpowiadam.
Co o tym myślicie?
A za balans bieli odpowiadasz? I jeszcze za ucięcie lewej dłoni, centralne kadrowanie i sterczącą z głowy lampę?
Hm... Co do tej miny, to rzeczywiście mogłam poprosić, tylko trochę dziwne, że na wszystkich zdjęciach mina była niekorzystna.
Teraz wrzucam serię bw z różnych sesji:
48.
49.
50.
hmm...a ja myślałem, że będzie lepiej. wole twoje kolorowe zdjęcia. Czekam na zdjęcia z nowej sesji
Z nowej sesji:
49.
50.
Aż tak źle? :(
48 (dziecko) - fajna obróbka. Jak świeciłaś ? Światło z okna ?
49. (tunel) Świetne - kompozycja.
Z nowej sesji - ta pani co kuca, kojarzy mi się dziwnie, taka "siusiająca" poza....
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Źle ponumerowałaś obrazki