Jezeli robione z reki to pdziwiam masz"imadło " zamist dłoni przy takich czasach to jest sztuka przez duże S
Wersja do druku
Jezeli robione z reki to pdziwiam masz"imadło " zamist dłoni przy takich czasach to jest sztuka przez duże S
Witam,
Wbrew pozorom nie aż tak wolno, Apache jest na 1/30s a Lynx na 1/25s. Wcześniej w tym wątku jest Cougar na 1/8 s.
Jeśli pytasz o te ostatnie to zarówno Apache jak i Lynx robione są z ręki przy użyciu
100-400 IS L USM odpowiednio na 365 i 400mm. Co do imadełka ... hmmm im luźniej i swobodniej trzymasz zestaw tym łatwiej zrobić nieporuszone fotki ;).
pzdr
Takie pytanko, może głupie ale czy używasz stabilizacji ??
Niektóre fotografie wgniatają w fotel :)
Świetne panoramki, miło się takie mistrzostwo w łapie ogląda!
Niezły wojenny klimat wyciągnąłeś z Apache #74-76 w deszczu.
Świetne zdjęcia.
Bardzo dobre zdjęcia. Jak dla mnie troszeczkę za ciasne kadry. Ale to jedyne zastrzeżenie.
Świetne foty. Podaj, jak możesz czas i f z 83,84,91,94,95,97. Rewelacyjny panning.
Cieszę się, że się podobają.
Co do parametrów:
83 1/13 f11 700mm monopod
84 1/30 f20 700mm monopod
91 1/40 f9 400mm handhelded
94 1/25 f10 400mm handhelded
95 1/25 f9 400mm handhelded
97 1/30 f16 700mm monopod
Tam gdzie jest "400mm" fotki były robione 100-400, gdzie jest "700mm" 500/4 + Ext.1x4.
pzdr
swf - nie obraź się ale "handheld" nie "handhelded" - hold jest nieregularny...
Zdjęcia jak zwykle miażdżące więc już nawet nie piszę ;-)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Jeszcze nicka przekręciłem - przepraszam.
Oki, dzięki za korektę i x2 nie obrażam się ;)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Kolejna (chyba już ostatnia) dawka z Hradca:
99.
100.
101.
102.
103.
104.
105.
106.
107.
108.
109. Ta fotka z powodu limitu w galerii starciła najbardziej. W "normalnej" rozdzielczości widać kompletną załogę w kabinie, akurat słońce z za chmury zajżało do środka :)
110.
111.
pzdr
Gratuluję! Nic więcej mi nie przychodzi do głowy :-)
A może by tak kupić monopod... :mrgreen:
Tylko do tych "aktualnie modnych" przekrzywień jakoś nie mogę się przekonać ;-)
Jak zwykle fajoskie foty. Dużo robią te długaśne czasy, a nie każdy jest taki stabilny :D
fantastyczna galeria,,,
piekielnie zazdroszcze tak perfekcyjnego panning/owania [:
zdjęcie nr 6 wymiata , ogólnie dobrze pokazujesz ruch
To już koniec sezonu na pokazy, przynajmniej dla mnie. Na zakończenie relacja z Axalp 2010. Na początek śmigłowce.
112.
113.
114.
115.
116. Łza się w oku kręci ale to był już ostatni Axalp Alouette III, po 46 latach służby, w tym roku, Szwajcarskie Siły Poiwetrzne wycofują je z użycia. Będzie mi brak tej charakterystycznej sylwetki, niewątpliwej ozdoby alpejskich pejzaży
117.
118.
119.
120.
121. To jest prawdziwa akcja ratunkowa, podczas zejścia po pokazie z Axalp, jedna z turystek doznała kontuzji. Załoga EC 635 stojącego jako zabezpieczenie pokazu mogła się wykazać.
Zdjęcia jak zwykle wspaniałe. Jedno pytanie, czemu ten EC 635 ma zatrzymane łopatki w wentylatorze? Przecież nie zamroził ich "krótki" czas :confused:
Cóż więcej można powiedzieć o fotach ,po prostu czapki z głów.
gonzo44 tu fajnie to widać http://www.eurocopter.com/site/en/ref/Overview_147.html
Zdjęcia jak zawsze pierwsza klasa czekamy na hornety...:)
Hornety? Mogę śmiało powiedzieć, że mnie rozczarowały, oczywiście nie same Hornety ale ten kto ustalił program. Loty bez dopalania, mało agresywnie, tzw. miałki pilotaż (oczywiście nie liczę solisty na F-18, ten i owszem kręcił na dopalnia ale też bez przekonania). Byłem zdecydowanie rozczarowany. Kilka fotek strzeliłem ale nie jestem z nich do końca zadowolony.
122.
123.
124.
125.
126.
127.
128.
129.
130.
131.
Świetne!!! 124 i 125 wbiły mnie w fotel!!!
świetne zdjęcia
134 jest super...
141 bardzo mi się podoba.
A co do ostatniego to spróbuj wersję pośrednią - na 142 fajnie udało się wyciągnąć gorące powietrze z silników, ale straciło na kontraście.
Ostatnia "poprawiona" fajna - wyglada troche jak nad chmurami... :)
139. - świetne zdjęcie, gdybym nie wydział całego zestawu zdjęć tylko to jedno jako pojedyncze zdjęcie, pomyślał bym że to z jakiegoś reportażu wojennego.
Jak dla mnie mistrzostwo! ;)
Nareswzczcie jest się do czego przyczepić!!! Na 158 wg mnie przejechałeś trochę kolorami (niebo i czerwień). No i to by było tyle czepiania się ;) zdjęcia jak zwykle świetne.
Mi to chyba na każdym zdjęciu podobają się Chinooki ;) Tutaj z fajnym ładunkiem.
159 mi najbardziej odpowiada (z ostatnich oczywiście).
Fotki rewelacja. Jak dla mnie 158 kolory w porządku. ;)
Więcej ! xD
Przyznam się, że rzadko zaglądam na Sport/Akcję...A tu taka niespodzianka!
Super fory - gratuluje! Świetną robotę robi tutaj niejednokrotnie barwne, interesujące tło. Myślę, że przez 30 zdjęć lotników - nawet doskonałych technicznie - na tle błękitnego nieba raczej bym nie przebrnęła;) A tak to ogląda mi się to naprawdę świetnie:-D
Wszystkie są świetne!