Ale mamy odmienne guściki :D
Ja nadal obstawiam przy "bramce nr 2" :mrgreen:
Specjalne względy? ;)Cytat:
Zamieszczone przez Moris
Wersja do druku
Ale mamy odmienne guściki :D
Ja nadal obstawiam przy "bramce nr 2" :mrgreen:
Specjalne względy? ;)Cytat:
Zamieszczone przez Moris
Proponuję więc zmienić info nad avatarem - powinno być: coś już napisała ! :) PozdrCytat:
Zamieszczone przez Vitez
Popieram - dość tej dyskryminacji :DCytat:
Zamieszczone przez b'Art
Tak a ja w drugą stronę. Dlaczego najlepsze obiektywy Canona maja żenskie imie eLa ? Postuluje zmiane na Z jak Zenon ;)
Już o to wnioskowałam :) Zbieram podpisy pod petycją do pani Środy :)Cytat:
Zamieszczone przez b'Art
Taaaaaa.. Bielsko-Biała, trochę tam bywam...-> jakieś 20 lat już - prawie każde wakacje, Leskowiec, Łamana Skała, Potrójna - Rzyki Jagódki i takie tam, Beskidy jesienia to jest to... a teraz niestety siedzę na 4 letters... :) Pozdrów Górki moje !!Cytat:
Zamieszczone przez Reno
Co do petycji to jasne popieram... choć mam po wyborach uraz do list itd... :)
Rośnie nam ruch feministyczny...
Najpierw spotkania w gronie kobiecym a teraz avatarki.... :mrgreen:
nie to żebym miał coś przeciwko ;)
hmmm... Nie wiem czy b'Art jest kobietą ? A już bynajmniej avatar na to nie wskazuje zupełnie
1)feministki to nie kobietyCytat:
Zamieszczone przez mxdanish
2)ja mam duzo przeciwko powstawaniu takich zboczen :/
Ale mi raczej chodziło o wcześniejsze posty Reno :rolleyes:Cytat:
Zamieszczone przez kami74
Gawryl... no co Ty...Cytat:
Zamieszczone przez gawryl
Zachowuj się... ;)
ExposureTime - 1/250 secondsCytat:
FNumber - 8.00
ISOSpeedRatings - 100
FocalLength - 149 mm
+ Statyw
Pozdrawiam
b'Art nie jest kobietą i nie chce tego zmienic ale na forum jest tak mało Pań, że miło z każdą Canonką pogadac. Patrząc na to z drugiej strony nie chciałbym mieć napisane nad AVT: b'Art napisała ! Jestem innej pci! Dlatego rozumiem że Reno chce mieć inaczej bo też jest innej pci! :)Cytat:
Chyba, że Reno się ukrywa i tak jak w reklamie(...ja też mam 13 lat i nazywam się Dyzio i lubie Back Street Boys...) nas tu ładuje :).. a my się tu Panowie zapalamy do dyskusji, całujemy rączki, podrygujemy i prężymy się wdzięcznie w postach. ROTFL
Reno mów jak jest. Białogłowaś ?
Coś w tym jest. Jej ? avatar też taki połówkowy, że stuprocentowo wywnioskować nie idzie.Cytat:
Zamieszczone przez b'Art
Moris dzięki. Jabyś miał coś z 300 mm to wrzuć bom ciekaw czy rzeczywiście tak mydełkuje bardzo przy max zoomie
No chyba to byłaby niespodzianka ;) jakby było inaczejCytat:
Zamieszczone przez b'Art
Ja tam w takie baje nie wierze
Wbrew pozorom jest nas - kobiet - tu więcej ale prawdopodobnie tego nie zauważacie. Ja zwracam uwagę.
Kami, b'Art - moja prawa połowa na zdjęciu wygląda jak połowa mężczyzny???
MaxDanish, żałuję, że nie wybrałam się na zlot do Krakowa, wtedy chyba by nie było wątpliwości. Jednak jak się umawialiście na forum, zapowiadało się na męsko-szowinistyczne spotkanko więc nie chciałam psuć nastroju ;)
Gawryl, ponoć każda kobieta to feministka ;) Ja w każdym razie daleka jestem od ich potępiania bo - kto wie - może gdyby nie one dalej nie miałybyśmy prawa głosu? Z drugiej strony bez chwili wahania zostawiłabym moją odpowiedzialną-pracę-na-kierowniczym-stanowisku, żeby siedzieć w domu i wychowywać dzieci ...
Panowie, a może by tak dla odmiany coś o zdjęciach?...
Reno no nie wygląda. Ale w dzisiejszych czasach to... patrz Miriam
Jeszcze parę fotek:
Monika
Sabina
Proszę o uwagi.
PS. Wygładziłam :)
Hmm, a możę by tak bardziej wygładzić? Tak jak to:
Proszę o przemyślaną krytykę bo to auto ;)
Monika - IMHO bardzo fotogeniczna :) i bardzo dziękuję za "specjalnie dla mnie ;)"Cytat:
Zamieszczone przez Reno
Wg. mnie jest ok, brakuje mi może tylko jej bródki + trochę przestrzeni z prawej strony. Jestem przekonany że nie ma co tam wygładzać, przecież ma ładną zdrowoą cerę :shock:
Reno, w czym ty obrabiałaś ten autoportret ?? za dużo tu widać obróbki !! :(Cytat:
Zamieszczone przez Reno
... jeśli masz PS-a to naprawdę polecam Ci "Fotografia cyfrowa. Edycja zdjęć. Wydanie II"
Autor: Scott Kelby, w październiku ma wyjść Wydanie III
Pozdrawiam
P.s. .. ;) no i poznaliśmy całe oblicze RENO :-D
Moris, wiem, wiem ale w moim wieku pokusa, żeby wygładzić sobie to i owo jest bardzo silna ;) To był neat image :) Mi się podoba :)
wierz mi : my -faceci- tez na to zwracamy uwage - dlatego taki ruch tu u Ciebie :DCytat:
Zamieszczone przez Reno
wow! Max?? jaki on tam Max :) ale zebys wiedziala jak sie on sam przedstawia..... ,,jestem em-iks deniszzzz'' (fonetycznie) :D wierz mi: to brzmi lepiej niz ,,Bond, James Bond'' :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez Reno
eee, daj spokoj....bo jesli tak to rozumiem, czemu sie mowi, ze (ponoc) kazda baba jest glupia ;)Cytat:
Zamieszczone przez Reno
no wlasnie: mi z ostatnich Monika i Sabina niepasuja troche... bo kadry dziwne, niewiadomo co przedstawiaja (portrety? kobiety przy pracy? work-photo?? :) )brody poucinane (tego nie lubie), i brak oczu - a jesli oczu nie widze, to kobieta traci....Cytat:
Zamieszczone przez Reno
z kolei autoportret: fajny kadr, choc mina wydaje sie troszke ,,przestraszona'' - nie wiadomo gdzie patrzysz i co tam widzisz...wolalbym jednak, jakby oczy lapaly kontakt z obserwatorem zdjecia...a wygladzanie? zawsze lepiej zagrac swiatlem, ale (jak sie nie ma mozliwosci, tak jak ja np) to sie ratuje zmiekczaniem :D jednym slowem: autoportret ok. pozdrawiam
O tak !! Wiem coś na ten temat bo około 90% moich klientek "Pań Młodych" ( a ich wiek kształtuje się od 20 do 30 lat pyta, prosi, nalega ... aby wygładzić tu i tam ;). Nie jestem zwolennikiem tego "procederu" jak widać drobne zmarszczki też mają swój urok.Cytat:
Zamieszczone przez Reno
No niestety nie mamy już takich twarzyczek ;)
Proponuję bardziej pobawić się światłem podczas robienia sowjego portretu niż retuszowaniem "niedoskonałości" - no i zmienić nieco minkę i kąt patrzenia bo kadr jest ok.
Gawryl zamknij paszczę :)Cytat:
Wracając do fotek ;)
Moniki zdjęcie bardzo mi się podoba - fajny kadr (trochę niepotrzebnie gładzone)
Sabina - za Gawrylem za mały kontakt z oczami
Autoportret - wszystko ok ale znowu przegładzone ;) aż razi w oczy
Popieram tezę iż auto jest za bardzo zmiękczone. Zobacz Reno że w pewnym momencie linia szczęki calkowicie zlewa sie z szyją. ale pozatym to OK
Dzięki McDanish :) Też ładnie, nie? ;)Cytat:
Teraz to z moim kolorew włosów dochodzi nick a'la szkocki :lol:
Teraz mi dopiero Gawryl nie da spokoju :)
Będę musiał w końcu wyjąć ukrytą broń na tego człowieka :twisted:
EOT z mojej strony
powinnas raczej napisac Sir McDanish :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez Reno
A nie mówiłem :DCytat:
a tak tak, mowiles EOT :mrgreen:Cytat:
A w wyborach McDanish głosował na McDonalda?
I ostatnie dzisiaj:
Ciemno bardzo. Ponadto chyba mocniej wyciąłbym prawą stronę. I chyba widzę paprocha na matrycy.
Ale całościowo foto jest fajne.
Tomek, ja też ciemno widzę ale nie poprawiałam bo w domu było dużo jasniej. Może też masz coś z monitorem? Mój nadaje się na złom.Cytat:
Zamieszczone przez Tomasz Golinski
Niestety, dobrze widzisz - są paprochy. Zbieram odwagę cywilną, żeby wyczyścić :)
Ja oglądam na LCD, więc pewnie na CRT będzie inaczej. A paprochy najpierw próbuj przedmuchać. Albo zostaw i używaj mniejszych przesłon ;)
Cytat:
Zamieszczone przez Tomasz Golinski
Popieram Tomka, ciemność i prawa do cięcia.
Co do paprocha to ostrożnie ... ostrożnie !!! * ( ja też mam ale jeszcze nie mam odwagi ) ...
( cóż to za przesłona że go widać ?? )
Popieram z cięciem i jasnoscią. Szkoda jeszcze że kapelusik przesłonił oczko.
pozdrawiam
Zaraz, zaraz - ja widzę paprochy ale przez wizjer - czy Wy przypadkiem nie uważacie za paproch tej ciemnej plamki na policzku? To naturalny pieprzyk!
A co Wy tacy jednomyślni jesteście dzisiaj??????? Po obcięciu prawej mi osobiście brakuje kapelusza, obcięty nie jest już taki fajny. Oczko by mogło być, chociaż tematem tego zdjęcia nie jest dziecko tylko ciekawe zestawienie kolorów. Ale nie będę się z Wami kłócić bo jestem w dobrym humorze - 5 dni wolnego przede mną, to jest coś :) :) :)
To chyba dobrze, że są jednomyślni ;)
Przynajmniej wiesz co może być nie tak...
BTW Ja się też "jednomyślnie" dołącze, że ciut za ciemno :)
Paproch to widziałem w lewej części zielonej nad butelką.
Paprochy widziane w wizjerze na pewno nie znajdują sie na matrycy.Cytat:
Zamieszczone przez Reno
Te dające sie zauważyć w wizjerze najczęściej znajdują sie na matówce, bądź na lustrze. Nie warto się nimi przejmować, bo nie mają wpływu na zdjęcia, a jedynie na psychikę fotografującego ;-)
Pozdrowienia,
Tomek
próbowałaś korekty "fill flash" z PS ??? Powinna delikatnie rozjaśnić obraz :-)Cytat:
Zamieszczone przez Reno
np. tak ??
Chyba trochę przesadziłeś z tą korektą.
Cytat:
Zamieszczone przez Robson01
zdecydowanie tak :oops:
jak juz bawicie sie w photoshopa to ja dorzuce cos od siebie ;)
troszkę gładzi? ;)Cytat:
Zamieszczone przez [DoMiNiQuE]
troszke plastiku nie zaszkodzi ;)Cytat:
plastik jest teraz taki "trendy" :lol::lol: