A może zainteresować tym podejrzanym procederem odpowiednie "kręgi" by nie było następnych naiwnych. Przepraszam Szubercie....
Wersja do druku
A może zainteresować tym podejrzanym procederem odpowiednie "kręgi" by nie było następnych naiwnych. Przepraszam Szubercie....
No nie... :D:D:D
gumtree.. Stary walek na gumtree, nawet nie przypuszczalem ze w wydaniu PL tez tak naciagaja :)
Zdecydowanie uwazaj :)
patrzcie co mi napisał dzis ten koleś :
Because you are suspicious today i stopped delivering, because I can not wait a week to return!
It is best to buy in the store, so you can see what is in the box.
Odpisz mu ze najwyrazniej jest bogiem jesli udalo mu sie cofnac paczke ktora jest w drodze , bo jest to technicznie nie wykonalne , nawet przez nadawace.
Mozesz tez dopisac ze jako oszust moglbym sie bardziej wysilic ;]
Hehe, bingo :D
Gratuluje zaoszczedzenia 3800pln, dolozysz pare stowek i znajdziesz uczciwa zadbana wersje :)
napisałem stosownego maila temu panu którym się brzydzę.
BARDZO ŚLICZNIE DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM ZA POMOC
Co ciekawe aukcja zniknęła. Wczoraj wieczór jeszcze wisiała. Życzę znalezienia zadbanego egzemplarza w dobrej cenie.
Dzisiaj zdrowa sztuka to jak w mordę strzelił lekko 4,5k. Taniej to ze świecą szukać. Można, ale niezbyt to pewne.
No to trzeba mi szukać pierw świecy, bo poszukiwania używki 5D już na czasie.
Od 2 m-cy w małym szwajcarskim miasteczku stoją dwie 5tki w cenie 1798 FR, niby używane, ale bez najmniejszej ryski, nawet na sankach od lampy. Poczekam jeszcze trochę i jak zrobią świąteczną promocję to je wezmę :)
ja dałem za swojego w grudniu ubiegłego roku 5700
nówka w sklepie w Belfaście kupiony
zrobiłem do tej pory 5 tyś fotek
nie sprzedałbym go za nawet za te 5700 teraz
wszystkie sztuki które mają 2 lata i więcej i podane przebiegi rzędu 2 tyś fotek to fikcja
za 5 tyś uważam że nie kupi się dobrej sztuki, każdy kto kupuje taki aparat używa go wiadomym celu, powodem sprzedaży jest zazwyczaj wymiana na Mark II
a koledzy znacie może jakieś adresy sklepów niemieckich ? ? mam tam rodzinkę, więc może bym znalazł w jakimś sklepie internetowego coś niedrogiego nowego... w końcu 5D musi taniec gdy na runku jest 5D II.
Znacie jakieś sklepy ?
http://www.fotorimex.pl/product.php/...os_5d_body.htm
Tutaj wygląda jakby mieli na stanie 5D. A cena to już kwestia dyskusyjna. Ja osobiście uważam, że jak za nówke to niezbyt wygórowana.
1-1.5k dostanie sie prawie nowe 5d2 , prawie , wiem ale jednak 5d2 to juz przy takiej roznicy wolal bym dociulac
Kupienie nowego 5D nawet poza granicami PL graniczy praktycznie z cudem.
Ja 1,5 roku temu po swoijego jechalem do Berlina i przy okazji wzielem 2 szt (jeden dla znajomego fotografa).
W dziale GIEŁDA zamiescilem jakis czas temu oferte sprzedazaowa, wiec gdyby byl ktos zdecydowany to prosze pisac, wciaz aktualne :)
Pozdr.
a cena ?;]
http://canon-board.info/showthread.php?t=53943
Niedługo używane 5D będą po 7k :D
powinienem wziąć dwa, gdy kupowałem :D
Jesli chodzi o tego 5D z fotorimex, to zadna z niego nowka. Stal w sklepie, ponoc ma "tylko" slady od statywu. Ciekawe ile przy okazji klatek ma zaliczonych.
Biorąc pod uwagę cenę ponad 9k za 5DII to połowę tego za używanego 5D nawet z przebiegiem ponad 30k to chyba niezła propozycja.
Przecież ta puszka wiele nie ustępuje nowej a wręcz jest bardzo podobna jeśli ktoś poradzi sobie z mniejszym ekranem czy bez filmów. A już na pewno wypada lepiej niż wszystkie XXD. Myślę, że 5tka jeszcze długo potrzyma swoją cenę aż całkowicie zniknie z obrotu.
To moja cena 4500 za puszka, grip i karta 4GB to okazja ;)
U mnie bylo 4900zl za nowke w 2008r. (slynna promocja Canona), a w roku 2009: 5000zl za uzywke (przebieg 14 tys.) + Extreme III 4GB + 2xBP511 (oryg.).
Kupiłem w końcu tego 5d. Przebieg nieco ponad 300 fotek. Był doraźnie używany jako przystawka do sprzętu medycznego. Zestaw ma niestety niewielki braki - kabel do ładowarki, pasek nośny i to co mnie najbardziej martwi - brak płyty z oprogramowaniem.
Nie wiecie może czy taką płytkę można gdzieś nabyć, albo czy skopiowana od kolegi z 5d będzie działała?
Jeszcze byłbym wdzięczny za informację gdzie można znaleźć aktualizacje oprogramowania samego aparatu i czy warto to oprogramowanie aktualizować.
PS. Polećcie mi jakiego krótkiego i długiego zooma do niego kupić. Na razie używam canona 50/1.4 i z nim fotki wychodzą rewelacyjnie. Poza tym mam jakieś stare tamrony 28-70 i 70-300, ale to straszne dziadostwo. Słyszałem, że jako dłuższy byłby dobry 70-200/4.0L EF IS USM , ale jego cena mnie trochę dobija. Co polecilibyście na krótszy zoom?
Na stronach Canona znajdziesz oprogramowanie, zarówno na komputer jak i do aparatu.
a tematy o szklach sa , byly , a to chyba nie miejsce na to ;]