Nie mylą się tylko Ci co nic nie robią. Ważna jest reakcja na zaistaniały błąd. Jak jest profesjonalna i zadowalająca strony to chyba nie warto od razu skreślać ludzi?
Wersja do druku
Nie mylą się tylko Ci co nic nie robią. Ważna jest reakcja na zaistaniały błąd. Jak jest profesjonalna i zadowalająca strony to chyba nie warto od razu skreślać ludzi?
dlatego pisałem aby nie odbierać mojego posta jako zniechecanie do kupowania w fotoit. Zdwoniłem się z nimi i mają wymienić obiektyw na własny koszt, lub jeśli nie będą mieli na stanie to oddadzą kasę albo przysla jak juz beda mieli.Cytat:
Zamieszczone przez KMV10
PS:Swoją droga optycznie ta sigma mogłaby być lepsza bo szczególnie na pełnej dziurze troszkę jej ostrości brakuje (mleczko) :(
no comments.Cytat:
Zamieszczone przez Zigi
Chcesz mieć żyletę na pełnej dziurze na 300mm?
http://www.pstryk.pl/opis.php/57
:mrgreen:
LOLCytat:
Zamieszczone przez Andee
Jestes laikiem nie czytajacym instrukcji... no ale lustro trendy miec... bosze... napisz co to za sprzedajacy bo naprawde podziwiam.Cytat:
Zamieszczone przez Andee
Cytat:
Zamieszczone przez ukasz
Wiem wiem- bez L się nie obędzie.
Nie kupiłem tylko dlatego że za ciezki - waży 2,6 x tyle co sigma :twisted: .
PS: Szkło już poszło do sprzedawacy. Ponoć zapasy mają spore i odeslą sprawne i ok - zobaczymy. Tym razem prosiłem o sprawdzenie i powiedzieli iż to zrobią. Biorąc pod uwage koszty transportu, które przy tego typu przypadkach przysłania "nie do końca sprawnego" na nich spadają to podjrzewam że jednak sprawdzą (mam nadzieję).
OT: Ostatnio to mnie coś przesladuje: najpierw aku do canona zamówiłem - sprzedawca się wycofał bo nie doszły, drugi wysyła już 3 tydzień -przy czym korespondencja mailowa to kabaret a teraz klopoty ze szkłem. :evil:
Gdybym chcial przeplynac rzeke i mial do wyboru dwie lodki, gdzie wiem, ze jeden przewoznik kiedys wrzucil pasazera do wody i ten sie utopil, a o drugim nie wiem nic, to wybiore tego drugiego.Cytat:
Zamieszczone przez ukasz
Andee i co się dowiedziałeś - oczywiście nic ciekawego. Kolejny zmarnowany wątek. Lepiej siedzieć cicho, bo o cokolwiek się zapytać, to dowiesz się, że jesteś laikiem, zawracasz głowę, itp.
Towarzystwo wzajemnej adoracji!
A nic, pokarmię... Minkus - a czego wg Ciebie nie wyjaśniono autorowi w tym wątku? Jakie pytania pozostały bez odpowiedzi i najważniejsze - jakiej odpowiedzi TY udzieliłeś? (bo rugać innych umiesz, a sam co?)Cytat:
Zamieszczone przez Minkus
A tutaj nie urządzaj sobie prywatnych wycieczek, bo nie znamy się tak dobrze póki co...Cytat:
Towarzystwo wzajemnej adoracji!
Ciekawe co będzie jak znajdzie syfy na matrycy...
Wczoraj zamówiłem w Fotoit taką samą Sigmę.Na "pocieszenie" dodam,że koleś mówił iż to ostatnia sztuka którą akurat posiadają.Przyznam się,mam małego pietra przed jutrzejszym otworzeniem paczki,czyżby bombka z opóźnionym zapłonem.3majcie kciuki ,może będzie dobrze:)
No to robi się ciekawie bo mogą nie mieć chwilowo co odesłac :(. Ale na pocieszenie dodam że firma wydaje się być ok.Cytat:
Zamieszczone przez Gregor
Zapytam z ciekawości - to jej już nigdzie indziej nie ma tylko w fotoit? Przecież jest conajmniej paru większych dealerów sigmy... :shock:
Kurcze ale nagonke robicie na ta firme, przyznam sie ze widze ich za kazdym razem jak pojade na gielde w stodole, kupilem od nich tez lampe 580, bardzo pozytywny kontakt, mysle ze jesli do Gregor`a dotrze sprawna Sigma to powinno byc wam troche glupio.
Zamów odczynianie u lokalnej wróżki ;)Cytat:
Zamieszczone przez Zigi
Rupert Sheldrake ( http://www.sheldrake.org/intro/ ) powiedział, że nastawienie naukowca podczas przeprowadzania eksperymentu może wpływać na rezultaty tego eksperymentu (Seven Experiments that Could Change the World).
Zatem sporo zależy od nastawienia.
Więc głowa do góry! :lol:
W dodatku całe to zamieszanie nieco z mojej winy. Dałem się podpuścić i podałem nazwę firmy jak ktoś pytał. A przecież mercedesy też miewają wady fabryczne. I nikt wtedy nie marudzi na sprzedawcę. I co z tego wynika: jeno tyle że sprzedawcy nie sprawdzają towaru, który sprzedają (a przy sprzedaży wysyłkowej przydałoby się bo w sumie zerknięcie w obiektyw długo nie trwa) i że sigma czasem buble z rysami z fabryki wypuszcza.Cytat:
Zamieszczone przez storm
A kontakt jest faktycznie jak najbardziej ok - ludzie przyjaźnie nastawienie i pomocni. Czas realizacji 2 dni to rewelacja (biorąc pod uwage dziurę gdzie mieszkam :). Reklamacja bezproblemowa
:evil: Popieram Storm-a skończyć z niesłuszną nagonką. :evil:
Co do zwrotu "No to robi się ciekawie" to tyczył się on ostatniej sztuki bo ten porysowany po uzgodnieniu poszedł na reklamacje i chciałbym szybko odzyskać dobre szkło.
Oj przydało by się 8)Cytat:
Zamieszczone przez KMV10
Zigi co miałeś na myśli mówiąc "Co do zwrotu "No to robi się ciekawie" to tyczył się on ostatniej sztuki " ,bo nie do końca kumam?
Bo widzisz jak Ty zebrałes ostatnią sztukę z ich magazynu to ja na wymianę będe musiał poczekać aż braki uzupełnią. Jutro dojdzie do nich moje to szkło z rysą. Gdyby mieli jeszcze kilka Sigm na stanie to by pewnie wysłali od ręki i szybko bym miał sprawne szkło w ręku (np za 2 dni). Jak nie maja (bo ostatnia kupiłeś) to może to potrwać dłużej.Cytat:
Zamieszczone przez Gregor
znaczy się wynajętej kawalerki na Grochowie :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez Zigi
Jeżeli jutro dotrze do mnie szkło to zdam relację o jego stanie.Może nie live ale info umieszczę:)
A ja myslałem, że z tej szafy stalowej co ją mają w pokoju na Czerniakowskiej?Cytat:
Zamieszczone przez mmsza
a sorki, popapralo mi się fotoit z interfoto ;-)Cytat:
Zamieszczone przez KMV10
mi tam zawsze jak wpadam po coś to wyciągają z żylkowej torby stadionowej a nie z szafy :mrgreen:
a nie, 100-400L leżal zakurzony w szafie :grin:
Ne. W tej stalowej szafie maja tylko pojedyncze sztuki najpopularniejszych sprzetow. Magazyn maja gdzies indziej. Jak kiedys ze znajomym odbieralismy 20D dla niego to jakis inny klient musial "poczekac az kurier przywiezie pana zamowienei z magazynu" 8) .Cytat:
Zamieszczone przez KMV10
Ale poza tym firma robi porzadne wrazenie... wg mnie lepsze niz interfoto... e-oko podobniez.
W razie potrzeby to moge ja za kogos odbierac sprzet osobiscie (w miare wolnego czasu) bo mam ledwie 4 przystanki do nich - sprawdzic na miejscu czy sa wady itp i wyslac.
Oczywiscie wiazaloby sie to z wplata z gory do mnie lub do nich :roll: .
Spiesze doniesc ze nowy obiektyw doszedl. Jest wolny od wszelkiego rodzaju syfow, zarysowan, itp. itd. Rozmawialem z osoba odpowiedzialna za serwis sprzetu w firmie w ktorek kupilem obiektyw, stwierdzila ona ze faktycznie obiektyw ktory zwrocilem posiadal zygzakowata ryse na soczewce i faktycznie byly z nim problemy w trybie MACRO, poprostu blokowal sie. Nowy obiektyw jest wolny od tych i innych jak sadze wad ale to wyjdzie dopiero w praniu. Dodatkowo ma jeszcze jedna zalete, bede mogl go osobiscie zasyfic...
A potem wyczyścić ;)
Dziś dotarła do mnie Sigma.Bez rys,odcisków,kurzu pod soczewką itp-sztuka nówka.Na stykach widać,że była zakładana-może sprawdzana.Także firma wywiązała się w 100%.Co do lensa, fakt af trochę jeździ i dość głośno chodzi,pewnie kwestia przyzwyczajenia.Na marginesie czy wam w/w szkło też tak dziwnie pracuje(chrobocze), kiedy próbuje się ostrzyć poniżej minimalnej odległości?
Ogólnie szkło fajne, trochę ręka lata na 300 mm ale oczywiście to nie wina szkła tylko pewnie kompani piwowraskiej:)
Tak... Szklo przy probie ostrzenia poza zakresem wydaje pewne dziwne dzwieki.
No i po problemie. Właśnie przed chwilką dotarła do mnie moja Sigma tym razem bez rys. Cała sprawa została złatwiona szybko, sprawnie i bezproblemowo. Wczoraj wysłąłem reklamacje - dziś otrzymałem drugie szkło.
Polecam fotoit.pl!!!
Szkoda,ze tego Mrożek nie czyta,miałby świetny materiał na kolejna sztukę,albo taki Kafka.Jak to Andee został prawie zaszczuty przez Kuchatka i o mały włos nie uwierzył,że jest sprawcą wszelkich nieszczęsnych przypadkow firmy Sigma.Dodać Gawryla i mamy Paragraf 22.Niesamowite,czy niektorzy forumnowi "pisarze-grafomani" się kiedyś czytają?
Cześć.Ch.
chomsky nie śmieć...
skoro sie powolujesz na Mrozka, to powinienes wlasnie widziec, ze zachowanie Andee w stosunku do ,,nowych obiektywow, nieuzywanych przez nikogo'' i jednoczesnie ,,mala sesyjka probna'' zasluguja swietnie na maly skecz Mrozka (w koncu on nasmiewa sie z ludzkiej glupoty!). jesli tego jednak nie widzisz, to masz duze problemy z prosta logika i .... zreszta: co mnie to wowczas obchodzi :)Cytat:
Zamieszczone przez chomsky
chomsky, Kuchatek i gawryl - nie kontynuujcie tutaj bo bede musial zamknac watek :?
Dlaczego - przecież tylko Chomsky powiedział tu coś ciekawego?!
Ale oni moga mu odpowiedziec bo ich sie glownie czepial i rozpetalaby sie pyskowka :?Cytat:
Zamieszczone przez Minkus
Wlasnie :mrgreen:
Zreszta chyba w temacie sigmy wszystko zostalo powiedziane...
Prócz tego, jakie robi zdjecia!Cytat:
Zamieszczone przez KuchateK
I czy paprochy w czyms przeszkadzaja
Pozdr | Piotr
O tym jakie robi zdjecia ten obiektyw bylo dosyc duzo juz na tym forum (odsylam do wyszukiwarki). Zreszta o paprochach i tym czy przeszkadzaja tez.
Troche sie nie zrozumieliśmy: chodzilo o to, czy "wadliwy" egzemplarz mimo wszystko robi fajne zdjecia, a nie... Tytuł wątku: Sigma-rozczarowanie przerodzil się w tasiemcowe rozważania na temat kto ma jakie szkła / sigma jako odkurzacz / czystość powietrza / traktowanie klientów w różnych krajach itp, tymczasem mnie ciekawi, czy autor wątku zrobił jakieś zdjęcia i czy rzeczywiście są koszmarne (bo, jakby chyba o to chodzi?) | PiotrCytat:
Zamieszczone przez KuchateK
Egzemplaz wadliwy robil poprawne zdjecia poza tym ze byl wadliwy. W tym co napisalem nie chodzilo o wady optyczne, o takich nawet nie wspomnialem, o innych mozna poczytac na poczatku watku. Niczego ciekawego i porzytecznego sie nie dowiedzialem, wiec wogole rozpoczynanie tematu na tym forum mija sie z celem. Czytam to forum od paru tygodni i zauwazylem ce ci "fachowcy" wypowiadajacy sie tutaj poprostu tak maja, pozostaje jedynie ubolewac i przy okazji cieszyc ze jednak jest tu pare normalnych osob. Mrozek nie pisze skeczy, dla informacji gawryla.
Teraz prosze o zamkniecie tego tematu.
zamykam na prośbę zainteresowanego.