profesionalne, bardzo się podobają
19 mnie rozłożyła, takie cos jeszcze lata ...
Wersja do druku
profesionalne, bardzo się podobają
19 mnie rozłożyła, takie cos jeszcze lata ...
To na początek 2010 Łaskie Vipery...
72.
73.
74.
75.
76.
77.
Czy z tankami, czy bez, tak samo ładne... zupełnie jak nie F-16 ;-) Fajnie się tam bawicie.. załatwiane jakoś via stowarzyszenie?
A, ostatnia fotka IMHO mocno przeostrzona
Nie, ja się do stowarzyszeń tylko po to żeby wejść do bazy i robić zdjęcia z zasady nie zapisuję bo uważam że to średnio fair jest, a zrobić cokolwiek więcej nie będąc na miejscu i nie mając czasu nie mam szans (stowarzyszenie też było ale ja+parę osób zupełnie "obok".)
Poprosiłem po prostu :)
Racja, thnx.
Jaka była przybliżona odległość od samolotu? Robione 100-400 czy jakaś długa stałka?
Nie napisałem, że chodzi mi o 74. Rewelacyjna fotka. Ja niedawno kupiłem 100-400 i dlatego pytałem czym popełnione :) Ciekaw jestem, czy zoomem na 400 mm było by równie doskonałe co stałką... Pewnie nie bo co stałka to stałka ;)
A nie - na 74 to już kawałek od nas był bo zawijał po starcie ;-) Ze 100-400 zdjęć z tego samego dnia jest sporo i moim zdaniem są nie gorsze albo i lepsze... Poza tym warunki były idealne (aż trudno uwierzyć - trochę jak trafienie szóstki w totolotka)
Ze słuchem wporzo :) Przyzwyczajony jestem i czym głośniej tym lepiej ;-)
Jakby ktoś miał ochotę na więcej to tu http://aviation.kzielinski.pl/Lask/
Norma... mi dzisiaj zaproponowali w serwisie Subaru wymianę linek ręcznego (są dwie w mojej Babci) za 215 za sztukę + 400 za robociznę... Nawiasem mówiąc tylko jedna jest zatarta. Poszukałem i znalazłem linki po 60 za sztukę i 0 za wymianę (sam zrobię) :mrgreen:
Bardzo ładna jest jeszcze 72.
Poznajcie Kasię z Krakowa...
More to come...
Czeeeść Kasia, przytyłaś ciutkę :shock:.
Jest pokaźna dziewczynka, skąd taki widok ?
Z drugiej Kasi...
przejżałem cały wątek. Fantastyczne zdjęcia. Nie interesują mnie samoloty czy ich pokazy itd. ale zdjęcia super. Bardzo dobra robota super panoramowanie, każde ujęcie przemyślane i świadomie dobrane wszystkie parametry. Gratuluję okładki w gazecie - zasłużona.
No ladnie zaszaleliscie :) Widze ze ogolnie zaczyna byc w PL pod tym wzgledem sensownie (od strony wojska).
Zazdroszczę przygody.
A zdjęcie Kasi bardzo mi sie podoba, jak i cała reszta zdjeć w tym wątku.
zdjęcie super, opis wykonania drugie super ;-)
Trochę więcej Kasi...
I mały backstage ;-)
Bajka.
Jedynka i czworka pod sloooooonce ;-) :mrgreen:
Jakim szkiełem robiłeś?
To se całkiem blisko latały te Kasie.
O kurka załatw mi wejście na taką zabawę :D
Ja też się piszę ;)
Mnie wybierz! Wybierz mnie!
Fajnie, że zostawiasz exif, Muflon sknera usuwa... ;)
muflon też zostawia - zajrzyj na http://photosite.pl/aviation - wszystko jest....
Ja raz tylko pousuwałem przez pomyłkę jak zreinstalowałem CSa i przeoczyłem ustawienia Save for Web...
przejrzalem caly wątek i powiem tak : szczęka opada. Gratuluje i zycze kolejnych tak udanych zdjęć.
Taaaaaa...
Jakże się myliłem myśląc, że zdjęcia z airshow mogą być super, oddać dynamikę, pokazać to co w lotnictwie budzi najwięcej emocji. Teraz już wiem że tylko air to air (chyba tak się określa tego typu zdjęcia).
Krzychu, nie będe Ci znowu słodził,ze zdjęcia super, bo i tak wiesz, że są :) Ale za jedno bardzo Ci dziękuję. Dyskutowałem z kolegą, byłym pilotem wojskowym obecnie cywilnym, czy jak robił manewry w swoim FulcrumieA to się pochylał w fotelu, jak wiejski rajdowiec w maluchu. Twierdził, że piloci tego nie robią. A co widzimy na trzecim zdjęciu?:mrgreen:
Nie, no - w Migu jest jednak mniej miejsca i siedzi się ciasno przypiętym pasami do fotela więc ja bym mu wierzył ;-)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
To jest jednak zupełnie inna bajka i jestem niezmiernie wdzięczny osobom dzięki którym było to możliwe (w PSP) i wciąż szczerze mówiąc nie mogę się nadziwić że się udało - dodatkowo myślałem że jednak będzie znacznie łatwiej - na 300 metrach wysokości przy pogodzie która wtedy była (wiało mocno), targało nas po tej rampie maksymalnie. Być może będzie więcej efektów tej sesji ;-)
Myślę, że robi to większość. Jest to o tyle naturalne, co i prawidłowe. Porównuję to do jazdy motocyklem, a tam jest technicznie prawidłowe, żeby głowa (linia oczu) była w miarę możliwości poziomo przy wychylonej maszynie. Może się mylę, ale w samolocie powinno to działać podobnie. A zdjęcia jak zwykle rewelacyjne.
Dyess AFB w Teksasie, 1 maja, 25-lecie B-1B
Latać to potrafią, ale na aparatach nie znają się zupełnie....
NAreszcie! Jak zwykle, jestem zachwycony.Czy te osłony na silnikach C-17 same się "zdejmują i zakładają", czy to miało czemuś służyć? Chodzi mi o 5-te zdjęcie od dołu.
Odwracacze ciągu - do hamowania samolotu...
Jakby ktoś miał ochotę na więcej - to (bo zapomniałem) - http://aviation.kzielinski.pl/Dyess/
To, że odwracacze ciągu to ja wiem 8-), tylko co ci ludzie tam JESZCZE robią? :shock: No chyba, że to teleobiektyw ich tak zbliżył do pasa i dlatego nie odfrunęli? :-D
Pięknie wyszły w tle te (skądinąd zwykle nudne) strato-cirrusy (czy jak im tam :oops:). Natomiast ten kolor, tego rodzaju parnego nieba, to jednak w canonowych szkłach (?) lubię... najmniej. Mam wrażenie, że walczyłeś z tym odrobiną madżenty - mam rację? Ostatnio mam znowu hopla na punkcie tego koloru nieba, bo wraca lato więc może trochę przesadzam. :-D (Jeszcze nie doszedłem, czy to jest wina samych szkieł, czy może jakaś przypadłość matryc lub ich oprofilowania w specyficznych warunkach...) Ogólnie niebo jest jakby na granicy reala, ale jeszcze po tej właściwej stronie. Najbardziej "podbramkowo" jest chyba na 1,4,6,10 (jeśli dobrze numeruję).
Dzięki za relację. Zawsze miło oglądać! :)
Nie, nie - byli dość blisko - to chyba była ekipa od obsługi pirotechniki do jednego z późniejszych pokazów i stali tuż przy pasie...
Powiem szczerze że nie wiem jak to wygląda - u mnie byle jak ale robiłem to w świerzo postawionym CS5 i za późno się połapałem że Save for Web zostawia pliki bez profilu - post już poszedł a nie miałem wczoraj siły robić tego od nowa (w 800 px to robię tylko pod CB) - może dzisiaj wieczorem zrobię jeszcze raz...
Thunder Over Louisville w Kentucky - taki trochę piknikowy, kończący się największym pokazem sztucznych ogni w US...
Jak zwykle nic dodać, nic ująć. Świetne zdjęcia.
Jak zawsze.... Zazdroszcze:lol:
Góraszka - nie chciało mi się tam jechać jak nie wiem, ale w końcu zwlokłem się w niedzielę i nawet było fajnie :)
Taaa... Zaraz dostanę bana za nabijanie postów!!! Znowu rewelacja!!! AN27 świetny. Oooo, wiem do czego się przyczepię!!! Gdzie numeracja zdjęć?! Leniuszek się odezwał? Z resztą poprzednie galerie to samo!