41 - dobre, ale wg mnie kwadratowe byłoby lepsze
42 - ok, nawet ucięte skrzydła są odpowiednio ucięte i kadr wypadł dobrze
43 - mnie w przeciwieństwie do poprzedniczki nie podchodzi (za dużo nieostrości)
Wersja do druku
41 - dobre, ale wg mnie kwadratowe byłoby lepsze
42 - ok, nawet ucięte skrzydła są odpowiednio ucięte i kadr wypadł dobrze
43 - mnie w przeciwieństwie do poprzedniczki nie podchodzi (za dużo nieostrości)
Nie, chyba to farba. Nie jestem pewien:?: Na prawym skrzydle też ma zabrudzenie.
#46 ciekawy pomysł na kadr i przyjemna "afrykańska" kolorystyka:)
44 = wow, niezła akcja, świetne zdjęcie! Ostatnia seria cała mi się podoba :)
44 superowe. Pozazdrościć złapania takiej chwili i jeszcze ubranej w ładne tło kadr.
45 również fajne.
46 mniej do mnie przemawia. Może dlatego, że nie lubię przepaleń, ale sama kompozycja ok.
40. bardzo mi sie podoba innym spojrzeniem na macro
44. swietnie zlapana chwila i gratulacje refleksu
45. swietne
46. srednie
Witam ponownie.
Zwłaszcza 43 i 46 się nam (oglądamy z córą) podobają.
To do kolejnego... :shock:.
Pozdrawiamy.
Dziękuje wszystkim za komentarze.
47 świetne
Ostatnia seria również dobra, ale oprócz 52, które jest nieostre i ogólnie nieudane. Ale pozostałe od 47 do 51 mi pasują. 47 i 50 moje ulubione (spróbuj jednak mniejszego wyostrzenia słonecznika). No jak już się czepiam to 51 spróbuj w kwadratowy kadr przerobić. Ale to tylko takie moje sugestie nieśmiałe.
Dziękuje wszystkim za porady i komentarze w moim wątku, dzięki nim wiele się nauczyłem. Prezentuję dziś ostatnie fotografie zrobione w tym roku warte pokazania moim zdaniem:? Zatem pozdrawiam i aby do wiosny:lol:
53 super ujęcie - wygląda jak kwiatek.
Na 55 fajny kolor i układ, ale faktycznie trochę nieostre.
Dawno się nie wypowiadałem w tym wątku, ale obserwuję rozwój i postępy , a te są imponujące.
O ostatnich nie da się wiele powiedzieć, są b.dobre i tyle. Dobre kadry, kolory i nawet lekka nieostrość 55. nie bardzo przeszkadza. Gratulacje za całokształt.
Ostatnia seria bardzo dobra.
[QUOTE=norb2222;678814][CENTER]Proszę o opinie, krytykę, popełnione błędy i wskazówki co muszę poprawić:?
???? Nie pytaj nigdy co musisz poprawić, bo nic nie musisz..... To Twoja indywidualna kreacja. Patrz na fotografię teoretycznie,
P.S. Jeśli chcesz zadziwić kogoś makro to przedstaw to w inny sposób, najlepiej w taki by nikomu się nie podobało. Zwróć uwagę, że to forum "techniczne".
Jeśli zapytasz mnie o technikę tych zdjęć, powiem Ci, po co się pytasz? technikę opanowałeś teraz zajmij się fotografią....
Zdjęcie 47 bardzo mi się podoba. Świetna kolorystyka i znakomite światło. Idealny rozkład głębi ostrości, co w wypadku pająków nie jest prostą sprawa.
Dziękuje wszystkim!
Myślałem, że do wiosny już nic nie wrzucę:-D
Zimowo:?
56.
57.
niezłe kadry
58. Piekne. Świetnie uchwycony ruch i kolorystyka.
Kilka całkiem niezłych kadrów ;)
Pozdro.
Czas zapoczątkować nowy sezon, jeszcze gorące z weekendu:-D
Te 2 ostatnie świetne.
59. doskonałe
Wow zdjęcie nr 60 to po prostu mistrzostwo świata!
Sent from my HTC Desire using Tapatalk
bardzo ciekawe
Dwa ostatnie fajne, zwłaszcza 60. Kolorystyka duży plus. Tylko nie mogę załapać sytuacji. On tak na plecach pływał? :)
59 - świetny motyw !
Dziękuje wszystkim za komentarze!
Brak chęci i lenistwo do szukania nowych kadrów spowodował przestój w mojej galerii:roll: ostatnio znowu złapałem bakcyla, zobaczę na jak długo:mrgreen:
2012
Zdjęcie bardzo fajne, ale potrzebny twój komentarz co to jest ;)
...super zdjecia...
Mini bukiecik :-P , a 60 mega.l
Fajne zdjęcie - 62
bardzo mi się podoba Twoje podejście do tematu. super zdjęcia i obróbka
O widzisz, teraz już wiadomo bez komentarza co to jest ;) ...fajne
Ostatnie - 65 i 66 bardzo dobre.
66 - trochę za mocno wyostrzony.
65 i 66 są w pewien sposób oryginalne. Konik dzięki kolorystyce a motyl dzięki lekkiemu przeostrzeniu, co w tych konkretnych przypadkach przemawia na ich korzyść, więc chyba się udało :)
świetne! podoba mi się ta GO!
O tak. Jest to zdjęcie fajne. Te paski poziome w tle itp. Kolor gra tu pierwsze skrzypce.
70 - super zdjęcie.