Sprawdź sobie w google, gdzie i czy w ogóle jest wypozycjonowana moja strona, to będziesz miał odpowiedź na pytanie, czy zależy mi na pozycjonowaniu, czy na pokazywaniu zdjęć :)
Wersja do druku
Przeniesione z innego wątku:
Zdjęcie jest zrobione w 99 % w Lightroomie (prócz ramki i podpisu) z jednego Rawa.
A skórę na innych zdjęciach ,np.:
http://www.kubacichocki.pl/blog/foto/10/05radom002.jpg
też czochrasz w LR ?
nie, skórę poprawiam w PS.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
.
.
PS. choć ten plugin do skóry w sumie jest też do LR.
A jednak.
Możesz zdradzić tajemnicę,cóż to za magiczny plug-in ?
Dziwne to z linka..
Tak na dobrą sprawę do większości przypadków jeśli chodzi o korektę skóry używam po prostu stempelka + blurowanie warstwy a następnie gumeczką obrysowywanie żeby nie było widać granicy blurowania. Pluginu używam raczej rzadko do wygładzania skóry jeśli np. buzia zajmuje mało miejsca w kadrze i nie ma sensu bawienie się w dokładne ręczne robótki jak w/w.
Powiedziałbym raczej,że to koloryt skóry budzi mój zachwyt (właściwe słowo),aniżeli faktura tejże skóry.
Ja nie widzę w kolorycie żadnych cudów. Po prostu zabawa suwaczkami z uwzględnieniem red i orange.
E tam,nie jest to do osiągnięcia poprzez zmianę luminację na tych kolorach i/lub przez nasycenie tych barw.
Ale co jest niemożliwe ?
Kolory z LR wychodzą mi zawsze mniej więcej porównywalne:
fajne foty i obróbka,nie chcesz sprzętu foto kupić, bo przy takich zdjęciach to mi się nie przyda :-D
Wpisywać się, kto jest chętny.:!::!::!:
Lista chętnych:
1.mamiyka
Ale na co?
Mea culpa,myślałem,że doklei do starszego postu.Jeszcze raz więc:
Wpisywać się, kto jest chętny.:!::!::!:
Lista chętnych na warsztaty u Cichego:
1.mamiyka
Fpisujcie miasta kture popierajom!!!!!1111jeden!!1!jedenaście!!!11!
A Cichy w ogóle coś wspominał że robi warsztaty?
Cichy jeszcze chyba o tym do końca nie wie,trochę też się chyba wstydzi,ale chłopaki i dziewczyny równe są i na kursie będzie fajnie,miło i przyjemnie :-D
A teraz pełna powaga,jeżeli ktoś jest zainteresowany, to proszę się wpisywać.Skala zainteresowanych uświadomi ,że lud się domaga warsztatów u Cichego.
No proszę jakim ułomny.
Jeżeli można prosić o jakieś namiary, to niezmiernie dziękuję.
Może być na priva.
Chyba dyskusja schodzi na złą drogę :) Na warsztaty to się idzie do Kaliny albo Krzysia Tkacza, do mnie po Tamrony :D
omg to jakaś paranoja momentami z tymi warsztatami...
osiągnięcie takich barw przy świetle dziennym nie jest jakoś wymagające , zamiast robić jakąś bzdurną listę poświęć dzień w domu i popracuj sam , nie mówiąc o tonie presetów na necie które można też pomęczyć
Dziękuję MM-architekci za wypowiedź,niewiele ona wnosi,niemniej dziękuję.
Jakoś nie zauważyłem,żebyś osiągnął takie barwy na swoich zdjęciach.:twisted:
cichy sprzedaj im preseta za 300 plnów i po klopocie :D a jak nie chcesz to ja to zrobie :P
Najpierw pokaż efekty tego Twojego preseta :)
Skuteczność preseta można dowieść np. na zdjęciu Ceszki:
http://sendfile.pl/13911/IMG_4376.CR2
No to hulahop.
Chcesz powiedzieć, że miałeś słońce w centrum kadru i udało Ci się prawidłowo naświetlić parę młodą i całą trawę ?
Przecież zdjęcie jest błyskane !
Zdjęcie z w/w Rawa na szybko
To co innego. Nigdzie nie pisałeś że scena była doświetlana sztucznie.
Cichy,coś zdjęcie się nie otwiera...
Imageshack, u mnie widać.
U mnie niedostępne,a łącze 20MB...
Widzisz MM-architekci,mnie nie za bardzo urzeka tabaczka na zdjęciach i styl retropodobny.Piszę to w ujęciu całego środowiska foto-ślubnego.Zdjęcia Cichego są przyjemnie chłodne i czyste. Jak potrafisz taki lód osiągnąć to daj próbkę,bo póki co, to tylko chyba ja tego nie potrafię osiągnąć.
ym co to je tabaczka i styl retro ? ;] pytam poważnie
Koledze chyba chodziło o taki efekt końcowy:
http://www.canon-board.info/showpost...06&postcount=9
Cóż, kwestia gustu.
Może nie w 100%-ach,ale o coś takiego również,np.
http://www.mm-foto.pl/images/IMG_0306.jpg
Uu, no to dla mnie nie do zaakceptowania obróbka :)
no sam patrze teraz na to zdjęcie to się załamuję , jest z przed roku więc wieki jak dla mnie
Do zaakceptowania.
Taki styl,taki klimat,dość specyficzny,mimo wszystko obecnie dość powszechny i często spotykany u czołówki polskich ślubnych.
Wszystko jest kwestią smaku i smaczków.
Czyli w zeszłym roku byłem w czołówce :D ;p
Nie no patrząc z perspektywy tego roku to do kitu obrobione jest to zdjęcie. Zresztą galerie mam jednak nie aktualną już w większości.
nie no lukruj dalej :D