Fajne te ostatnie zdjecia. Szczególnie 19. Lubię jak czuć jest światło;)
Wersja do druku
Fajne te ostatnie zdjecia. Szczególnie 19. Lubię jak czuć jest światło;)
podpisuje się, obejrzałem całość Twojej malej twórczości z tego wątku i widać progres;D no przynajmniej takie jest moje zdanie.
jeżeli chodzi o zdjęcie to na ile się tam zachowują moje gusta to w 18 trochę mi jednak głowy brak i ten nieszczęsny policzek...chyba, że mam coś z monitorem
Monika- mnie też sie ono najbardziej podoba, mimo, że jest mało kontrastowe ( jak wszystkie zdjęcia z 75-300)...
fasolka- co się dzieje z policzkiem?
szum jest na policzku, o to chyba chodzilo:)
1) kompresja
2) wyciąganie z cieni, tzn. podbicie ekspozycji o jakies 1ev ;)
Fajne modelki :-D
Na temat zdjęć się nie wypowiem ,bo się nie znam, ale mojemu laickiemu oku się bardzo podobają :)
Ostatnie dwa - niezły klimacik, szumy i BW pasują do sweterka, prawie jakbym oglądał zdjęcia mamy z szuflady :DPotwierdzam. Czas teraz nadgonić trochę sprzętem. A jak nie sprzętem, to chociaż lepszymi warunkami... iso800 na sesji? U mnie to było tylko w jakiś ruinach... W każdym razie : pracuj pracuj (na FF i 50 1.4 / 85 1.8 :D)!
wreszcie zaczełaś mniej gadać na forum a więcej zdjęć robić. kontynuuj te 2 ;)
facet, to było w cieniu, zachmurzone niebo , pod mostem... żebym mogła cokolwiek z cieni wyciągnąć, z moimi umiejętnościami w obróbce, musiało być takie iso.. no i ogniskowe spore to czasy krótkie też musiały być...
zbieram na 70-200, bardziej funkcjonalne jak dla mnie ( portrety + reporterka), a jak starczy to na 85... ;)
nie będzie teraz typowo sesyjnych zdjęć chwilowo.. brak czasu nas tego typu rzeczy
ale jest za to Julianna :D
20. A ku ku
Fajnie wyszłoby na 11mm (zmieściłaby się góra wózka i nóżki dziecka, no i więcej tła)
Osobiście przeszkadza mi tylko to, że nie widać szyi i wyszedł taki potworek przez to :D
20) do albumu :)
pewnie że tam pójdzie :) dałam tylko znac o sobie, ze żyję...
fajnie malujesz, nie ma co
Z dzisiejszej sesji - Marta
B&W
21.
22.
23.
I jak?
21 bym sobie podarował, bo laska ma dość szeroką (wręcz kwadratową) twarz, no i słabo wychodzi w en face. Albo przykrył lewą stronę twarzy włosami, tak jak się to stało z prawą stroną.
na 22 obcięte palce, nie lubię tego :D
BW wporzo, kadry też. Jest Ok.
jeśli chodzi o kadr zgodzę się z miclesem, ale coś mi nie pasuje z "mydełkiem" ostatnio baczniej na to zwracam uwagę gdy zobaczyłem swoje zdjęcia przymydlone;/ może dlatego się czepiam ale jednak jakoś dla mnie nie ostro;)
seria B&W całkiem udana;) oby tak dalej jednak bez błedów które wytknął Ci już moj poprzednik;) uważaj na ręce i stopy;P
wiem, że rękę ucięłam, jednak zdjęcie samo w sobie mnie się za bardzo podobało^^
dobra, to teraz w kolorze..
24.
25.
26. ulubione
Ostrzysz globalnie, czy na masce?
26. Siniak wokół prawego oka? :D Nie lubimy kolorowych cieni nieee :P
Makijaż do mnie zupełnie nie przemawia.
tzn? miało być delikatnie....
Michałku ostrzę po zmniejszeniu w irfanie, to przeostrza..
SIC! Irfan :D
PS i Janusz_Body się kłania...
mam gdzies w zakladkach tę akcję ale ona dla mnie za mądra jest chyba ;p
No to musisz jeszcze te dwa miesiące poczekać :D
LAB color-> kanał lightness czy jakoś tak -> USM -> powrót do wszystkich kanałów wymieszanych -> RGB i śmiga :D
Albo sharpen for screen standard w LR ;)
Nie śmiga! Po co wyostrzać ścianę poza GO! Po co wyostrzać gładki tors!
Jak już nie umiecie wcisnąć jednego guzika i patrzeć jak to się wam wszystko automatycznie robi, to po pomniejszeniu
1) kopia warstwy ze zdjęciem
2) wyostrzenie na coś co chcemy najbardziej wyostrzyć
3) utworzenie maski
4) wymaskowanie tego czego nie powinno się ostrzyć, a pędzlem 50% szarości to, co chcemy ostrzyć połowicznie itp itd.
24 takie sobie..
25, 26 przyjemne (szczegolnie 25), ale nie podoba mi sie ten rozowy zafarb :]
a mnie sie on wlasnie podoba, zdjęcie nabiera wtedy wyrazu wg mnie..
Świetne! Przepiękne BW!
dziekuję, dziękuję..
mam tez inne :)
ogólnie sesna ' na spontanie" - czyli brak pomysłu itp.
28.
29.
30.
i żeby nie było , że nie umie się smiać...
31.
32.
albo usuń albo napraw 32 bo obrzydliwie ten kolczyk wisi.
Ogólnie podoba mi się, ładnie/naturalnie pozuje chłopak.
Z dodanej serii chyba 29 najbardziej mi się widzi :) Kurcze świetne to BW ja też chcę takie :P
najlepsze dla mnie 29 i 30 - na nich wygląda jakoś twardziej jak facet, dobrze koszulka i koncepcja BW w nich gra, z czepialstwa to 29 element taga (tagu?! :D) koło ręki w tle wygląda jak palec :D jakby je w V układał.
Samo BW średnio mi sie podoba, koszulka jest całkowicie czarną plamą...
27, jakby miał oczy, brwi pomalowane, jakoś to metroseksualnie wyszło :D
Ogólnie w porządku, ale jakoś nie zachwyca :P
Pozdrawiam!
z modelami jakoś ciężej mnie sie pracuje, niestety jestem osoba z lekką nieśmiałą...
co do b&w - też mnie denerwuje ta czarna plama, ale znowu podoba się strasznie reszta :D musiałabym może zadziałać miejscowo tylko z rozjaśnieniem bluzki...
co do 27 - on ma po prostu takie oczy.. rzęsy itd.. nic na to nie poradzę ;)
Michaś co ci nie odpowiada? :>
Nie pisz "musiałabym" tylko "właśnie to robię" albo "już to zrobiłam, patrzcie na nową wersję :" :D
Dawno mnie tu nie było więc odniosę się na razie do początku, 3,6,12 bez zbędnego opisywania, Gunia robisz nadal świetne postępy a właściwie to już szlifujesz warsztat :) Można się od Ciebie już spokojnie uczyć
oj qbeksus bo ci uwierzę ;p
przede mna jeszcze dłuuuga droga
33. IMHO najlepsze z całej sesji
WMSO to wiele rzeczy mi się nie podoba... począwszy od stylizacji tj. tej halki i tego wzoru na policzku, przez sam kadr- jest taki nijaki, wystajaca reke spod halki, po samo światło które na twarzy tworzy plamy i inne "kleksy". :)
dzięki PrzemQs :) w sumie to takie eksperymenty były zarówno z kadrami, jak i obróbką...
tymczasem byłam na kolejnej sesji, tym razem jako "drugi" fotograf. Co z tego wyszło.. Sami oceńcie :)
34.
35.
36.
O gunia chyba was przyłapałem na sesji jeżeli to była sobota, chyba godziny nie wybraliście najlepszej a do tego jeszcze to słońce sie od wody odbijało, pomysły fajne ale mogliście sie troche pochować w cieniu ,) Moja modelka była do tego strasznie wrażliwa na te promienie :-?
35 Superowe,
36 słup wody wyrastający z modelki + przejarana twarz i kichowate cienie na niej.
ja tam chciałam po9południe i to konkretne, ale kumpeli nie pasowało ... podkreslam, że byłam jako drugi foto :D
i chyba cię kojarzę... ;)
<OT mode on> Ta modelka to palaczka? Bo jakoś nie pasuje Jej papieros według mnie<OT mode off>