tez bym nie kupil nic od tego goscia z avatara ;) (choc 99% ludzi i tak nie wie kto na nim jest :P)Cytat:
Zamieszczone przez Tomasz Golinski
Wersja do druku
tez bym nie kupil nic od tego goscia z avatara ;) (choc 99% ludzi i tak nie wie kto na nim jest :P)Cytat:
No nie żartuj Tomasz - to była wyraźna odpowiedź - a że zupełnie nie na temat... :P :P :PCytat:
Pewnie, że może nikt nie zna tego TIPa - ale błagam nie idźcie w ślady Viteza i nie piszcie mi o tym bo zabraknie miejsca na serwerze...... :mrgreen:
Adam
To sie powstrzymuj od takich przytykow bys sam kiedys nie byl ofiara. Jurek podal ci swietny powod dlaczego Tommiego warto polecac.Cytat:
Zamieszczone przez froolk
Ja rowniez uwazam ze warto go polecac ((i nie tylko ja go polecam)) i jesli sie ktos pyta - to odpowiadam. Moze to ze na forum zagladam dosc czesto :roll: i dosc czesto sie wypowiadam :roll: powoduje nieco spotegowane wrazenie reklamy... ale to jest tylko i wylacznie _odpowiadanie_ na pytania "kogo mozna polecic" a nie moje odgorne reklamowanie.
Wiec jesli jest to dla ciebie zastanawiajace to szczerze radze, oszczedz sobie zmeczenia mozgu czy jakichs nerwostek o blahostki i przestan sie tym przejmowac 8) .
W skrocie Tommy to wg mnie gosc godny zaufania i nie wstydze sie o tym pisac :roll: .
Vitez
Ale chyba nie o to pytałem :) A Twoja odpowiedź była wyraźnie skierowana do mnie :) Nie pytałem kogo polecacie - było już nawet w tym wątku dość na temat kogo polecacie - sam napisałeś, że wolisz kupować osobiście - ja też więc szukam w swoich okolicach.Cytat:
Ja rowniez uwazam ze warto go polecac ((i nie tylko ja go polecam)) i jesli sie ktos pyta - to odpowiadam.
Vitez
Cytat:
To sie powstrzymuj od takich przytykow bys sam kiedys nie byl ofiara.
Ja się nie "nerwuję" 8) , chyba nie zauważyłeś emotikonów :?: - jak już to byłem nieco uszczypliwy a to Ty nerwowo reagujesz :)Cytat:
Wiec jesli jest to dla ciebie zastanawiajace to szczerze radze, oszczedz sobie zmeczenia mozgu czy jakichs nerwostek o blahostki i przestan sie tym przejmowac .
Starczy tego - z mojej strony PAX
Adam
Czy to nie aby Johny Depp :twisted:Cytat:
Zamieszczone przez DoMiNiQuE
robson, to jeszcze tytuł filmu :mrgreen: i reżysera :mrgreen:
robson, tak to Johny Depp w najlepszej roli jaka zagral w Las Vegas Parano 8) (scenariusz i rezyseria: Reżyser: Terry Gilliam)
(mam taki awatar z uwielbianie do filmu ...nie do Deppa - zeby nie bylo :lol::lol: )
to ja swoje 5 gr na temat slawnego Tommy_J :)
mialem swego czasu zamiar kupic 50/f1,8 a ,ze akurat przejezdzalem przez lodz - wstapilem do Tomka - dalem kase odebralem towar - jak twierdzil noweczka szkielko . Sprawdzony przez wielu koles wiec nawet nie sprawdzam co w pudelku - mroz na dworze do domu daleko - jednym slowem trzeba jechac dalej :)
Ale cos mnie pokusilo w aucie aby otworzyc jednak to pudeleczko - okazalo sie, z w srodku uzywany z wyraznymi sladami uzywania obiektyw !!!
Oczywiscie wrocilem oddalem i stwierdzilem , ze juz nigdy nie kupie u Tommy_J nawet dekielka do obiektywu !!!
ps co do Las Vegas Parano - niezla jazdeczka :)
Auwo
Pewnie właśnie wrócił .......po 3 tygodniach próbowania....... :mrgreen:Cytat:
Ale cos mnie pokusilo w aucie aby otworzyc jednak to pudeleczko - okazalo sie, z w srodku uzywany z wyraznymi sladami uzywania obiektyw !!!
.....a komuś sie nie spodobał lub nie miał kasy....... :mrgreen:
Muszę z Tym skończyć :lol: bo mnie wyrzucą z tego forum za herezje albo jeszcze coś gorszego....... :shock:
A tak na poważnie - juz wczesniej chciałem napisać, że mi osobiście nie podoba się takie testowanie przez X dni - bo nie czarujmy sie ale ten testowany sprzęt w końcu ktoś kupuje myśląc że bierze "brand new". Rozumiem sprawdzić w czasie kupowania - nawet ze statywu porobic fotki testowe tablic, ok ! Ale trzy tygodnie testów?
Zaraz pewnie zostane zbesztany przez tych którzy mają mozliwość brania obiektywów do testowania :) ale mi to nie odpowiada. W końcu zanim kupię szkło to staram się o nim jak najwiecej dowiedzieć. Czytam parametry, opinie innych, testy, oglądam sample, a przede wszystkim zastanawiam sie do czego tego szkła potrzebuję. Wtedy już wiem - będzie to obiektyw "X". Więc kiedy już kupuję to sprawdzam tylko czy ten konkretny egzemlarz jest ok, a na to wystarczą góra 2 godziny na miejscu u sprzedawcy. I jeśli nie kupię to potem nie ma sytuacji jaką opisał Auwo i jeszcze ktoś wcześniej gdzieś na forum.
Adam
Popieram froolk. Choć właściwie dlaczego nie - ja chętnie bym odrobinkę dopłacił żeby mieć możliwość przetestowania w warunkach bojowych tego cholernego dylematu "1.4x, 2x czy 100-400IS" :) Ale ostateczny nabywca sprzętu, który ostatecznie mi się nie spodoba, powinien o tym wiedzieć.
Już mnie DoMiNiQuE wyręczył :mrgreen:Cytat:
No ma się rozumieć :!:Cytat:
Zamieszczone przez DoMiNiQuE
A to przypadkiem nie Ty Daniel pisales o tych fajnych sklepach w ktorych mozesz zaplacic wiecej, pomacac, dotknac, potestowac? :) Nie chca Ci pozyczyc szkiel na weekend? Niedobrzy oni, no :)
"Fajne sklepy" to są w USA :) I w Europie dla CPS members. Tutaj, owszem, można przyjść, pomacać, podłączyć, strzelić trochę fotek, kupić/nie kupić... ale na weekend to już niespecjalnie ;-)Cytat:
Zamieszczone przez sal
Hmm, chociaz w sumie.. nie pytałem :mrgreen:
Jak jest akurat z oddaniem obiektywu (bo się nie podoba, a co!) w świecie cywilizowanym, to nie wiem. Jednak przeogromną większość artykułów technicznych i ciuchów (oprócz bielizny :mrgreen: ) można oddać bez żadnych złych konsekwencji. A co potem z tymi gratami sklepy robią, to nie wiem :?:Cytat:
Zamieszczone przez muflon
Wiesz, mi się niespecjalnie podoba ideologicznie oddawanie "bo mi się nie podoba". A przynajmniej nie bez uprzedzenia sprzedawcy, że taką ma sie intencję.Cytat:
Zamieszczone przez Jurek Plieth
Ja Cię doskonale rozumiem, ale piszę o obowiązującym w cywilizowanym świecie obyczaju handlowym!Cytat:
Powtarzam, nie wiem co sprzedawca dalej robi z przykładowo taką oddaną "walizką" do przewożenia roweru - ten przypadek znam z autopsji. Towar był kilka razy użyty, nie spełniał pokładanych oczekiwań i syn bezproblemowo zwrócił go do sklepu (Anglia).
Sorry, ale jeśli takie są obyczaje w cywilizowanym świecie, to ja ich nie przyjmuje do wiadomości . Na dobrą sprawę, ja długiej rury potrzebuję kilka razy do roku.. a, wezmę ją "kupię" przed każdym airshow i oddam po tygodniu...Cytat:
Bingo!!! Dokładnie tak się praktykuje z np. TV plazmowymi przed Świętami Bożego Narodzenia w Niemczech :mrgreen:Cytat:
Oczywiście, nie twierdzę, że to jest reguła, ale można byłoby powiedzieć, że praktykowany obyczaj.
Potwierdzam.Cytat:
Mam kumpla w Vancity. Mieszka tam juz pare lat, wiec poznal troche znajomych. Jeden z jego znajomych (Kanadyjczyk, nie Polak) wlasnie taki numer odstawil w zeszlym roku ;-)
Mieli wyjatkowo upalne lato, wiec koles doszedl do wniosku, ze przyda mu sie klimatyzator. No wiec poszedl do sklepu i kupic duzy, wolnostojacy klimatyzator. Przez miesiac chlodzil sie, po czym zaniosl klime do sklepu i oddal, stwierdzajac ze nie spelnia jego oczekiwan.
Wyszedl ze sklepu, pojechal do innego... i kupil dokladnie taki sam klimatyzator :lol: Pouzywal przez miesiac, oddal z tego samego powodu... i do kolejnego sklepu.
No i tak az do konca lata sie poklimatyzowal za free :lol:
Witam wszystkich
przymierzam się do zakupu zooma Canon 70-200 f4L. Postanowiłem dobrze wydać ciężko zapracowaną premię :lol:
Zainteresowała mnie oferta firmy Techmarket (na Allegro jako Pollusa Direct), czy ktoś ma jakieś doświadczenia z nimi?
Dziękuję za wszelkie uwagi. :D
Hmmm, miało być tanich a jakos nie bardzo mogę polusa do takowych zaliczyć :>
Jest na allegro dużo innych TIPów. Chyba że coś się zmieniło. Wtedy kiedy ja kupowałem (jakieś pół roku temu) większość propozycji na allegro (mówię oczywiście o nowych obiektywach) była zdecydowanie tańsza od POLUSA. Oczywiscie wydając taką kwotę ciężko zaakceptować wysyłkę ale w moim przypadku Pan sam przywiózł towarek i jeszcze utargowałem.
Pewnie zaraz padnie pytanie kto to był?? Poszukam.....chwilunia.....
to był ten pan:
Rafał Pietrasiak FOTOREX tel. 501 290 873
No i oczywiście daje gwarancję.
I widzę że jesteś z Sosnowca czyli do Ciebie pewnie też dojedzie. :D
Chyba mam pecha, bo znów muszę sie poskarżyć... Wczoraj na giełdzie kupowałem dla kumpla obiektyw, 50/1.8. Wybór padł na FOTOIT, który także działa na allegro. Otóż Pan sprzedawca zapewniał mnie, że obiektyw jest nowy, dał 12 m-cy gwarki. Zawieżyłem na słowo, zaufałem dobrej reputacji i tylko podpiąłem szkło do body, żeby zobaczyć, czy działa. W domu okazało się, że soczewy są wypaćkane paluchami, paprochy w środku, styki wytarte i 2 małe ryski na obudowie. :evil: :evil: :evil: Na maile szanowny TIP nie odpowiada. Jutro będę go bombardował telefonami. Jak nie poskutkuje, to trzeba będzie zrobić najazd na biuro przy Czerniakowskiej. Zobaczymy jak się sytuacja roziwnie, mam nadzieję, że szkło zostanie wymienione. Niemniej na naganę i potępienie zasługuje fakt świadomego oszukania klienta!!! W kontaktach z tym TIPem zalecam dokładne oglądanie sprzętu...
prawie wszystko co mam to u mareo200 brałem, koleś w porzadku = nawet pozyczył mi raz dwa konwertery 1,4 i 2,0 zebym se potestował w zoo, na drugi dzien podjechal do mnie pod robote, zszedlem i oddalem mu juz tylko jeden wraz z zaplatą za niego
raz nawet wziął ode mnie obiektyw ktory u niego kupilem, ale po miesiącu uznalem, ze nie spełnia on moich oczekiwań - wziął bez problemu, uciął 100zł
niesety od jakiegos czasu to chyba go urząd skarbowy gania - koleś zaginął, nic nie da sie kupić - komórka zamilkła i sie nagrywać tylko mozna ;) , mailować do niego nie ma sensu, na allegro też pusto na jego aukcjach. Dawno nie bylem w stodole, wiec nie wiem czy siedzi na stoisku - generalnie w porządku byl/jest..
No wlasnie dzisiaj dzwonilem do niego i tez zima... chociaz tym razem byl juz jakis postep w porownaniu do poprzednich prob, gdy kupowalem lampe - wtedy komorka byla wylaczona, teraz jest wlaczona ale jej nie odbiera :lol:Cytat:
Zamieszczone przez dzi
A ogole te TIPy allegrowe jakies sie ostatnio niemrawe chlopaki zrobili... wyslalem dzisiaj do pieciu maila z pytaniem o cene szkla, tylko dwie odpowiedzi dostalem :|
Pozostając w temacie: czy ma ktoś z was jakieś doświadczenia z tym TIPem: http://www.allegro.pl/my_page.php?uid=2962844 ? Wydajem się być ciekawy, kierując się cenami...
I jeszcze jeden: http://www.fotokat.pl/
Pozdrawiam
To chyba trafiłem na ten sam obiektyw co Ty... :DCytat:
Zamieszczone przez Auwo
Ale ja kapnąłem się dopiero w domciu, czyli jakieś 2 godziny jazdy w jedną stronę... A potem czekałem 2 tygodnie na wymianę...
Wystawiłby go chłopina za 200 zł i pewnie znalazłby się chętny, a tak to takie szopki...
Witam
Dopiero się przymierzam do kupna aparatu i w związku z tym mam pytanie o opinię o allegrowiczu: CAMERAMAX.
http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=2792536
Miał ktoś z nim jakieś kontakty i może coś na ten temat powiedzieć?
Ceny ma zastanawiająco atrakcyjne.
pozdrawiam
Mariusz Witkowski
Ja kupowalem 350D. Odbieralem osobiscie, na rachunek musialem poczekac pare dni, ale za to odebralem go pare ulic ode mnie ;)Cytat:
Zamieszczone przez Alvin75
Wszystko udalo sie szybko zalatwic a mnie zalezalo na czasie.
Jedyna wada ze z aparatem byly tylko instrukcje: wloska, francuska i niemiecka. Na szczescie moze sciagnac angielska. Chyba ze ktos chce sie polska podzielic :)
Riccardo
Witam!
Zapraszam na fotogiełdę: www.fotogielda.pl
Bezpłatne ogłoszenia!
Pozdrawiam
Phi, u nas też bezpłatne :D
Nie wiem czy było ale podaję. Strona m.in. z wieloma instrukcjami technicznymi czyli jak rozebrać i złożyć aby nie została żadna śrubeczka :)
http://home19.inet.tele.dk/ne/manualer.htm
Pozdrawiam.
Dla gmyraczy hihihi
Wszystko cacy, ale... chyba niewiele ma to wspolnego z TIPami i sklepami netowymi... chyba, ze jakis istotny zwrot w dyskusji przegapilem ;-)
Nie nie...to ja się rąbnąłem w wątku... Poproszę o przeklejenie :DCytat:
Zamieszczone przez kavoo
Bo wcześnie jest i śpiącym jeszcze....
Do grona "dobrych" moim zdaniem TIP-ow dopisze FOTOIT - kupowalem u niego 10-ke , 20-ke i ostatnio w piatek 300D - za kazdym razem zamawialem okolo 18 wieczorem a juz na drugi dzienn rano sprzet byl u mnie. Wszystko w najlepszym porzadku !
Kompletnie nie rozumiem!
Spojrzcie! Sprzedawca z allegro Fotomedia http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=387575 Zaczal sprzedawać sprzet z innego konta Foto-media: http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=1127680 i to wiemy! Az tu nagle uzytkownik nie ma zadnych aukcji i sprzedaje wszystko z nowego zupelnie konta canon-optyka: http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=3223666 :)))) Zastanawialem sie nad Tamronem od nich, ale troche chyba zaczynam sie wahac. Przez telefon facet nie potrafil mi wyjasnic dlaczego zmieniaja konta... ;) Moze to jakis sposob na obejscie prowizji? Dziwne, nie?
No kurde majac takie ceny to powinni ekspresem w ciagu 2 godzin dostarczac i jeszcze w reke calowac, ze zdecydowales sie u nich kupic :lol:Cytat:
Zamieszczone przez Auwo
100-400L ledwie 2 stowki taniej niz w Pstryku, 28-300L tyle samo co w Pstryku... ja bym zaryzykowal stwierdzenie, ze to jest DIP a nie TIP :lol:
rabaty upusty :) dla mnie ceny byly ok :) taniej nie znalazlem na allegro :)Cytat:
Zamieszczone przez kavoo
Tez sie zastanwialem nad tamronem od fotomediaCytat:
Zamieszczone przez mcdenko
Ale na moje 3-4 maile nie odpowiedzieli ani razu.. z zadnego konta..
Wole interesy z fotoit, aczkolwiek dopiero tamrona maja miec w poniedzialek..
znalazłam wczoraj taki sklepik:
http://fotoklik.pl/
chciałam kupić canona 50/1.8 i cena jest zachęcająca jak dla mnie - 409 PLN - bo jestem z łodzi i mogę na miejscu odebrać (po drodze z pracy bym miała :) ) - zatem jak miałabym zapłacić za przesyłkę z innego miasta - to tu wychodzi lepiej i sama obejrzę co dostaje na miejscu..
A może ktoś kupował już z tego miejsca??
ps.no i mają bardzo dobrze zorganizowaną stronkę z rozbudowanym menu, takie rzeczy też trzeba docenić 8-)
Zeby tylko mieli jeszcze ten obiektyw na stanie to bylby ideal. Czas oczekiwania 14 dni roboczych.Cytat:
Zamieszczone przez Agni
no właśnie po 14 dniach kiedy nie wiedzieli czy w magazynie sie pojawi - zrezygnowałam :-| -ale próbuje już gdzie indziej..
Znalazłem ostatnio fajny link do niemieckiego sklepu internetowego i z tego co tam wyczytałem to wysyłają towar do naszego kraju firmą kurierską UPS. Ceny konkurencyjne nawet dla allegro - dla przykładu 350D body - 670 EUR. Koszty przesyłki można sobie obliczyć na niemieckiej stronie UPS'u.
SKLEP
KOSZTY WYSYŁKI
WARTO SPRAWDZIĆ !!!
23 czerwca zapłacilem ok.1700zł przy odbiorze paczki(20d,18-55,17-85 i gratisy)z USA,
bo moja siostra napisala na paczce -wartość :2200$.
Czekalem pół roku ,na sprzęt i już mi przeszlo...
Hehe a ze tak z ciekawosci zapytam nadal ta siostra nalezy do rodziny ? :)Cytat:
Zamieszczone przez tenisista
ja dorzuce cos z usa, www.17photo.com
planuje za 2 tyg kupic w NY canona 70-200/4 i lampe sigma 500 dg super (taniej w 17photo o 40$ niz u konkurencji)
z opinii wyczytanych w necie i od dwoch osob ktore kupowaly, wynika, ze to jest bardzo sprawdzony i zaufany sklep :)
pozdrawiam
Witam, poszukuje TIPa, czy tez TYPA ze szczecina;-) chcialbym tez miec mozliwosc obejrzenia sprzetu podczas zakupow, ale niewiele u mnie tu sie dzieje jesli chodzi o foto handel. Bede wdzieczny za namiary na "sasiadow".
Pozdrawiam
maciej
http://www.aster-foto.com.pl/
na www nie najaktualniejsze informacje ale jak sie zadzwoni i przyjedzie do nich mozna dobrze ponegocjowac... polecam
Witam,
Szukam dobrego i taniego TIPa z Krakowa. Jestem zainteresowany kupnem nowego Canona EOS 20D (body) + najprawdopodobniej obiektyw Sigma 18-50 F2.8 DC EX. Zna ktos kogos takiego z Krakowa i wie, ze mozna sie z nim spotkac i obejrzec sprzet przed zakupem?
Pozdrawiam,
Krzysiek
A co chesz kupic?Cytat:
Zamieszczone przez Macios