30 dla mnie najlepsze. Przez odbicie w wodzie. Może troszkę ciaśniej bym skadrował, żeby tyle góry nie było.
Wersja do druku
30 dla mnie najlepsze. Przez odbicie w wodzie. Może troszkę ciaśniej bym skadrował, żeby tyle góry nie było.
seria piękna:smile:, a 30 wymiata:smile:
Dzięki Panowie:)
Musiałem odstawić skrzydlate na jakiś czas. Jedyne możliwe focenie to szybkie wypady na pola i wodę. No i takie chmurki mi się trafiły:
31. Słonko przejarane, ale nie potrafiłem tego opanować:( Jakieś rady?
32.
33.
PS. No nie powiem żebym nie użył programiku by MMM:)
ciekawe, zobaczyłem Twoje zdjęcia i się zachmurzyło u mnie za oknem:D
fajne fotki, takie klimatyczne, mnie się podobają:smile:
Mam jeszcze jedną z tej serii:
... i taki landszafcik:
Co wy na to?
solver, WB wszędzie był ustawiony na Auto. Jedyne różnice, to czas naświetlania i użycie filtrów: szarego i szarej połówki. No i pogoda się bardzo szybko zmieniała.
myślałem, że przy wywoływaniu raw'a bawiłeś się suwaczkami;) osobiście wolę naturalny kolor chmur, i może dlatego mnie zaciekawiło, efekty jak po wykorzystaniu silver efect w PSie.
cóż 31 jednak chciałbym zobaczyć w naturalnych barwach lub po użyciu polaru. Zrobiłeś może?
Kilka moich eksperymentów z ostatniego wypadu nad nasze morze:
36.
37.
38.
Mam nadzieję, że się spodobają...
Celuję w 37. Mocno OK. :)
Mi również najbardziej pod pasowało 37. Ładna seria.
37 po raz kolejny:), chociaż sam sobie zadaję pytanie, czy miękka "mgiełka" to właściwy sposób oddania potęgi morza?... Bardzo ładne foto!
O, to na pewno!, inaczej by mi się nie spodobało:) Zastanawiam się tylko, gdzie leży granica (oczywiście płynna;)), żeby nie przedobrzyć - w sensie, by morze nie wyglądało zbyt łagodnie i "sennie".
nie będę oryginalny i też stawiam na 37:smile:, bardzo fajna seria:smile:
Cieszę się, że wam się foty podobają:) Dzięki:)
Mam jeszcze jedno z tej serii. Tutaj chyba jednak przekombinowałem z filterkiem...
Eee, nie jest tak źle:mrgreen: Mi się podoba.
mnie się podoba jest super
Cieszę się, że wam podeszły nadmorskie landszafty:)
Wczoraj wybrałem się zapolować na dzięcioły. Skończyło się tak:
Nie no, zgrabny dzięcioł :D
Widzę, że masz podobnie. Plan jest inny a wypstrykanie tematycznie całkiem odmienne :)
Ale nie ma tego złego, bo seria fajna, 40 najbardziej mi się podoba.
Bardzo ładnie rozpracowany temat ostrości, ani nie zamało , ani drobinki za dużo, model mimo , ze popularny to całkiem urodziwy ;)
dr11, x-mac, piotrek72t dzięki:)
No to jeszcze trzy:
43. Z pluskwiakiem
44. Poturbowany I
45. Poturbowany II
ładna ta seria dzięciołów-motyli:D, też znam ten ból, że idę na coś innego co potem ustrzelę:smile:
Czyżby w drugiej serii ten biedak nie chciał się ustawić do zdjęcia tak, jak Ty chciałeś? ;) 45 dla mnie best, tylko jakoś jeszcze ten kwiatek mógłby się w całości w kadr zmieścić :)
Ptourbowany II, po prostu brawo !!!
Jeszcze raz dzięki panowie. No fakt, na 45 zdecydowanie brakuje . Takie moje niedopatrzenie;(
solver, w całej serii użyłem trzech filtrów systemu cokin:
1. HITECH 85 ND 1,2,
2. NoName - chińska szara połówka nieokreślonej bliżej mocy,
3. PPL 103 Grad Sunset.
Czasy naświetlania od 2,5s do 4s. wszystkie na f22 iso100.
motyle świetne!
motyle swietnie wyszly :)
solver, 1507, fotosc dzięki:)
Na początek tak dokumentacyjnie.
Cel moich wczorajszych podchodów:
Po przeczołganiu się przez łąkę, dopadłem go w zarośniętym rowie melioracyjnym.
Później wyszedł na chwilę na otwartą przestrzeń, pozował chwilkę z żoną i dał dyla:
Później wrzucę efekty w chowanego:)
no świetne, a gdzie to pozowanie z żoną?
Fajne, też dziś ganiałem podobnego :) I złapałem, ale kleszcza :D
świetnie się zapowiada ta historia:smile:, czekam na tą żonę:smile:, a fotki super:smile:
Weekend bez kompa. Teraz mam chwilkę, to wrzucę koziołka w lepszym ujęciu:)
Oo, 49 piękne.
Cholewcia, załamujesz mnie ;) Mój, jak tylko podejdzie bliżej, zauważa, że coś jest nie tak i szczekając :) zarządza odwrót do lasu...
piękne :smile:, a 49 the best:smile:
koziołek wyszedł bardzo ładnie, gratuluję podchodu
Jestem również za 49! Wszystko pięknie, można by się przyczepić do roślinki wyrastającej mu z głowy miedzy rogami, ale to szczegół... Pozdrawiam
krzychoo, tak się zastanawiałem kiedy ktoś o tym wspomni:)
Skoro się podobają to jeszcze trzy:
środowiskowe, lubię takie
No musiałeś się nieźle nakombinować, żeby je podejść. Mi się tak dobrze nie udało. Trzeba by się umawiać na tematy na dany tydzień, jak na innym forum (konkurencja) byłoby ciekawie... No i zmotywować admina MCGyvera lub kogoś innego - bo strasznie kuleje zamieszczanie "zawodów". Pozdrawiam.
piękna seria:smile:, a najlepsze dla mnie 54:smile:
Zgadzam się z Pitkiem , 54 świetne.
Dzięki:)
A to z dzisiejszego porannego wypadu w teren:
55.
56.
57.
Mam nadzieję, że te też się spodobają;)