Dzisiaj w "prasie" przeczytalem, ze to moze byc ostatni AIR SHOW w Radomiu. Decyzja zapadnie jak podlicza zyski. Kandydatami do organizacji nastepnego AS sa podobno Krakow ;) i Wroclaw :cry:
Wersja do druku
Dzisiaj w "prasie" przeczytalem, ze to moze byc ostatni AIR SHOW w Radomiu. Decyzja zapadnie jak podlicza zyski. Kandydatami do organizacji nastepnego AS sa podobno Krakow ;) i Wroclaw :cry:
Ha ha, od razu mi się przypomniało Airpower'05:Cytat:
Zamieszczone przez Scaramanga
Tylko kurcze, minimalnie się spóźniłem... chwilę przedtem panowie nurkowali każdy w swojej rurze :-)
Bawisz się w to zawodowo?
Maja zle informacje...Cytat:
Zamieszczone przez Pietro
Kandydatem sa Krzesiny,ale to jeszcze nic pewnego jak to u nas we wojsku. :)
można go zobaczyć tutajCytat:
W co? We wchodzenie do rury?:)))Cytat:
Zamieszczone przez muflon
Wiesz...kazdy ma w swoim zyciu okres,ze bawi sie w to zawodowo,czasem bez przerwy na jedzenie i inne,bardziej podniecajace zajecia:)
Przez taka jedna "rure" mialem wlasnie 5-letnia przerwe w "zawodzie".
Tym razem juz mnie nikt nie zatrzyma...
Ee, no ja się serio pytam - ze sformułowań można wywnioskować, że focisz samoloty trochę bardziej niż dla przyjemności. Hem? :rolleyes:Cytat:
Dlaczego?Pracowac sie powinno dla przyjemnosci,wtedy praca jest przyjemnoscia.Jesli sie robi cos tylko dla pieniedzy jest to bardzo smutne...Cytat:
Ależ ja to wiem - i sam bardzo się cieszę, że moja praca sprawia mi przyjemność :) No ale skoro wolisz pozostać tajemniczym miłośnikiem lotnictwa - Twoj wybór ;-)Cytat:
"Aluzju panial"...Napisalem Ci juz wczesniej,ze wszystko w swoim czasie.Fotografia uczy tez...cierpliwosci. :)Cytat:
Zdjecia super, szkoda tylko ze nie masz niebieskiego nieba :(Cytat:
Zamieszczone przez kociu
Ps.: Wszystkie sa z AS w Radomiu ?
Ale super !! Niech to beda Krzesiny, niech beda :DCytat:
Jesli pozwolisz na komentarz,to:Cytat:
Zamieszczone przez Izydor
Pokazales wprawdzie,ze umiesz celowac i masz dobry autofocus,ale zdjecie
powinno byc komunikatywne dla kogos kto zupelnie nie zna sie na lotnictwie i nie wie co sie tu dzieje.Ktos do niego strzela,a moze pamietajac katastrofe Columbii maszyna zaczyna sie palic i rozpadac na male palace sie kawalki?
Jest mozliwosc,ze facet przesadza z paleniem i wyrzucil na raz kilka niedopalkow,tylko ktoredy...?Nie kazdy byl na pokazach i widzial calosc. Nie kazdy wie,ze zostal uzyty system ochrony pasywnej z nabojami magnezowymi.System zostal stworzony przeciwko wrednym wynalazkom typu "wozduch-wozduch"AA-11 Archer(R-73) albo AA-7 Apex(R-24),ktory oprocz tego,ze urwal by skrzydlo,urwal by rowniez glowe temu co trzyma joistick w cockpicie tej szesnastki...
Zdjecie Orlikow - za wczesnie i stoja smigla.Zabraklo im wszystkim na raz
paliwa?
Zdjecie grupowe iskier - za krotki czas.Niezbyt ladnie to wyglada.
Powyzej pieknie rozmyta iskra,ale ciut za wczesnie,albo ciut za pozno.Nie zawsze mamy mozliwosc wybrania z kilku klatek,wiec musi zostac ta,poniekad niezla.
Ponizej oryginalna konfiguracja calosci:
Tutaj zdjecie czyste formalnie w sam raz do kalendarza:
Good job anyway!
Niestety wtedy takie niebo bylo :roll: moze da sie to jakos zrobic w PS ale ja nie umiem "jeszcze" tego zrobic :oops: . Wszytkie foty robilem na AWB w JPG.Cytat:
Zamieszczone przez Polaco
Tak wszytkie z Radomia z niedzieli.Cytat:
Zamieszczone przez Polaco
Musze troszke posiedziec i inne poobrabiac... bo w sumie to tego troszke zrobilem :grin:
Byłeś?! Ja obejrzałem sobie filmik z linku podanego na p.r.l i chyba w 2007 nie wytrzymam i pojadę :-) Chociaż jak się patrzy co te Ruskie wyprawiają (zwłaszcza akrobacje pasażerskich) to aż strach...Cytat:
muflon badz tak mily i podaj linka tu na forum do tego filmiku
dzieki
Byłem z synalem w sobotę od 16-19. Fociłem nieco 500N - jak wywołam i zeskanuję to coś podrzucę.Cytat:
Zamieszczone przez b'Art
Maszymy były- oprócz jedenego śmigłowca, Orlika i jeszcze innego samolotu odgrodzone od widzów. Stały czasem tak blisko że synal dotknął kilku maszyn, ale oprócz małych dzieci nie widziałem by kogokolwiek dopuszczali do nich.
A w powietrzu Patrolle de France (czy jak to się pisze), Red Arrows, formacj polska z Dęblina i pokazy indywidualne - widziałem Mirage 2000, F-16 i kilka innych. Pokręcił się jakiś śmigłowiec i na koniec sobotnich pokazów w powietrze wzniosły się balony, ale nie jakieś cudownie kolorowe..ot reklamówki kilku firm . Sporą atrakcją dla niektórych była wyprzedaż mienia wojskowego za pojedyncze złotówki. Niestety były już małe rozmiary, więc kupowano głównie dla dzieci. Piwko 0,4 lytra za 4 zeta nie pozwalało czuć pragnienia.
Uśmiałem się setnie z popisów spikera tłumaczącego słowa jednego z Angoli. Red Arrows zamienił na Red Hawks, jedną z figur nazwał "Snow czyli łabądź", inną "beczkę z intrelacją", prowadzącego formację Red'sów przemieanował z Dicky na Micky, frazę "ahead 5 planes will form Champaign" przetłumaczył "nad wami będzie szampan" i takie tam... ludziska znający cokolwiek angielski, a takich przecież nie brakuje ryli ze śmiechu
A za sterami tego Boeinga 737 NG (www.symulatory.com) wielokrotny Mistrz Polski akrobacji samolotowej p. Robert Kowalik (Extra 300L) (po lewej). Bardzo mily i przesympatyczny czlowiek :)Cytat:
Zamieszczone przez Izydor
wygrzebalem jeszcze 3 fotki z airshow:
http://img236.imageshack.us/img236/6...erednet0ju.jpg
http://img236.imageshack.us/img236/6...5725net5cq.jpg
http://img236.imageshack.us/img236/6...erednet7pa.jpg