Zachęcam do konstruktywnych opinii na temat zdjec :)
16.
17.
18.
19.
20.
Wersja do druku
Zachęcam do konstruktywnych opinii na temat zdjec :)
16.
17.
18.
19.
20.
Ja tam widziałem talent sirgerwazego już w pierwszych fotkach, które momentami zostały zbyt ostro potraktowane przez komentujących.. no i się nie pomyliłem :)
1-4 w nowej serii - bardzo ładne kolory, ciekawe kadry, zdjęcia mają dużo smaczku i nie jest to jedynie zasługą pięknej modelki.
5-8 - kolorystyka nieco dziwna, zbyt dziwna i w moim odczuciu trochę odrzucająca. Szczególnie skóra w przyciemnionych partiach (np ręce na zdj.5) ma kolor bury i nieciekawy.
9-10 - nic specjalnego.
11 - było już prezentowane i mi się nieodmiennie podoba. Jakby sam czuł ten wiatr we włosach ;) Zdjęcie może nie jest idealne, ale ma to "coś"
12, 13, 15 - znowu perełki. Świetne kadry, przykuwają wzrok.
14 - ok.
16-20 - Dobre. Widać pomysłowość autora zdjęć.
Ogólnie BRAWO!
hmm ja bym tylko mniej katował oczy sa jak dla mnie za za...bardzo wyostrzone i tyle reszta jak najbardziej ok :)
Dziękuje za komentarze... mile widziane kolejne konstruktywne opinie.
pozdrawiam
21.
22.
23.
24.
Hm... walizka na torach... całkiem oryginalny pomysł... :roll:
(żart, tak serio to tak oklepany pomysł że aż ociera sie o kicz :? )
jeżeli jest to tak oklepany pomysł nie powinieneś mieć problemu ze znalezieniem jakiegoś innego zdjęcia gdzie ktoś stoi na torach z upuszczona walizka spoglądającego w kierunku odjeżdżającego pociągu :))
wiem wiem trochę długa fabula pomysłu no ale cóż taki porostu był podczas wykonywania tego zdjęcia ;)
Kiedyś były pokazywane na forum świetne, klimatyczne (dzięki bardzo dobrej obróbce) zdjęcia z małą dziewczynką i walizką. Nie mogę przypomnieć sobie autora...Wie ktoś może o które foty mi chodzi?
U Ciebie jakoś nie podchodzi mi za bardzo obróbka. Z całej serii chyba ostatnie jest najlepsze.
Pierścionek skutecznie przeszkadza mi w odbiorze (25)
21, 22 - czyżby dworzec w Pruszczu?
autor to amatorek a link do tego "kiczu" masz poniżej... lol :roll:
http://canon-board.info/showthread.php?t=41084&page=16
25 radosne, ale chyba ta lewa ręka ciut za gładko :P
Przekombinowałeś obróbkę.
dokładnie o jeden krok za daleko ;)
co dla jednych za daleko dla innych w sam raz :)
dziękuje za komentarze i proszę o więcej najlepiej konstruktywnych z wtykaniem konkretnych błędów :)
Kolorystyka może się podobać lub nie, ale pani zamiast twarzy ma białą plamę i do tego mocno wyciągnięte oczy.
ciut za ciasny, albo źle pocięty kadr wg mnie. obróbka (kolorystyka, nastroj) mi się podoba - kojarzy z gotyckim metalem:)
twarz rzeczywiscie ciut przesadzona, rzesy przeostrzone. ale jest blisko tego co lubie, pozdr;)
Jak dla mnie, trochę za mocny kontrast między oczami i resztą, kadr fajny.
mi się takie fotki ( 28 ) najbardziej podobają ;]
Tak jak pisze pank, twarz powinna być ciemniejsza i było by lux.
ps. Jak wykonać takie zdjecie ? To efekt post produkcji czy jak? z góry dzięki za odp.
hmm z tego co widzę to pank nic takiego nie napisał- stwierdził tylko ze jest zbyt duży kontrast pomiędzy cera a oczami. a zmniejszyć kontrast możemy rozjaśniając oczy - i nad tym rozwiązaniem bym się zastanowił :)
twoje rozwiązanie kompletnie do mnie nie przemawia :))
pozdrawiam
ps:zdjęcie wykonane z blenda w celu uniknięcia zbędnych cieni.
29 świetne! - hehe mały czuwa :lol: wg. mnie lepiej ułożone niż 30, lepiej jak mama z tyłu
27 ramię wyszło bardzo niefortunnie
31 ma już lepszy kontrast niż 28 - teraz dla mnie jest idealnie
Lewa ręka wg mnie powinna nie być przyciśnięta do tułowia, a lekko odstawać. Wtedy fota nie leciałaby na prawo.
Cóż to za makijaż na lewej stronie twarzy, i czemu jest schowany?
rzeczywiście fota leci na prawo... hmm chociaż według mnie wprowadza to trochę dynamizmu z stateczna scene...
co do make up - no cóż ten makijaż miał być po prawej stronie twarzy - modelka zdecydowanie bardziej woli pokazywać właśnie prawy profil ;)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
34.
Uciąłbym/wystemplował ten czarny trójkącik na samym dole, przy prawym rogu zdjęcia. Prawy rękaw niedoprasowany. I znowu nie widać kresek w pełnej okazałości :D
Bardzo ładna fota, naturalna. Światło!
Ładne portreciki, delikatne.
35 na wysokości oczu, nosa, ust i trochę poniżej brody syfy na matrycy (wszystkie na lewo od w/w) (chyba. W sumie to na 5.6 nie powinny wyjść aż tak znacząco, ale może na prawdę wielkie okruchy w puszce masz :D)
Poza syfami jest jak dla mnie wzorowa (ewentualnie te kreski mogłyby być dokładniejsze, bo teraz niekiedy prześwitują, szczególnie ta najwyższa)
EDIT : no, może podbródek za płasko.
36 jakoś bez tego delikatnego uroku, które mają poprzednie foty. Chyba przez za agresywne światło (tak, wiem, jest delikatne, ale w stosunku do pozostałych fot...), które wyciągnęło niedoskonałości z twarzy.
Wymówka wymówką, a największa gruszka w aptece 9zł :D
Owszem. Wypłukałem i grucha jak znalazł.
Czerwony kanał przepalony. I nie, to nie gwoli czepialstwa i patrzenia na clipping w Photoshopie. Tutaj akurat wali to po oczach już przy oglądaniu zdjęcia.
Bardzo ładny kadr, rozwiane włosy - super.
Chyba jedynie jak dla mnie zbyt mocno wygładzona twarz.
PS. a z tym czerwonym kanałem to micles gratuluję "laboratorium" w oku :)
Bardzo przyjemne, przy takich zdjęciach zupełnie nie patrze na stronę techniczną tylko delektuję się emocjami.
Nie idzie się nijak do tej foty przyczepić, ale jak już bardzo prosisz, to masz : zmarszczka na kocu wskazująca na piętę.