I co nikt nic nie napisze ?
90
91
92
Wersja do druku
I co nikt nic nie napisze ?
90
91
92
Ja napiszę 91 i 92 - realcja z ??? Co jest interesującego w tych fotografiach? Ja ich niestety nie rozumiem..
Gratuluję zdjęć.
Inscenizacje wyglądają jak z "tamtych" czasów. Jakbyś normalnie miał wejścia na plan filmowy albo coś ;-)
Generalnie dla mnie nie ma tu zdjęć kiepskich.
Wszystkie mi się podobają, ale 68 mnie rozwaliło!! Ta babcinka mieszka w tym czymś popodpieranym belami ?????
Nie nie, babcia mieszka chyba w kamienicy obok , tam ma skrytkę na drzewo
102
Twoje kolorowe dużo bardziej mi się podobały...
Masz zacięcie dokumentalisty!;) Nawet jeśli fotki nie przedstawiają jakiejś wielkiej wartości artystycznej to za XX lat mogą stanowić świadectwo po czymś, co odejdzie, np. małomiasteczkowe (?) senne klimaty (93-95, 103-104), dawne nagrobki (114-116).
Co do krajobrazów (110-113) to chyba kwestia indywidualnej wrażliwości fotografa, ja ich "nie czuję".
Reportaż z inwazji na Finlandię (105-108 ) świetny - szkoda tylko, że nie ma sowieckich "tankistów" i fińskich strzelców na nartach.
22 bardzo dobrze uchwycony rytm
33 mocne, ale kombinowałbym z jakimś drastyczniejszym cięciem (kadru, nie ryja :D)
120
121
122
123
124
125
126
127
125 wymiata. O wiele lepsze niż pozostałe.
Gdyby nie ten kabel...
Nie gra mi położenie w kadrze tego pojazdu, jakoś dziwnie. Ale fota sama w sobie jest dobra.
O, i mamy brakujących tankistów (#117)!:) Tylko ten sierp i młot coś przybrały bardziej zgeometryzowaną formę;) Niezły Ci wyszedł ten reportaż.
Z kolejnego zestawu, bardziej współczesnego, najbardziej podobają mi się #125 i 126 - fajnie wciągasz widza w toczącą się akcję.
spokój
130
Wymiatasz!
podoba mnie się:)
tak dla wszystkich szumofobów :wink:
137
138
139
140
ładna seria 131-136. ostatnie - trochę przegięcie z tym szumem ;) chociaż kadry bardzo na tak!
Fajnie złapałeś kota.
Kot jest zawodowy.
Lubię koty, sam mam takiego czarnego niby europejczyk jakiś.
Ale te miastowe są nieufne i uciekają od ludzi
143
144
145
146
Szkoda że na 143 kot ginie w tle, kozak jest, można by go było trochę wyciągnąć obróbką.
kozak, kozak co widać po głowie
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
a to mój domowy
147
A to też ładne!
Widać że fotografia sprawia Ci ogromną radość, świetne prace !!! z dużą przyjemnością tu zaglądam.
ciekawe to, ale przyjemne to te ostatnie prace nie są
Ten jak nie śnięte ryby to druty kolczaste. Musisz być bardzo wesołym człowiekiem.
Żeby nie było, zdjęcia jak zwykle czyli ok.
oj, Piotrze, Tomek, jak wszyscy zresztą, ma teraz fazę:) Poszedł na ryby a tu same śnięte, poszedł na spacer a tu druty i zakaz wstępu...dobrze, że miał aparat bo nie tracił czasu:) fajne zdjęcia, pomimo niewesołej tematyki:)
tomekqrrr, "ciężkie" tematy ostatnio poruszasz, i choć kadry nie są szokujące (to dobrze!), to jednak skłaniają do refleksji i otwierają pole do szerszej interpretacji - masz oko!:)
to kilka kolorowych dla odmiany
161
162
163
169 - pierwej sort . ja sie jaram...