Bardzo mi się podoba. Fajnie uwieczniłeś emocje.
Wersja do druku
Bardzo mi się podoba. Fajnie uwieczniłeś emocje.
Tak sie zastanawiam czy taka obrobka jak w [26] Wam sie podoba... bo dzis spojrzalem ponownie na to zdjecie i nie jestem przekonany co do efektu... Jakies komentarze?
ja myślałem że na 26 nie ma żadnej obróbki
[26b] Bez obrobki:
Chyba bez obróbki lepiej. A w ogóle to jakoś rzuciło mi się sztuczne światło z lewej strony modelki. Jakoś nienaturalnie kontrastuje ze światłem słonecznym, zwłaszcza w pierwszej wersji.
[27]
I pytanie, co to jest?
Jak to co? ostrosłupy foremne ;)
Wygląda jak jakaś mata wygłuszająca, gąbka do leżenia czy coś w ten deseń..
Zdjecie [27] to fasada kosciola Gesù Nuovo w Neapolu. Jak wyglada kosciol mozna zobaczyc
tutaj
Za dużo clarity w bokehu!
A wiesz co mam na myśli mówiąc "Clarity"?
clarity to podkreślenie krawędzi...miclesowi chodziło o to że lampeczki mają za ostre krawędzie czyli są za mało rozmyte... i ma rację. w przypadku butelki mogłoby być ale w przypadku tła nie za bardzo. dodam tylko, ze za bardzo podbiłeś chyba czernie bo nalepka lecha nie jest az tak ciemna, wiem, bo czasem "przyjmę w siebie" jakiegoś chociaż wolę warkę:)
Miclesowi chodziło o to, że wokół jasnych kształtów w bokehu pojawiły się bardzo ciemne obwódki, co nie ma racji bytu w większości (jak nie wszystkich) obiektywach, a na pewno jest charakterystyczne dla za dużej wartości clarity.
OK, rozumiem. Macie racje, czarne obwodki nie wygladaja najlepiej. Wywalilem clarity do zera.
[29b]
Lepiej :P
do mnie to nie trafia
- sztucznie wygląda szczególnie jak patrzę na szyjkę butelki gdzie jest niby rozmyta i zaraz tam w miejscu gdzie jest kapsel krawędzie jak po użyciu lassa a PS
Adso, dla Ciebie specjalnie - butelka w połowie pełna... tylko mi nie mów, ze jest w połowie pusta :)
[30]
osobiście wolę Perłę Eksport...ale i Zimnym Leszkiem nie pogardzę....pod warunkiem że pełny:)
SWD...dziekuję Ci bardzo....ale czy Ty wiesz ile po jest POŁOWA?...miałbym nieśmiałą propozycję... wybierzmy sie gdzies na piwo...ja sobie wypiję te swoja wareczkę...Ty lecha i kazdy będzie miał po pełnej:)...a potem zawsze mozna coś sfocic...chociaz niekoniecznie:)
Na piwo? Bardzo chetnie, tym bardziej jezeli polaczymy to ze zdjeciami.
Tymczasem zdjecia z ostatniego battle...
[31]
[32]
A spruboj wyrzucic fotoszopa i zaczac fotografowac.
Porownaj te pierwsze, niesmaczne zdjecie z:
http://zdunczyk.republika.pl/portfol...odstock/01.jpg
wrzuc wiecej swoich wypocin :)
25 bardzo mi się podoba:-D
4. hmmm... wymiata ;)
5. fajne kolory