Ok, film się konwertuje do AVI. Trochę to zajmie, jako że mój komputer nie jest już pierwszej świeżości. Jak się przerobi wrzucę go na mój serwer. Adres i jak go pobrać podam jak już będzie na serwerze.
Niech żyje OpenSource! ;)
Wersja do druku
Ok, film się konwertuje do AVI. Trochę to zajmie, jako że mój komputer nie jest już pierwszej świeżości. Jak się przerobi wrzucę go na mój serwer. Adres i jak go pobrać podam jak już będzie na serwerze.
Niech żyje OpenSource! ;)
"Niech żyje OpenSource!"
ovi_pl, jak odwalisz tą brudną robotę to trafisz do forumowego Hall Of Fame :), a obiektywy forumowiczów będą na Twój widok trzaskać z uznaniem przysłonami w rytm marsylianki :)
ovi_pl Wrzucaj, wrzucaj i to jak najszybciej :!: Moja przesłona już na samą myśl o filmiku klapie migawką ;) Pozdrawiam :)
Przecież ten film na stronie tvp otwiera się normalnie i po sciągnięciu również, wystarczy przeczytać i zatwierdzić regulamin tvp. Pozdrawiam i życzę miłego oglądania.
to ja tez poprosze ;]
Jak inni czekam na link bo sciagnalem film ale nie dziala. Mam dzwiek ale bez obrazu. Szkoda ze film okroili bo ogladalem ang wersje i wszytsko blo ciekawe wiec nie wiem co oni poucinali.
a czemu jak pobiorę to nie mogę tego odtworzyć z dysku??
wyskakuje komunikat, że nie mam uprawnień...
otworz w windows media player
ktos juz pisal wczesniej ktora wersja musi byc chyba 11
nacisnij play
otworzy ci sie male okienko
postepuj zgodnie z poleceniami
czasami nie moze sie polaczyc wiec ponow probe
chodzi tutaj o sprawdzenie legalnosci DRM czyli twojego systemu jesli sie nie myle
sciagniesz licencje i bedziesz mogl obejrzec
przy kolejnym otwarciu juz nie bedzie zapytan o licencje
Właśnie skończyłem oglądać (w ALLPlayer V3.1), świetny film.
a u mnie na piracie XP sp2 z MP 10 poszło bez mrugnięcia, a na legalu Viście Home Basic za cholerę nie. na jeden i drugi oes ściągałem świeżą kopie.
Wcześniej były problemy z odtwarzaniem i pojawianiem się certyfikatu bo dostawca internetowy tvp.pl (i wielu innych dużych instytucji) miał problemy i sieć mu padała. Teraz podobno jest już ok.
Sprawdzanie DRM na początku to jeśli się nie mylę (to tylko moje przypuszczenia) mają na celu nie tylko sprawdzenie legalności systemu (chociaż co do tego nie jestem akurat pewien) ale i czy sprzęt jest certyfikowany przez MS oraz, co chyba najważniejsze, zapytanie się tvp czy nadal ma być możliwość oglądania tego materiału.
DRM to technologia, która np ogranicza mozliwości wykorzystania materiału chronionego za pomoca DRM. Może sie okazać, że nie puścimy tego na rzutnik, nie nagramy na DVD lub nie przerobimy na AVI.
Skoro film jest publicznie dostępny to chyba nikt mnie za to nie zlinczuje:
http://btjunkie.org/torrent/War-Phot...498ccd9567dd98
Ściągało się dość szybko.
DRMa pozbyłem się narzędziem o nazwie FairUse4WM 1.3.
Akurat DRM nie jest jakoś szczególnie trudny do obejścia.Cytat:
DRM to technologia, która np ogranicza mozliwości wykorzystania materiału chronionego za pomoca DRM. Może sie okazać, że nie puścimy tego na rzutnik, nie nagramy na DVD lub nie przerobimy na AVI.
Technologia BlueRay (w miarę nowa) miała posiadać technologię nie do złamania BD+, (nie)stety została bardzo szybko złamana. Ale moim zdaniem nie ma co się rozwodzić nad tymi wszystkimi zabezpieczeniami plików, skoro i tak udostępniają to za darmo to dzielmy się tym póki możemy.
Po południu bądź wieczorem film będzie na moim serwerze gotowy do ściągnięcia.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Ps. Dzięki, to zapewne jest oryginalna wersja?
Z przyczyn technicznych (trochę zależnych ode mnie) opóźni się wstawienie tego filmu na serwer, powód? Przypadkiem wyciągnąłem nie tę wtyczkę co chciałem z gniazdka (film był akurat w trakcie konwersji) i trzeba zacząć od początku.
No cóż życie :), myślę, że w nocy już będzie gotowy.
Dla tych co czekają na ten film: przepraszam :/
Ok, film zaczynam wysyłać na serwer
To super:) Czekamy! :P
Ok, nadszedł ten długo oczekiwany moment dla tych co mają problemy z odtworzeniem tego wspaniałego filmu, a wszystko przez kontrowersyjne zabezpieczenie DRM.
Film podzieliłem na 13 części, każdy z nich ma po 50MB (Ostatnia część ok 20MB) - łatwiej było mi wysłać na serwer. Oto linki (daję bezpośrednie, mam nadzieję że żaden Admin się o to nie przyczepi ;)
Część 01/13
Część 02/13
Część 03/13
Część 04/13
Część 05/13
Część 06/13
Część 07/13
Część 08/13
Część 09/13
Część 10/13
Część 11/13
Część 12/13
Część 13/13
Mam nadzieję, że wszystko będzie wam hulało!
Aha - mam limit miesięczny na ftp w wysokości :arrow:10GB, teraz ok 9GB. Więc jak możecie wstawcie też na swoje ftpy jakby co.
PS. - Precz z wszelkimi zabezpieczeniami! I tak wszystko złamiemy - nie to żebym siał tu jakąś kontrabandę ;)
PS2. - Jakbyście mieli jakieś problemy to piszcie. Pozdrawiam.
Zassam jutro rano w pracy i od razy wystawie na serwer.
ja sciagalem ze strony tv i wczoraj bez problemu poszlo, z odtwarzaniem tez nie ma problemow :)
.......... a tak na marginesie to jakiego obiektywu urzywa facet??? cos z czerwonym paskiem i chyba swiatelko 2,8???? czy to jest 24-70?
Nie najprawdowpodbniej 20-35 2.8 L i do tego jakas stalka 35 2.0 badz tez 50 1.4. W filmie biora udzial dwie puszki Eosy 1n praktycznie przez caly film a w manifestacjach u Sucharto Eosy 3, co z reszta swietnie slychac po migawce ten charakterystczny dzwiek :) Dzieki dzis po poludniu zaczne sciagac :)
Ściagniete odpalone smiga jak nalezy :) Dzieki wielkie !
EDIT: Nie zwrocilem uwagi na to co mowia, niestety sciezka dzwiekowa ma sie nijak do tresci filmu :(
U mnie też głos nie pokrywa się z obrazem :(
Dziwne, u mnie było gites
Sprawdzę u siebie jeszcze raz
sie zgadzam sciezka dzwiekowa jest skopana... ja skorzystam z linka i sciagne po angielsku, wkurza mnie ten przestawiony dzwiek...
a wie ktoś moze gdzie mozna kupic płyte dvd z tym filmem?
To jak chcecie to dziś wieczorem zmienię, avi na wmv bez DRMa. Coś mi się skopało podczas konwersji, wcześniej tego nie zauważyłem.
Niestety u mnie już nie da rady, limit został przekroczony o ponad 50GB, co będzie mnie słono kosztować, już szef wydzwania o co chodzi. Więc miejmy nadzieję, że ktoś użyczy swojego ftpa.
A poza tym, jak sprawdziłem, to wersja avi, którą przekonwertowałem jednak ma wadę, więc nie ma co już jej rozpowszechniać, ale wersja wmv bez drma chodzi poprawnie (sprawdziłem).
Więc jak ktoś jest chętny to załatwiać ftpa to podeślę
Ja w wersji sciagnietej z tvp nie mam obrazu tylko sam dzwiek. W wersji ktora ovi_pl zamiescil dzwiek nie pokrywa mi sie z obrazem. ale przejzalem troche ten film na stronie i powiem szczerze ze nie podoba mi sie tak okrojona wersja. W ogole film inaczej jest zontowany, pomieszane kolejnosci roznych scen. Wersja ang jest moim zdnaim lepsza. Moze prosba do kogos kto zna angielski super to moze by zrobil napisy do wersji pl i wszyscy byliby happy. Jest kos chetny?
Wersja angielska jest dodatkowo dwa razy dłuższa - jak ktoś nie ma problemów z językiem to wersje tvp może sobie odpuścić.
Jak ktoś by chciał to są dostępne napisy dla fragmentów gdzie Goethe ministrem komunikacji jest ... reszta - zwykły język z budowy dla większości specjalistów.
jak ktoś chce - zrobię linka.
TVP,
ściągnięto i odpalono bez problemów w WMP,
trzeba zatwierdzić regulamin, potem "dalej"
wyskoczy komunikat że sesja wygasła. ale znowu "dalej" i i śmiga :)
szacun i pokłon w stronę Jamesa Nachtwey-a
trzeba sie naklikac w WMP i akceptowac regulamin i pojdzie :)
623 mb do sciagnięcia.
pozatym na poczatku scena jak robi Canonkiem a wczesnie mierzy zewnetrznym swiatlomierzem. Nie ma zufania do C czy jak :/
Taki styl pracy wszystko robi w M i ręcznie dobiera parametry. Nie oszukujmy sie zewnetrzny światłomierz jest dużo lepszy od wbudowanego :)
To co udostępni ktoś serwer?
Pzdr.
zajefajny film, przydałaby się wersja bez zabezpieczenia ;)
obejrzałem przed chwilą pełną wersję angielską filmu. Poruszył mnie niezmiernie. Do tego stopnia, że rewizji uległ mój pogląd na fotografię wojenną i pokazywanie w niej cierpienia. James Nachtwey przekonał mnie, że to co robi ma sens i że te zdjęcia mają być protestem przeciw temu, co pokazują. Mają krzyczeć głosem tych, którzy na nich się znaleźli. Polecam wszystkim pełną wersję - naprawdę warto zobaczyć.
film super, widziałem na tvp.pl i szczerze polecam
Po obejrzeniu filmu zmieniłem trochę swój światopogląd. Polecam.
Mogę udostępnić ftp jak nie za późno jeszcze ;)
mogę ściągnąć i udostępnić na torrencie ;]